Uitgever: L.S. Amsterdam
Vertaald door: Marja Borg
Pagina's: 346
Prijs: €20,99
Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Jill Mansell – Heerlijk duurt het langst

Elk jaar weer, kijk ik met heel veel plezier en liefde uit naar een nieuw boek van DE feel good auteur Jill Mansell!

Haar boeken maken mij altijd blij en ontzettend enthousiast.

Haar nieuwste boek is weer verschenen en viel de dag voor de datum al heerlijk op mijn deurmat! Perfect om in het zonnetje in de tuin te lezen onder het mom #ikleesthuis!


“Wie heeft er ooit genoeg van romantiek? Lainey wel na haar laatste relatie. Zij dacht dat het voor altijd was, hij dacht al aan de volgende.

En dus is ze, wanneer ze haar nieuwe baan begint bij een chaotisch gezin in Cornwall, niet geïnteresseerd in Seth, de stiefzoon van haar baas, hoe aantrekkelijk hij ook is (en dat is héél aantrekkelijk). Vooral omdat Seth een perfecte vriendin heeft.

Maar Lainey was niet helemaal eerlijk over haar leven, en Seth is ook niet helemaal wat hij lijkt. Als iedereen iets te verbergen heeft, is het ingewikkeld!”


Het verhaal & de schrijfstijl

Lainey werkt samen met haar nieuwe beste vriend Kit in een chateau in Frankrijk. Helaas hebben de eigenaren het moeilijk en wordt het personeel tot groot verdriet van allen ontslagen.

Opzoek naar een nieuwe uitdaging en een nieuwe baan, stuit Lainey op een vacature om een gezin in Cornwall te ondersteunen. Het gezin zoekt echter wel een stel.

Kit en Lainey gaan er samen voor en solliciteren. Het blijkt goed te klikken met alle leden van het gezin en het stel wordt aangenomen.

Stiefzoon Seth blijkt een zeer aantrekkelijke man te zijn, maar gelukkig is Lainey helemaal klaar met mannen en daarnaast zou iets met Seth er toch niet in zitten. Maar dromen mag toch?

In deze nieuwe Jill Mansell draait alles weer om het vinden van de ware liefde en het geluk, heerlijk!

Het verhaal is vanuit de derde persoon geschreven en volgt diverse verhaallijnen, waarvan die van Lainey en Seth natuurlijk de boventoon voeren.

Verder vinden we verhaallijnen vanuit Sir Richard, Majella en Wyatt en maken we een klein stukje mee van het leven van personage Dawn.

Uiteindelijk komen alle verhaallijnen middels diverse onverwachte plots samen.

Ondanks dat je van te voren weet dat een feel good over het algemeen goed afloopt, weet Jill Mansell je keer op keer weer te verassen. Ook zij bouwt spanning in het verhaal op door ingewikkelde onderlinge relaties en komt met regelmaat aan het einde met verassingen op de proppen. Ik hou er van.

Het lijkt of alle boeken van Jill op elkaar lijken, maar toch is het iedere keer weer net even anders.

Iets wat altijd hetzelfde blijft, is de heerlijke schrijfstijl van Jill. Alles leest vlot en in één adem weg. Het zijn absoluut verhalen die je heerlijk ter ontspanning kunt lezen.

Jill heeft haar verhaal en de diverse verhaallijnen goed uitgewerkt en door de beeldende schrijfstijl is het absoluut alsof je zelf in Cornwall bent!


Personages

Zoals altijd heeft Jill Mansell ontzettend veel aandacht besteed aan haar personages en zijn ze wat mij betreft tot in de puntjes goed uitgewerkt.

Allen hebben een eigen karakter en een toevoeging aan het verhaal. De samensmelting van de personages voelt echt als een harmonie.

Wat mij deze keer wel opviel was dat hoofdpersonage Lainey dit keer een hoofdpersonage was dat weinig te verbergen had. Ze was leuk, spontaan en oprecht en het lezen van haar belevenissen was heerlijk!

Wyatt en Seth zijn de mannen die ik in dit verhaal in mijn hart heb gesloten. De ontwikkeling die beide doormaken in het verhaal vond ik tof en fascinerend.


Conclusie

Mijn conclusie komt vast niet als een verassing. Jill heeft mij weer heerlijk laten genieten!

Ik weet niet wat het precies is dat mij zo aantrekt in haar boeken. Waarschijnlijk het gelukzalige gevoel dat haar verhalen mij geven. Ik sla haar boeken altijd met een gelukzalige zucht dicht en dat is met dit boek niet anders!

(Op deze vraag gaan Eline van @elinewildelezen en ik in onze buddyread van dit boek dieper in, so stay tuned!)

Deze nieuwe Jill is ook weer een echte aanrader wat mij betreft!

Jill is steady en haar boeken zijn gewoon heerlijk!


Benieuwd naar het boek en heb je zin in een echte feel good? Check het boek dan zeker via mijn persoonlijke link hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!