Uitgever: de Fontein
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Jilliane Hoffman – Vergelding

“New York, 1988
Chloe Larson, bijna afgestudeerd als advocate, wordt op een avond thuis opgewacht door een man die zijn gezicht verborgen heeft achter een clownsmasker. Hij mishandelt en verkracht haar en laat haar in de vroege morgen voor dood achter. Chloe overleeft, maar is psychisch gebroken en stort in. Langzaam probeert zij later onder een nieuwe identiteit een nieuw leven op te bouwen als officier van justitie.

Miami, 2000
Een seriemoordenaar, bijgenaamd Cupido, zaait angst onder de bevolking na een reeks verkrachtingen en moorden op jonge blon-dines. Wanneer officier van justitie C.J. Townsend geconfronteerd wordt met de verdachte, herkent zij de stem van de man die haar twaalf jaar eerder heeft overvallen.

Op dat moment zweert C.J. dat hij zijn verdiende straf niet zal ontlopen. Haar persoonlijke zaak tegen hem is verjaard, maar zij zal niet rusten voordat hij ter dood is veroordeeld. Is vergelding of gerechtigheid haar drijfveer? Ze zet alles opzij voor deze zaak, waarbij ze bereid is de mazen van de wet op te zoeken om deze man voorgoed uit haar leven te bannen. Maar Cupido is een genadeloze tegenstander en bevecht haar met alle middelen?”


Het eerste boek van Jilliane Hoffman en meteen weet ze de lezer in te pakken met haar zeer uitgebreide beschrijvingen van gebeurtenissen die soms zo gruwelijk en spannend zijn dat je even moet slikken om weer te kunnen doorlezen.

Ik heb menig maal mijn hoofd even moeten afwenden om over de gebeurtenissen na te denken. 

De hoofdrol is weggelegd voor Chloe welke aan het begin van het boek op gruwelijke wijze wordt verkracht. 
12 jaar later volg je Chloe onder een andere naam als openbaar aanklager waar zij in aanraking komt met een zaak en een dader die zoveel raakvlakken heeft met haar eigen verleden dat je je afvraagt hoe zij zich staande weet te houden. 

Het verhaal is bijzonder vlot geschreven, al vond ik de laatste hoofdstukken rondom het proces en diens beschrijving vrij langdradig worden. 
Daarnaast was voor mij halverwege het boek het plot al vrij duidelijk alhoewel het toch nog wist te verassen! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!