Uitgever: Lannoo
Pagina’s: 216
Prijs: €34,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Rik Merchie – The Great Hikes


Via uitgeverij Lannoo België, mocht ik dit prachtige hardcover exemplaar ontvangen van ‘The Great Hikes’ door Rik Merchie!
Ik was al verliefd op de aankondiging, daarna nog meer toen ik het prachtige boek in mijn handen mocht houden! Deze cover is echt een plaatje!


“Klaar om de natuur te beleven? Strik je wandelschoenen, haal je rugzak van zolder en trek er op uit!

The Great Hikes bundelt een adembenemende selectie van internationale trektochten, sprekende verhalen, beelden om bij weg te dromen en tips en tricks voor onderweg. Treed in het kielzog van echte hiking experts en ontdek de (on)zin van dagenlang trekken door de natuur. Maar laat je ook verrassen door auteur Rik Merchie wanneer hij de uitgestippelde paden verlaat voor enkele bijzondere wandelexperimenten. 
Soms rock-‘n-roll, dan weer fijngevoelig, maar steeds met open vizier!

Ga mee op pad!
SALKANTAY TREK Peru, 
EVEREST BASE CAMP TREK Nepal, 
CAMINO DE SANTIAGO Spanje, 
APPALACHIAN TRAIL VS, 
GR20 Corsica 
en nog zoveel andere!”


Over de auteur

Rik Merchie (1983) werkte onder meer als leerkracht, documentairemaker, jongerenbegeleider en freelance redacteur voor Iedereen Beroemd en Koppen (VRT).


Het boek

Rik Merchie heeft in samenwerking met diverse hikers een geweldig gaaf boek geschreven vol tips en tricks waar het gaat om mooie plekken om te hiken!
Daarnaast is aan het begin van het boek ook aandacht besteed aan beginnelingen en worden er tips gegeven over goed en juist materiaal en op welke zaken je moet letten.

Dit alles met een tikje humor en lekkere luchtigheid beschreven wat maakt dat het boek ook nog eens lekker weg leest!

De plaatsen welke worden beschreven in het boek, bevatten o.a. verhalen van mensen die er zijn geweest, routebeschrijvingen en worden aangevuld met tips en prachtige foto’s!

De reisbeschrijvingen van andere hikers vond ik persoonlijk echt ontzettend tof om te lezen! Zeker als je de passie voor hiken en de natuur deelt! Het is absoluut een mooie toevoeging aan het boek en Rik Merchie heeft zo gezorgd voor een compleet boek!


Conclusie

‘The Great Hikes’ van Rik Merchie, is niet alleen een heel handig boek vol tips voorafgaand aan een geplande reis, het is ook een boek om bij weg te dromen!

De luchtige manier van schrijven zorgt voor een toegankelijk boek voor iedereen en maakt dat je, net als de mensen in dit boek, alles wilt ontdekken!

Voor mij voelde dit boek absoluut aan als een ontdekkingstocht en er zijn absoluut landen en routes toegevoegd aan mijn “travel-lijstje”!

Geen zin om te lezen? Alleen al de prachtige foto’s in dit boek maken het meer dan waard om het op te pakken!

Wat mij betreft is dit boek een must-have voor hikers en natuurliefhebbers!Ik ben heel benieuwd naar wat jouw verste plaats van bestemming is geweest tot nu toe!
Laat je het mij weten in de reacties?


Benieuwd geworden naar dit boek? Schaf hem dan aan via mijn onderstaande persoonlijke linkje! En laat mij weten wat jij er van vond!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!