Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Patricia Pos
Pagina's: 349
Prijs: 17,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Blog Tour,  Recensies

Nicola May – Het winkeltje in Cockleberry Bay

Toen uitgeverij Zomer & Keuning mij uitnodigde om mee te gaan op vakantie naar Cockleberry Bay en daarnaast deel te nemen aan een blogtour over deze nieuwe serie, hoefde ik geen moment na te denken.

Een Engelse setting, een heerlijke feel good en ook nog dieren aanwezig in het verhaal? Count me in!

Hoe ik ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay‘ beleefd heb? Je leest het hier!


“Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin niet mee. Haar leven in Londen is een complete puinhoop. Als ze een vervallen winkel erft in een dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Het geld kan ze goed gebruiken om de boel op orde te krijgen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat het winkeltje niet verkocht mag worden. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient.

Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken.”


Het verhaal & de schrijfstijl

Rosa Larkin leidt een chaotisch leven in Londen en hopt van de ene baan naar de andere. Ze woont in een appartement bij een vriend van haar en een echt doel in haar leven heeft zij eigenlijk niet.

Als zij onverwacht een winkeltje erft in een kustplaatsje waarvan ze het bestaan niet kende, is het eerste waaraan ze denkt; de boel verkopen en verder leven zoals ze dat altijd al deed.

Echter gooit de notaris al gauw roet in het eten en mag de winkel blijkbaar niet worden verkocht. Uiteindelijk mag het alleen worden weggegeven aan iemand die het verdiend en nodig heeft.

Positief als ze is, pakt Rosa haar weinige spullen bij elkaar en vertrekt naar Cockleberry Bay. Dit varkentje zal zij wel eens wassen.

Aangekomen wordt Rosa al snel ondergedompeld in de hechte en kleine gemeenschap en ontmoet ze een hoop mensen. Helaas heeft echter niet iedereen het beste met haar voor..

Gelukkig ziet Rosa dit dan ook als een uitdaging en gaat vol voor haar nieuwe winkeltje en haar plekje binnen de gemeenschap.

Het winkeltje in Cockleberry Bay‘ is een heerlijk romantisch maar vooral ook een heerlijk hilarisch feel good verhaal dat je meteen vanaf de eerste pagina’s de wereld om je heen doet vergeten.

Het verhaal wordt verteld vanuit Rosa, maar hier en daar lezen we ook enkele hoofdstukken vanuit het perspectief van haar vriend Josh. Persoonlijk vond ik dit heerlijk en van absolute toegevoegde waarde.

Het verhaal heeft korte hoofdstukken en de schrijfstijl is vlot waardoor het boek absoluut weg leest als een trein.

Wat ik heel erg leuk vond om te lezen, is de schrijfstijl van Nicola in combinatie met het karakter van Rosa.

Rosa is namelijk een vlotte jonge vrouw die van de hak op de tak gaat en alle gebeurtenissen tegemoet treedt zoals ze haar toekomen.
Op deze manier is ook het verhaal geschreven. Voor mij kwam hierdoor de persoonlijkheid van Rosa goed over!

Ondanks dat een feel good over het algemeen redelijk voorspelbaar is, heeft Nicola May elementen aan het verhaal kunnen toevoegen waardoor het verhaal verrassingen bevat. Dingen die je niet direct ziet aankomen en daarnaast ook de spanning opbouwen in het verhaal. Deze aspecten houden je aandacht absoluut vast waardoor je eigenlijk alleen nog maar door wilt lezen.

Wat ik heerlijk vond aan dit boek was het herkennen en ontdekken van diverse thema’s. Met name: familie, vriendschap, liefde, moederschap, rouw. Bijzonder toch steeds weer hoe alles samen in één verhaal aanwezig kan zijn.

Een klein minpuntje voor mij was het einde van het boek. Het ging ineens allemaal erg snel en ineens las ik een epiloog. Ik had persoonlijk een iets uitgebreidere afronding willen lezen, maar desalnietemin was het een heerlijk boek!


Personages

Zoals eerder al beschreven, sprankelt de persoonlijkheid van Rosa van de pagina’s af en lijk je net zo snel door het boek te gaan als zij door haar leven heen raast.

In eerste instantie ergerde ik mij ietwat aan haar naïviteit, maar eigenlijk past het wel bij haar. Door de keuzes die zij maakte leek ze soms wat jonger dan haar 26 jaar.

Josh, Rosa’s beste vriend, was voor mij echt een heerlijke toevoeging aan het verhaal. Wat had ik graag zo’n vriend gehad! Eentje waar je altijd op kunt bouwen. Ik hou er van!

Uiteraard bevinden zich in dit verhaal nog vele andere spraakmakende personages. Maar om geen spoilers te verklappen ga ik hier niet dieper op in. Dat is echt iets wat je zelf moet gaan ontdekken!

Wat ik heel gaaf vond is dat Nicola ze echt allemaal een eigen karakter heeft gegeven en dat daardoor hun rol in het verhaal absoluut een toegevoegde waarde heeft.

Wat mij betreft hebben alle personages de juiste verdieping voor dit boek. Voor een feel good als deze was niet meer nodig wat mij betreft. En ik heb zo’n vermoeden dat we enkele van de personages (misschien wel allemaal) in de volgende delen van de serie terug gaan zien!


Conclusie

Mijn eerste tripje naar Cockleberry Bay was een verademing en kwam op het juiste moment!

Heb je behoefte aan ontspanning, een heerlijk verhaal met een donker randje maar vooral veel humor? Dan ben je met dit boek aan het juiste adres!

Hier en daar zeker onvoorspelbare wendingen, maar vooral ook heerlijk romantisch en vrolijk!

Ik heb er van genoten en kijk nu al reikhalzend uit naar het tweede deel!

In mei ga ik ook nog een keer op vakantie naar Cockleberry Bay en op 19 mei doe ik een verslag van mijn Staycation hier op mijn blog!


Over de auteur

“When Nicola May was made redundant from her event management job, she resorted to a variety of temping jobs to make ends meet. This became the inspiration for her first novel, Working It Out, a romantic comedy about a young woman who does twelve different jobs in as many months.

Unable to find a publisher, she published that novel herself, achieving the rare distinction of getting it stocked in Waterstones, and went on to self-publish eight more novels, all of which have appeared in the Kindle bestseller charts. Her novels Christmas Spirit and The School Gates won Best Author-Published Read at the Festival of Romance in 2012 and 2014, while Love Me Tinder was ebook of the week in The Sun.

Her ninth novel, The Corner Shop in Cockleberry Bay, became the best-selling Kindle book in the UK in January 2019.

Nicola lives near Ascot racecourse with her black-and-white rescue cat, Stan

(Bron: https://www.nicolamay.com/)


Deelnemers blogtour!


Ben je benieuwd geworden naar dit boek? En kijk je net als ik nu al uit naar de volgende delen?

Vind de boeken dan via mijn persoonlijke linkjes hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!