Uitgever: HarperCollins Holland
Vertaald door: Karin Schuitemaker
Pagina's: 384
Prijs: €15,00
Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Mary Kubica – De onbekende vrouw

Via HarperCollins Holland mocht ik als blogger een exemplaar ontvangen van het nieuwste boek van Mary Kubica: ‘De onbekende vrouw’.

Het was mijn eerste kennismaking met Mary Kubica en ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet eerder van haar gehoord had.

Wat ik van deze psychologische thriller vond? Je leest het hier!


“Sadie en Will zijn pas net met hun twee kinderen verhuisd naar een klein kustplaatsje, als hun nieuwe buurvrouw Morgan dood gevonden wordt. Iedereen is geschokt, vooral Sadie, die doodsbang is bij de gedachte dat er zo dichtbij een moord is gepleegd.

Maar het is niet alleen Morgans dood die haar de stuipen op de lijf jaagt. Het is ook het donkere nieuwe huis, dat ze na het onverwachte overlijden van Wills zus erfden, en de aanwezigheid van Wills nichtje, een tiener als een donderwolk.

Sadie bijt zich vast in het mysterie van Morgans dood. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze zich realiseert wat er op het spel staat als de waarheid aan het licht komt…


Het verhaal & de schrijfstijl

Sadie en Will verhuizen met hun twee zoons naar Maine, naar het huis van Will’s overleden zus Alice.

Naast een nieuw huis, krijgen ze ook de zorg voor Imogen, de tienerdochter van Alice.

Sadie is niet erg op haar gemak in Maine, vindt het huis donker en vooral met Imogen lijkt ze erg veel moeite te hebben.

Als een buurvrouw verderop in de straat vermoord blijkt te zijn, breekt er voor Sadie een angstige periode aan. Om haarzelf en haar gezin te beschermen, gaat zij zelf op onderzoek uit naar een mogelijke dader.

Dat ze hier echter een beerput mee opentrekt, had ze niet kunnen voorspellen…

Het hele verhaal is geschreven vanuit de eerste persoon en Sadie is voornamelijk aan het woord. Hier en daar worden de hoofdstukken afgewisseld met het perspectief vanuit een vrouw genaamd Camille en een meisje met als bijnaam Muis.

Aan het einde lezen we ook nog enkele hoofdstukken vanuit Will die echt een zeer verhelderende kijk op alles geeft.

Mary Kubica begint haar boek vanuit Sadie en al vanaf de eerste pagina’s voelt het verhaal duister en beklemmend. Je voelt meteen onderhuidse spanningen. Spanningen tussen de personages maar ook gebeurtenissen in het verleden waar geheimzinnig over wordt gedaan. Deze blijven sluimeren op de achtergrond tot kleine stukjes beetje bij beetje worden prijsgegeven.

Hiermee wordt de spanning langzaam maar absoluut fantastisch door Kubica opgebouwd.

Emoties en gedachten zijn goed omschreven en geven je absoluut een naargeestig gevoel. De schrijfstijl van Mary Kubica is absoluut intens en ik heb het boek daardoor geen enkel moment weg kunnen leggen.

Dit verhaal zat zo ontzettend goed in elkaar dat ik pagina voor pagina bleef omslaan.
De opbouw aan spanning is ontzettend goed, er blijven vragen sudderen en je hebt op geen enkel moment het idee waar dit verhaal naartoe gaat.


Personages

Net als de beschrijving van het verhaal, waren ook de betrokken personages intens.

Omdat je voornamelijk leest vanuit Sadie, zit je echt letterlijk in haar hoofd. Zij komt als personage echt enorm goed over en daardoor voel je werkelijk wat zij voelt. Dit zorgt absoluut voor de naargeestige kriebels in dit verhaal.

Soms maakte ze echter wel keuzes waar ik mijn vraagtekens bij had, maar ook deze vielen aan het einde van het boek op hun plek.

Ik vond Will een zeer intrigerend personage. Al vrij vlug had ik een naar gevoel bij hem en de manier waarop Mary hem heeft beschreven is fenomenaal.

Alle personages passen met recht in deze psychologische thriller. Mary heeft echt heel veel aandacht besteed aan haar personages en hun uitwerking. Uiteraard is hierbij veel aandacht besteed aan Sadie.


Conclusie

De onbekende vrouw’ is een thriller die onder je huid kruipt, daar blijft zitten en je kriebels geeft.

Het is briljant bedacht en geschreven en heeft alles wat een psychologische thriller nodig heeft.

Fenomenaal, briljant, geweldig goed zijn mijn kernwoorden voor dit boek en ik kan je alleen maar aanraden het zo snel mogelijk aan te schaffen en je mee te laten voeren in dit gave naargeestige verhaal.

Thema’s ga ik niet benoemen, omdat ik dan direct spoilers zou weggeven. Gewoon lezen dus!!


Over de auteur

Mary Kubica schreef al verschillende psychologische thrillers, waarvan de New York Times-bestseller The Good Girl de bekendste is. Dat boek verkocht wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren. Kubica studeerde geschiedenis en Amerikaanse literatuur, en woont met haar man en twee kinderen net buiten Chicago.

(Bron: HarperCollins Holland)


Ben je benieuwd geworden naar ‘De onbekende vrouw‘? Bekijk het boek dan via mijn persoonlijke link hier onder!

Op dit moment ontvang je bij dit boek ook het Spannende Boeken Weken geschenk geschreven door M.J. Arlidge cadeau!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!