Uitgever: HarperCollins
Pagina's: 304
Prijs: €15,99
Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Marijke Vos – Ik Pleit voor jou!

Van HarperCollins mocht ik een digitaal recensie exemplaar ontvangen van het boek van Marijke Vos: ‘Ik Pleit voor jou!‘.

Ik lees niet vaak boeken van Nederlandse auteurs omdat het mij over het algemeen niet aantrekt om iets te lezen dat in ons eigen land afspeelt.

De flaptekst van dit boek klonk echter te leuk om het zomaar te laten schieten.

Benieuwd wat ik er van vond? Je leest het hier in mijn recensie!


“De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…”


Het verhaal & de schrijfstijl

Janna, een jonge advocate, laat zich tijdens een vrijdagmiddag borrel iets te veel gaan waardoor ze al slingerend op een bankje in het park belandt. Wat onkruid lijkt haar aandacht volledig op te eisen, tot een vreemdeling haar probeert te helpen.

Haar maaginhoud komt echter naar buiten, over de schoenen van haar redder heen en het enige wat zij kan denken is hoe zij zo snel mogelijk naar huis komt. Een van de weinige dingen die zij zich de dag erna nog herinnert, zijn de schoenen die zij van dichtbij heeft gezien. En dat haar redder in nood ervoor heeft gezorgd dat ze heelhuids thuis is gekomen.

En oh ja. Dat ze zeer belangrijke papieren is kwijt geraakt..

Janna krijgt op haar werk een belangrijke zaak toegewezen waardoor ze kans op promotie maakt. Zij gaat een grote scheidingszaak doen van twee bekende Nederlanders.

De kennismaking met haar cliënt verloopt stroef, maar Janna wil alles op alles zetten om deze zaak te winnen en haar promotie binnen te slepen.

Totdat ze de advocaat van de tegenpartij ontmoet. En dan vooral zijn schoenen. De schoenen van haar redder in nood, die haar in een situatie heeft gezien waar ze zich wezenloos voor schaamt.

Advocaat Leo blijkt niet alleen de man te zijn die haar geholpen heeft, maar blijkt ook nog eens uiterst charmant te zijn en ontzettend knap.

Hoe lost Janna dit op en wat te doen met de gevoelens die zij ervaart wanneer Leo haar alleen maar aan kijkt?

Ik pleit voor jou!’ Is een verrassend leuke feel good die begint met een heerlijk hilarisch proloog. Het had het begin kunnen zijn van een heerlijke romantische film.

Al vanaf hoofdstuk één wordt duidelijk dat de zaak van Janna geen gemakkelijke gaat zijn en dat haar geduld enorm op de proef wordt gesteld. Met een zeer lastige cliënte, lijkt de zaak bijna onmogelijk om te winnen.

Daarnaast gaat de aandacht van Janna continue uit naar Leo, wat het verhaal een heerlijk romantisch en spannend randje geeft.

Een verhaal van aantrekken en afstoten, binnen de kaders van de wet. Want het aanleggen met de advocaat van de tegenpartij? Dat kan natuurlijk niet!

Het verhaal is geschreven vanuit Janna en bevat korte vlotte hoofdstukken die heerlijk weglezen, zoals een goede feel good hoort te hebben.

De schrijfstijl van Marijke Vos is echt heerlijk en daarnaast ook beeldend, zodat het je geen enkele moeite kost om gebeurtenissen voor je te zien.

De spanning, vooral tussen de personages, is voelbaar en dat maakte het verhaal voor mij echt heerlijk om te lezen.

Hier en daar vind je super leuke wendingen in het verhaal en heeft Marijke ook nog enkele verrassingen voor je in petto.

Ik las niet eerder een boek met advocaten in de hoofdrol en ik vond het absoluut leuk dit te lezen. Je wordt echt meegenomen in de zaak en de aanloop naar de rechtszaak toe, wat voor spanning maar ook voor een hoop humor zorgt! Vooral de e-mails tussen Janna en Leo zijn hierbij een leuke toevoeging in het boek!

En een pluspunt voor mij; ik had bijna niet in de gaten dat het verhaal zich afspeelde in Nederland, dus daar was ik erg gelukkig mee!


Personages

Het verhaal lees je vanuit Janna. Je krijgt oprecht een band met haar omdat je alles vanuit haar oogpunt leest, voelt en ervaart. Erg leuk.

Het verhaal is heel erg gericht op het hier en nu en op deze manier is Jenna dan ook als personage uitgewerkt.

Dit geldt ook voor andere personages zoals vriendinnen Petra en Lola en natuurlijk Leo.

Niet te veel verdieping dus, maar dit was absoluut geen gemis.

Janna is absoluut een leuk personage en haar karakter kwam erg goed naar voren in dit verhaal.

Leo, de knappe advocaat. Mijn beeld van hem zit absoluut in mijn hoofd. Met zijn donkere krullende haar. Ik ben verliefd.

De beschrijvingen van Leo door Marijke waren echt levendig en daardoor viel ook ik als een blok voor hem.

Ik hou van een lekkere feel good met zo’n personage als Leo!


Conclusie

Ik pleit voor jou!’ is een heerlijke feelgood waarvan ik de film al voor mij zie! (Zijn de filmrechten nog niet verkocht?)

Niet te moeilijk, niet al te ingewikkeld, maar gewoon boeiend, vol verrassingen en vooral aantrekkingskracht!

De BN’er in dit verhaal zet de boel op scherp en dat maakt de rol van Janna extra kleurrijk!

Heb je dus zin in een heerlijke feelgood? Dan is dit boek absoluut iets voor jou!


Over de auteur

Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze is maatschappelijk werker, freelancetekstschrijver en auteur. Eerder verschenen van haar hand de romans Ik kom je halen! en Van Chanel naar flanel. Naast dat ze passie heeft voor schrijven, houdt Marijke van boeken, schoenen en wijn. In willekeurige volgorde.Ben je benieuwd geworden naar deze heerlijke feel good? Bekijk hem dan via mijn persoonlijke link hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!