Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Chriss Kaspersma
Pagina's: 128
Prijs: €12,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️
Recensies

Sarah Thompson – What would Wednesday do?

Wie kent de Addams family niet?

Vorig jaar verscheen op Netflix een geheel nieuwe serie rondom het personage van Wednesday, uitstekend vertolkt door Jenna Ortega.

De oude films brengen bij mij altijd nostalgische gevoelens naar boven en deze nieuwe serie op Netflix vond ik absoluut geweldig! (Ik kan echt niet wachten op het tweede seizoen!).

Tijd om het personage Wednesday eens onder de loep te nemen en te kijken wat we van haar kunnen leren!

(Van Boekerij mocht ik een exemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening)


“Leer de verwachtingen van anderen los te laten en ongegeneerd jezelf te zijn met de lessen van Wednesday Addams

Een ijskoude blik, rotsvast zelfvertrouwen en indrukwekkende zwart-witte garderobe: Wednesday Addams is een icoon. Ze is cynisch, direct en heeft een aantal… bijzondere hobby’s, maar schaamt zich nooit voor wie ze is of waar ze vandaan komt. Verdeeld over acht thema’s – familie, vrienden, huis, stijl, werk, muziek, creativiteit en liefde – leert ze jou de verwachtingen van anderen los te laten en je leven te leven op jouw voorwaarden.

Dus pak iets te drinken (zwarte koffie of een quad cocktail?), zoek een rustige plek waar je niet gestoord wordt, duik in de vreemde en wonderlijke wereld van Wednesday Addams en voel je sterker, capabeler en authentieker dan ooit tevoren. Stel grenzen, zeg ongelijkwaardige relaties vaarwel, omarm datgene wat jou uniek maakt en leef je leven the Wednesday way.”


‘What would Wednesday do?’

‘Van Wednesday kunnen we een hoop leren.’

Dat moet Sarah Thompson hebben gedacht toen ze dit heerlijke boekje schreef.

Wednesday is namelijk een bijzonder karakter! En wie de serie op Netflix al heeft gezien, heeft inderdaad ontdekt dat er veel meer achter haar stoïcijnse gezicht en sarcastische opmerkingen schuil gaat dan we dachten.

In ‘What would Wednesday do?’ neemt Sarah Thompson Wednesday onder de loep en brengt ze diens wijze en interessante lessen tot leven in verschillende gebieden van ons dagelijks leven.

Wat zou Wednesday doen waar het gaat om familie, vrienden, thuissituatie, stijl, muziek, werk, creativiteit en liefde?

Ieder onderdeel heeft een introductie van Sarah Thompson met een koppeling naar het leven van Wednesday zelf en daarnaast vinden we verrassende wijsheden en quotes.

Wijsheden die zo uit het hoofd van Wednesday lijken te komen en die hier en daar zeker toepasbaar zijn op het leven.

Wat mij opviel is dat het boekje geschreven lijkt te zijn voor young adults, maar desalniettemin is het ook zeker prettig te lezen voor volwassenen. Al hebben die mogelijk wat minder aan elke “wijze les”.

Niet heel gek natuurlijk, want Wednesday is zelf een jong- volwassene.

Het boekje is fijn leesbaar en je vindt er ook een hoop humor in terug. Mogelijk lastigere onderwerpen worden hierdoor ook fijn gerelativeerd.

Het geschrevene is ook gericht op diversiteit, iets waar Sarah op een subtiele wijze rekening mee houdt en onder de aandacht brengt!

Helemaal achterin het boekje vinden we nog een aantal leuke zelf in te vullen lijstjes. Lijstjes met, net als de hoofdstukken, verschillende thema’s die je weer even doen nadenken over datgene dat echt belangrijk is!


Conclusie

Wie van Wednesday Addams houdt, beleeft zeker plezier aan dit boekje.

Zelf had ik er net even iets meer van verwacht, maar als fan van dit personage was het wel heel leuk om haar wijze lessen in het dagelijks leven terug te zien op de Wednesday manier.

De belangrijkste boodschap die ik er persoonlijk uit heb gehaald?

Wees altijd jezelf, verander nooit voor iemand anders, weer mensen uit je leven die energie zuigen en loop nooit achter de grote meute aan.

What would Wednesday do?‘ is een leuk cadeautje voor de Wednesday fan!


Een exemplaar aan jezelf of een ander cadeau doen? Je vindt het boekje via onderstaande link.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!