Uitgever: Hot Key Books
Pagina's: 256
Prijs: €8,89
Waardering: ⭐️⭐️⭐️
Recensies

Rachel Burge – The Twisted Tree

“Martha can tell things about a person just by touching their clothes, as if their emotions and memories have been absorbed into the material. It started the day she fell from the tree at her grandma’s cabin and became blind in one eye.
Determined to understand her strange ability, Martha sets off to visit her grandmother, Mormor – only to discover Mormor is dead, a peculiar boy is in her cabin and a terrifying creature is on the loose.
Then the spinning wheel starts creaking, books move around and terror creeps in . . . “


Het verhaal

Martha kan aan de hand van het aanraken van kleding vertellen hoe iemand zich voelt of welke herinneringen iemand heeft. Deze gave heeft zich geopenbaard nadat ze uit een boom viel bij haar grootmoeder in de achtertuin in Noorwegen.
Ze werd daardoor ook blind aan een oog.

Vastberaden om deze vreemde gave te begrijpen, reist ze vanuit Londen af naar haar grootmoeder. Bij aankomst blijkt echter niet alleen haar grootmoeder te zijn overleden, maar daarnaast ook nog eens een vreemde jongen zich in het huis van haar grootmoeder te bevinden.

Ook schijnt er een angstaanjagend wezen zich in het bos te bevinden..

De ene na de andere angstaanjagende gebeurtenis volgt zich op, van uit een zichzelf bewegend spinnewiel, verplaatsende boeken en een pop die meer lijkt te willen vertellen dan je van een pop zou verwachten.

Dit verhaal zit vol donkere schaduwen, vreemde gebeurtenissen en vol Noorse mythologie.

Rachel Burge heeft een heerlijk duistere YA geschreven waarvan ik het persoonlijk heel gaaf vind hoe zij de mythologie in dit verhaal heeft verwerkt en daarmee een vreemde naargeestige boom tot het middelpunt heeft gemaakt.

Het verhaal heeft een duidelijk begin, midden en einde. Door het gebruik van Noorse Mythologie is het plot absoluut verrassend maar weliswaar toch ook een beetje voorspelbaar.
Echter, voor het aantal pagina’s dat dit boek telt, is het absoluut een heerlijk verhaal, waarbij ik menigmaal heb zitten griezelen!

Ik mis hier en daar wel verdieping van de personages. Dit vond ik persoonlijk jammer. Er zijn een hoop vragen voor mij onbeantwoord gebleven. Daarnaast zijn met name de reacties van de moeder van Martha op de gebeurtenissen zeer bijzonder te noemen. Ondanks haar eigen problemen rond het verleden, lijkt ze toch ineens heel snel te accepteren waar mee ze allemaal geconfronteerd wordt.
Als hier meer aandacht aan besteed zou zijn, had het boek niet alleen dikker geweest, maar zeker ook meer sterren waard.

Het einde van het verhaal vond ik interessant. Het lijkt op een bepaalde manier gewoon echt te eindigen maar, ik vermoed dat er zeker nog een vervolg komt aangezien het verhaal van een van de hoofdpersonen nog niet “af” is. Ik hoop in ieder geval dat dit zo is!


Schrijfstijl

De schrijfstijl van Rachel Burge is ontzettend prettig en heerlijk leesbaar. Ze beschrijft alles uitvoerig en daarnaast geeft ze daarmee ook een hele mooie setting weer.
Ze gebruikt geen ellenlange zinnen, dus het verhaal leest goed weg.
Er komen in dit boek Noorse woorden voor, iets meer context over de betekenis had van mij zeker gemogen, maar het was in dit verhaal niet vervelend!


Personages

Wat ik persoonlijk heerlijk vond is dat er nauwelijks personages in dit verhaal zitten. Dit maakte het verhaal voor mij zeer overzichtelijk en ik werd niet afgeleid door allerlei introducties van personen.

Martha is uiteraard de hoofdpersoon van dit verhaal en je leest vanuit haar gevoel en emotie. Heel prettig, omdat je jezelf op deze wijze goed kunt verplaatsen in haar personage.
Wat ik mooi vond om te lezen is hoe zij omgaat met het blind zijn aan een oog. Je leest goed wat dit met haar doet en daarnaast wat de gebeurtenissen met haar gevoel doen ten opzichte van haar beperking. Super gaaf gedaan!

De grootmoeder van Martha wordt veel genoemd in het verhaal, maar helaas zien we die persoonlijk niet terug natuurlijk. Martha verteld uitvoerig over haar waardoor het lijkt alsof je ook haar grootmoeder leert kennen! Prettig!

De moeder van Martha speelt vooral aan het einde van dit boek een rol, maar deze vond ik niet echt goed uitgewerkt. Zonder spoilers, het ging iets te gemakkelijk allemaal! Hier had absoluut wat diepgang in mogen zitten!

Stig. De vreemde jongen die het huis van de grootmoeder van Martha geconfisqueerd heeft! Briljant personage! Voor mij is het duidelijk dat er ergens een verborgen agenda moet zijn. Helaas kwam dit in dit boek niet uit de verf. Ik mag dan ook wat Stig betreft echt hopen dat er nog iets van een vervolg gaat komen!


Conclusie

Met betrekking tot de personages had ik graag wat meer uitwerking en verdieping gezien. Ik mis een hoop en vragen zijn onbeantwoord.

Voor de lengte van dit boek en daarbij de inbreng van Noorse mythologie, vond ik dit verhaal absoluut gaaf geschreven en heeft het mij menigmaal laten schrikken. (Of ik ben natuurlijk bang aangelegd, dat kan natuurlijk ook 😉 ).

Concluderend kan ik zeggen dat ondanks dat er wat dingen anders hadden gekund, ik het zeker wel een tof verhaal vond om te lezen! Ik ben benieuwd naar de volgende boeken van Rachel Burge en ik ben na dit debuut zeker van plan nog eens iets van haar te lezen!


Heb jij ‘The Twisted Tree’ al gelezen? Ik ben ontzettend benieuwd wat jij er van vond! Laat het mij hieronder weten in de reacties!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!