Uitgever: Moon Young Adult
Vertaald door: Carla Hazewindus & Anna Post Uiterweer
Pagina's: 256
Prijs: €19,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Sara Shepard – The Good Girls

Via Uitgeverij Moon Young Adult ontving ik spontaan de twee nieuwste boeken van Sara Shepard, auteur van ‘Pretty Little Liars‘.

Het eerste boek ‘The Perfectionists‘ las ik met ontzettend veel plezier en mijn recensie van dit boek vind je hier.

Nu is het tijd voor het tweede deel in deze duology!

Let op! Deze recensie bevat spoilers van het eerste boek!

Wat ik van het slotdeel vind? Je leest het hier!


“Het vervolg op The Perfectionists!

Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie en Parker hebben een aantal niet zo nette dingen gedaan. Maar hoewel ze het allemaal hadden over het vermoorden van de rijke pestkop Nolan Hotchkiss, hebben ze het niet echt gedaan. Het is gewoon toeval dat Nolan precies stierf zoals zij het hadden gepland… toch? Maar ze fantaseerden niet alleen over het vermoorden van Nolan. Wanneer iemand anders die zij genoemd hebben sterft, vragen de meisjes zich af of ze worden gevolgd. Of zijn zij het volgende doelwit van de moordenaar?


Het verhaal & de schrijfstijl

Vijf meisjes door één gebeurtenis met elkaar verbonden en verdacht van moord.

Ze hebben het alleen niet gedaan, maar worden niet geloofd door de politie.

Is er iemand die hen er in luist? Iemand die hen in de gaten houdt en hen wil laten opdraaien voor iets dat ze niet gedaan hebben?

In dit tweede deel van deze duology, komen de onderlinge relaties van de meisjes onder spanning te staan.

Al helemaal wanneer een volgend slachtoffer om het leven komt, exact op de manier die zij samen besproken hebben. Het gevaar komt dichterbij, en aangezien de politie hen niet geloofd, moeten de meisjes zelf op onderzoek uit.

Terug op Beacon High, begint dit boek met een proloog waarin je een samenvatting krijgt van het vorige boek en de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden.

Als je de boeken direct achter elkaar leest misschien een klein beetje overbodig, zelf was ik hier erg blij mee omdat er een aantal boeken tussen zaten.

Het verhaal wordt net als in het eerste boek geschreven vanuit de perspectieven van alle vijf de dames; Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie en Parker.

Sara Shepard zet haar prettige en vlotte schrijfstijl in dit boek voort en dat maakt dat je eigenlijk vrijwel direct weer in het verhaal zit.

Waar de focus in het eerste boek min of meer op wraak lag en de verbondenheid van de vijf door overeenkomstige gebeurtenissen, komt deze onderlinge band in dit boek onder spanning te staan, wanneer er meer slachtoffers vallen.

Sara Shepard pakt in dit tweede deel de spanning op waar het eerste mee geëindigd is. En deze opbouw aan spanning houdt zij wederom op geweldige wijze tot het einde toe vast.

Er is meer aandacht besteed aan de achtergronden van de meisjes en alle stukjes lijken langzaamaan steeds meer op hun plaats te vallen.

Tot aan het einde toe blijft de vraag: Wie is de moordenaar en wie maakt al deze slachtoffers die de meisjes best kunnen missen in hun leven?

Sara Shepard werkt in dit tweede deel toe naar een geweldig plot, en juist vanwege de geweldige ontknoping, die voor mij volledig onverwacht was, krijgt het van mij het hoogst aantal sterren.

De plottwist vond ik absoluut fenomenaal!

Zelfs bij het einde had ik nog steeds mijn mond open staan van ongeloof.


Personages

In het eerste boek maakten we kennis met Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie en Parker.

Hierin leerden we hen los van elkaar kennen en vooral hun relatie tot Nolan, die hun leven tot een hel heeft gemaakt. Dat bracht de meisjes uiteindelijk samen en gezamenlijk besloten ze hem terug te pakken.

In dit tweede deel, komt hun band onderling op scherp te staan, omdat ze door de vreemde gebeurtenissen en moorden aan elkaar beginnen te twijfelen. Want hoe goed kennen ze elkaar nu eigenlijk echt?

Ook wordt in dit boek ingezoomd op de persoonlijke levens en thuissituaties van de meisjes waardoor er een aantal ‘aha’ momentjes ontstaan.

Dit vond ik persoonlijk ontzettend tof om te lezen.

Net als in het eerste boek, zie je wederom de persoonlijkheden van de meisjes goed terug in het verhaal en maken ze allemaal duidelijk een ontwikkeling door.

Sara Shepard heeft haar personages wat mij betreft dan ook echt goed uitgewerkt!


Conclusie

Niets is wat het lijkt. Dat is de zin die door mijn hoofd spookte toen ik dit boek met een zucht dicht sloeg.

Sara Shepard heeft de spanning in het tweede deel ontzettend goed vast weten te houden en verder weten op te bouwen.

Het verhaal was werkelijk onvoorspelbaar tot het einde en dat maakte dat ik niet kon stoppen met lezen.

De plottwist en het einde waren briljant.

Met deze twee boeken is mijn eerste kennismaking met Sara Shepard onwijs goed bevallen en ik ben zeker van plan aan haar andere serie te gaan beginnen!

Dit duo had alles wat ik er van verwachtte: High school drama, vriendschap en een hoop duisternis! Geweldig!


Ben je benieuwd geworden naar deze twee super toffe boeken? Bekijk ze dan zeker via mijn persoonlijke link hier onder!
Ik vind het absolute aanraders!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!