Uitgever: L.S. Amsterdam
Vertaald door: Marja Borg
Pagina's: 354
Prijs: €21,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Jill Mansell – Tot aan de zon en terug

April doet wat hij wil. Maar het is altijd de maand waarin de nieuwe Jill Mansell verschijnt!

Mijn volgers weten dat Jill mijn autobuy author is. Mijn Queen of feelgood. Ik reserveer haar boeken zodra dat kan en net als bij Karin Slaughter, gaat alles voor haar aan de kant.

Deze nieuwe Jill is nog eens extra bijzonder, want de eerste druk van dit boek kwam namelijk MET roze pagina’s!

(Geen zorgen, ze zijn net zo goed leesbaar als witte pagina’s 😉 )

Jills boeken zijn altijd een feestje, maar met deze prachtige gekleurde pagina’s nog een beetje extra!

(Van L.S. Amsterdam mocht ik een exemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening)


“Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Maar Shay vertrok destijds met de noorderzon en nu is Didi eindelijk gelukkig. Het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee. Zij is bovendien niet de enige die lang weggestopte emoties boven voelt komen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen aan het licht.”


Het verhaal & de schrijfstijl

Didi is gelukkig in haar leven en draagt zorg voor het hotel dat haar ouders haar hebben nagelaten na hun pensioen. Ze staat op het punt om aan het einde van het jaar te gaan trouwen met de man van haar dromen.

Totdat ze de schrik van haar leven krijgt wanneer een wel heel onverwachte gast in één van haar kamers verblijft.

Na dertien jaar staat ze oog in oog met haar grote liefde Shay, die haar hart brak en met de noorderzon vertrok. Haar gevoelens voor hem? Die zijn echter nooit verdwenen. Ze is echter niet van plan om hem haar leven weer overhoop te laten halen. En waarom hij terug is? Ze heeft geen idee.

Didi is echter niet de enige die oude gevoelens weer op voelt komen…

Tot aan de zon en terug‘ is weer een echte heerlijke Jill Mansell! Het is heerlijk voorspelbaar en zit vol liefde, ook al is de weg er naartoe niet zonder hobbels. Maar welke hobbels deze keer? En komt het deze keer ook weer goed met een happy end?

Eerlijk is eerlijk. Ik heb alle boeken van Jill gelezen en elk boek bevat dezelfde rode draad.

Het gaat over liefde, aantrekken en afstoten, maar de weg naar het geluk en een happy end is niet zonder hobbels.

De boeken van Jill, en menig ander feelgood auteur, zijn over algemeen dus heel voorspelbaar.

Wat mij ook opvalt, waarschijnlijk omdat ik (ex)kankerpatiënt ben, is dat er in veel feelgood verhalen altijd een personage is dat kanker of een andere zware ziekte heeft. Alsof een feelgood pas een feelgood is wanneer er iemand sterft aan een verschrikkelijke ziekte en je alleen zo kunt laten zien hoe mooi het leven is.

Toch lees ik, en lezen wij, deze boeken opnieuw en opnieuw. Waarom vraag ik mij af. Wat maakt dat deze boeken zo in trek zijn bij veel vrouwen en waarom lezen we ze zo graag?

Voor mij is het juist de voorspelbaarheid binnen dit genre. Er zijn romans waarbij je geconfronteerd wordt met het lijden van anderen en waarvan de uitkomt onzeker is. Dat soort romans lees ik zelf niet graag. Ik ben een emotioneel persoon en zulke boeken kunnen mij zodanig raken dat ik dagen niets anders kan lezen.

Bij de boeken van o.a. Jill, weet ik dat het geluk op mij wacht. Dat er een einde komt wat mijn hart op een positieve manier harder laat kloppen. En met het lezen van zo’n boek, weet ik dat ik aan het einde een euforisch en liefdevol gevoel ervaar waardoor ik het boek met een gelukzalige zucht zal sluiten.

Ik kan hier, net als in mijn andere recensies, iets vertellen over het verhaal van dit boek. Maar eigenlijk zou dat meer opvulling zijn dan iets anders.

Dat Jill Mansell heerlijk kan schrijven, weten haar lezers allang. Dat haar verhalen vlot zijn en veel liefde bevatten ook. Elke boek van Jill is uniek en toch hetzelfde. Het is het gevoel dat haar boeken je geven waardoor je ze steeds weer wilt lezen. En waardoor ik steeds weer haar boeken reserveer.

De kracht van feelgood boeken ligt voor mij dan inderdaad dus bij die voorspelbaarheid. En de kracht van Jill zijn haar personages.

De setting in de boeken van Jill is altijd anders. Ondanks dat de hoofdlijnen/rode draad vergelijkbaar zijn.

Maar de daadwerkelijke kracht van haar verhalen ligt bij haar personages. Personages die nooit hetzelfde zijn.


Personages

In dit boek maken we kennis met een aantal personages. Waarvan Didi en Shay het belangrijkste zijn.

Ze hebben een gezamenlijk verleden dat abrupt is geëindigd. Het hoe en waarom blijft lange tijd onduidelijk in dit verhaal. Dit zorgt voor een zekere mate van spanning die maakt dat je absoluut wilt blijven lezen om erachter te komen wat er is gebeurt.

Zowel Didi als Shay zijn geweldig uitgewerkt. We leren van beide hun achtergrond kennen en dat zorgt voor een compleet beeld.

Daarnaast zijn emoties, gedachten en gevoelens prachtig beschreven en dus goed uitgewerkt. Het aantrekken en afstoten tussen beide was weer heerlijk om te lezen.

Zoals ik al zei, ligt de kracht van Jill bij haar personages.

In haar boeken zijn het nooit maar twee mensen waar het om draait. Er is altijd ruimte voor andere personages die niet alleen een rol hebben in het leven van de hoofdpersonages, maar die ook hun eigen leven en verhaal hebben.

In dit verhaal vinden we dan ook de verhalen terug van Layla, Harry, Will, Rosa, Red en Benny. En allen zijn net zo goed uitgewerkt als Didi en Shay.

De verhaallijnen kloppen en Jill heeft echt oog voor details.

Samen vormt alles een prachtig geheel!


Conclusie

Over dit prachtige nieuwste boek van Jill Mansell kan ik eigenlijk heel kort zijn.

Tot aan de zon en terug‘ is weer een heerlijk romantisch verhaal zoals we van Jill gewend zijn. Een heerlijke setting, hobbels op de weg, maar vooral fantastisch uitgewerkte personages die het verhaal maken.

Als liefhebber van Jill of feelgood in het algemeen mag je haar boeken eigenlijk gewoon niet missen.

En die roze pagina’s? De maken het feestje deze keer helemaal compleet!

(Samen met een aantal boekvriendinnen maakte ik een speciale reel op instagram van dit boek. Deze vind je terug via deze link)


Over de auteur

Jill Mansell is een absolute bestsellerauteur. Haar razend populaire boeken voor jonge vrouwen zijn onweerstaanbaar en worden in twaalf landen uitgegeven. Er zijn inmiddels al 2 miljoen boeken van haar verkocht in Nederland. Voordat Mansell fulltime besloot te gaan schrijven, werkte ze jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. De laatste jaren heeft zij internationale bekendheid gekregen met haar eigentijdse, vrolijke, sexy en romantische boeken.


Ben je benieuwd geworden naar deze heerlijke nieuwe feelgood roman van Jill Mansell? Of ben je benieuwd naar haar andere boeken? Bekijk ze dan via mijn persoonlijke link hier onder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!