Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Valerie Janssen
Pagina's: 320
Prijs: €15,99
Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Lizzie Shane – Kerstmis met een staartje

De maand december staat voor mij in het teken van foute kerstfilms, heerlijke klassiekers en heerlijke feelgoods!

Kerstmis met een staartje‘ was voor mij een boek waarvan ik niet twijfelde om het te willen lezen.

Dieren, romantiek en een winters tafereel? Count me in!

Of al mijn verwachtingen zijn waargemaakt? Je leest het hier.

(Ik mocht van Boekerij een exemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening)


“De inwoners van Pine Hollow beschouwen hun stadje graag als de Mary Poppins onder de steden: vrijwel perfect in ieder opzicht. En dat is het ook, tenzij je lid bent van de gemeenteraad en ervoor moet zorgen dat alles zo perfect blijft.

Als Ben door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, trekt hij in hun huis en neemt de zorg voor hun dochter Astrid op zich. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in de gemeenteraad over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en sluit het plaatselijke asiel. Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog drie weken de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar.

Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker – en knapper – dan verwacht.”


Het verhaal & de schrijfstijl

Wanneer Ben zijn zwager en zijn zus verliest, neemt hij de zorg voor zijn nichtje Astrid op zich. Niet alleen doet hij heel erg zijn best om de vaderrol voor Astrid te vervullen, maar ook neemt hij alle taken van zijn zwager en zus buitenshuis over.

Werkzaam bij de gemeenteraad, heeft hij vlak voor kerst de beslissende stem bij het stopzetten van subsidies. Hij stemt er in toe de subsidie voor het plaatselijke hondenasiel stop te zetten.

Ally, klaar met haar werk in New York, is voor de feestdagen bij haar grootouders in Pine Hollow. Ze helpt met veel liefde een handje mee in het hondenasiel. Tot dat duidelijk wordt dat de subsidie wordt stopgezet en ze er voor het einde van het jaar voor moeten zorgen dat alle honden een liefdevol thuis hebben.

Als een wervelwind zoekt ze de persoon op, die verantwoordelijk is voor deze ellende, om verhaal te halen.

Al snel blijkt dat deze boze Scrooge niet de ellendige persoon is die zij dacht dat hij zou zijn. Behalve vriendelijk, blijkt hij ook nog eens heel knap te zijn.

Zullen Ben en Ally beiden vinden wat ze voor het einde van het jaar graag zouden willen? En vinden alle viervoeters uiteindelijk een fijn nieuw thuis?

In het eerste hoofdstuk maken we direct kennis met één van de hoofdpersonages: Ben. Er wordt direct een fijn beeld van hem geschetst. Het ‘waarom’ hij de zorg voor zijn nichtje Astrid heeft en dat hij een rol in de gemeenteraad vervuld.

Ook wordt meteen duidelijk dat alle verantwoordelijkheden hem zo nu en dan echt teveel worden.

In het tweede hoofdstuk maken we kennis met Ally Gilmore, die rond de feestdagen bij haar grootouders verblijft.

Ik vond de introductie van beide personages meteen in het begin absoluut heerlijk. Dit omdat het meteen solide basis vormt voor de rest van het verhaal.

De hoofdstukken in het boek zijn afwisselend geschreven vanuit Ally en Ben. Dit zorgt meteen voor een heerlijke afwisseling. Daarnaast zorgt het ook voor een fijne verdieping en uitwerking van beiden.

Persoonlijk vond ik het ook heel leuk om de gedachten van beiden te leren kennen en geeft het extra spanning aan het verhaal. Dit, omdat jij alles weet en de personages natuurlijk niet.

Lizzie Shane heeft absoluut een heerlijke schrijfstijl. Naast dat ze beeldend schrijft, waardoor je echt in Pine Hollow bent, weet ze de juiste balans te vinden tussen humor en serieuze onderwerpen.

Doordat zowel Ally als Ben beiden een eigen verleden hebben dat hen maakt tot wie ze zijn, weet Lizzie voldoende twists aan het verhaal toe te voegen en leef je heerlijk mee met de personages.

Zowel de verhaallijn als het plot vond ik beide geweldig uitgewerkt. Er waren wat mij betreft geen ontbrekende puzzelstukjes.

Het verhaal bevatte de juiste hoeveelheid drama naast de humor en de heerlijke, liefdevolle vibes waar je in belandt.

Wat ik daarnaast heel mooi vond, was de manier waarop Lizzie belangrijke thema’s als rouw en ouder worden wist te verwerken in het verhaal.

Ze deed dit op liefdevolle en realistische wijze.

Wat mij betreft valt dit boek onder perfectie. Het heeft echt alles wat je van een roman in dit genre mag verwachten. En het is zo’n boek dat je absoluut zelf moet gaan ervaren om te voelen wat ik bedoel!


Personages

Al vanaf de eerste pagina’s was ik verliefd op alle personages in dit boek.

Lizzie heeft zowel Ben als Ally liefdevol omschreven en uitgewerkt.

Bij beide zien we een verleden dat hen heeft gemaakt tot wie ze nu zijn. Ook zien we duidelijk waar ze nog tegenaan lopen en hoe ze hiermee omgaan.

Bij beide personages is door het boek heen een mooie, duidelijke ontwikkeling te zien. En ik hou absoluut van feelgoods waarbij aandacht is besteedt aan ontwikkeling.

Lizzie Shane geeft verdieping rondom haar personages zonder het zwaarmoedig te laten voelen.

Mede dankzij de andere personages in het verhaal, o.a. nichtje Astrid, vriendin Deenie en de grootouders van Ally, zie je dat Lizzie ook aandacht heeft besteedt aan andere personages.

Allen hebben namelijk een geheel eigen karakter. Deze karakters komen goed over en zijn een absoluut mooie toevoeging aan het verhaal.

Wat ik het allerleukste vond aan dit boek, waren de honden in het asiel.

Lizzie laat zien dat ze niet alleen goed is in het ontwikkelen van haar menselijke personages.

Ook de honden in dit verhaal hebben allen een eigen persoonlijkheid.

In combinatie met de heerlijke schrijfstijl zie je zowel mens als dier voor je. Dit kost echt geen enkele moeite.

Ik ben echt van alle personages en dieren gaan houden!


Conclusie

Lizzie Shane heeft met ‘Kerstmis met een staartje‘ een topper van een feelgood geschreven.

Alles wat ik zocht in een verhaal met kerstvibes zat er in.

Geweldige verhaallijn, plot (met nog steeds verrassingen), personages en honden.

De beeldende schrijfstijl, de korte hoofdstukken en de heerlijke gebeurtenissen maakten dit verhaal compleet.

Ik ben verliefd geworden op Pine Hollow en diens inwoners. Het totale plaatje is absoluut compleet!

Dit boek is alle sterren meer dan waard en absoluut een dikke aanrader voor iedereen die wil verdwijnen in een heerlijk verhaal dat je bijblijft!

Dit boek is een prachtige basis voor een heerlijke kerstfilm!


Over de auteur

Lizzie Shane schrijft heerlijk grappige romans en werd maar liefst driemaal genomineerd voor de RITA Award, de hoogste onderscheiding voor romantische boeken. Kerstmis met een staartje is haar eerste boek dat in Nederlandse vertaling verschijnt. Lizzie woont in Alaska.

Lizzie Shane – Website

Lizzie Shane – Facebook

Lizzie Shane – Twitter


Lees jij boeken met een kerst thema in deze feestelijke periode? En zo ja, heb je een favoriet? Laat het mij weten in de comments hier onder!

Ben je benieuwd geworden naar dit heerlijke boek van Lizzie Shane? Bekijk het dan via mijn persoonlijke link hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!