Uitgever: Moon Young Adult
Vertaald door: Anne Elshof
Pagina's: 496
Prijs: €21,99
Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Jenny Lee – Anna K.

Jenny Lee, zelf groot fan van het boek ‘Anna Karenina‘ door Leo Tolstoj, besloot dat het tijd werd om deze Russische klassieker te vertalen naar een hedendaags Young Adult verhaal.

Jenny Lee’s ‘Anna K.‘ is een duizelingwekkend, buitengewoon en emotioneel geladen hervertelling van Tolstoys tijdloze Anna Karenina. Maar boven alles is het een verhaal over de ingrijpende én fantastische ervaring van een eerste liefde en het verhaal over een eerste gebroken hart.

Met dank aan uitgeverij Moon mocht ik een exemplaar van ‘Anna K.‘ ontvangen. Benieuwd wat ik van deze hervertelling vond? Je leest het hier.


“Anna K. is zeventien jaar oud en staat aan de top van de Manhattan en Greenwich society (alhoewel haar paarden en honden voor haar op nummer 1 staan). Alexander W. is haar perfecte, ietwat saaie vriendje, en haar strenge Koreaans-Amerikaanse vader is haar hele leven al trots op haar geweest. Ze lijkt het dus allemaal perfect voor elkaar te hebben.

Terwijl haar vrienden het moeilijk hebben met hun alledaagse tienerlevens, lijkt Anna er altijd boven te staan. Totdat ze ‘graaf’ Alexia Vronsky ontmoet op Grand Central. Hij is een beruchte playboy die al jaren van kostschool naar kostschool hopt en slechts voor zijn eigen plezier lijkt te leven. Op papier is hij het tegenovergestelde van Anna. Maar vanaf hun ontmoeting wordt alles anders…

Alexia en Anna voelen zich onvermijdelijk tot elkaar aangetrokken en Anna moet beslissen hoeveel van haar leven ze op wil geven om met Alexia verder te gaan. Maar dan dreigt een schokkende onthulling hun relatie te vernielen en wordt Anna gedwongen zich af te vragen of ze zichzelf überhaupt wel écht kent…”


Het verhaal & de schrijfstijl

High society girl Anna staat op een hoog voetstuk binnen Manhattan en Greenwich. Niet alleen omdat ze rijke ouders heeft, maar ook omdat ze al drie jaar het vriendinnetje is van de “perfecte” Alexander, Greenwich OG.

Haar toekomst lijkt vastgesteld en haar strenge Koreaanse vader is ontzettend trots op zijn dochter. Ze is de goedheid zelve en heeft een goede relatie en opleiding. Ook is zij verzot op haar honden en paarden.

De vrienden van Anna, en vooral ook haar broertje, leiden even een net iets ander leven dan Anna. Zij houden meer van feesten en verzeilen in allerlei ingewikkelde situaties.

Totdat Anna Alexia Vronsky ontmoet. Een rokkenjager eerste klas. Maar met zijn blonde lokken valt hij Anna meteen op om niet meer los te laten.

Ook Alexia lijkt de weg kwijt te zijn na de eerste ontmoeting met Anna. Want haar uit zijn hoofd krijgen lukt hem niet meer en geen enkele andere dame interesseert hem nog.

Anna K.‘ is een verhaal over jonge liefde, vriendschappen. familie, maar ook gebroken harten en verdriet.

Anna vraagt zichzelf steeds meer en meer af of het leven dat ze altijd heeft gehad wel hetgeen is dat zij wil. Ze begint een zoektocht naar zichzelf maar ten koste van wat?

Het verhaal is geschreven vanuit de derde persoon en bevat meerdere perspectieven. Meerdere verhaallijnen komen aan bod maar ze zijn allemaal met elkaar verweven. Dit was het eerste dat mij opviel en ik meteen ook heel leuk vond aan het boek.

Uiteraard zijn Anna en Alexia de hoofdpersonages in het verhaal en ik ben absoluut van beide gaan houden.

Jenny Lee heeft met haar boek ook een kijkje gegeven in de high society en ik vond dit absoluut zeer interessant om te lezen. Het verhaal is daardoor ook energiek.

Het verhaal had ook een duidelijke opbouw aan spanning. Van alle verhaallijnen wil je weten hoe het afloopt, maar zeker die van Anna en Alexia. Je leeft intens met hen mee. Mede dankzij de fantastische schrijfstijl van Jenny Lee!

Toen ik bij de laatste 100 pagina’s was aanbeland voelde ik de spanning in mijn lijf opbouwen. Trillerig las ik die laatste pagina’s, om uiteindelijk hardop huilend met tranen die over mijn wangen biggelden, het boek dicht te slaan.

‘Wat een boek’ was direct mijn eerste reactie. Romantisch, tragisch. Dit boek had het allemaal.

Ik heb het origineel nooit gelezen en door de impact van dit boek weet ik nu al dat ik dat voorlopig ook niet zal gaan doen.


Personages

Eerder schreef ik al dat het boek meerdere verhaallijnen bevat die naast elkaar lopen en met elkaar verweven zijn.

Je maakt dus niet alleen kennis met Anna en haar broer Steven, maar ook met zijn vriendinnetje Lolly en haar vriendje Alexander.

Daarnaast leren we ook nog Kimmie kennen, het zusje van Lolly en Eleanor, het zusje van Alexander.

Daarnaast hebben we nog beste vriend Dustin en de persoon die we onmogelijk kunnen vergeten: Alexia Vronsky.

Ook zitten er nog enkele side characters in die absoluut van toegevoegde waarde zijn in het verhaal met de eigen rol die zij vervullen.

Wat ik aan alle personages mooi vond, was de ontwikkeling die allen doormaken.
Jenny Lee heeft echt onwijs veel aandacht en tijd besteed aan haar personages en de uitwerking van allen. Het is heel mooi om te zien hoe anders ze allemaal zijn, maar ook om te zien wat ze gemeen hebben.

Wat ik daarnaast ook bewust heb meegekregen is dat het niet uitmaakt hoeveel geld je wel of niet hebt, we zijn allemaal mensen die fouten maken en ervan leren.

De mooiste ontwikkeling vond ik die van Anna. Omdat zij heel duidelijk als persoon veranderd wanneer zij ontdekt hoe anders haar leven ook kan zijn. Ik kon hier niet genoeg van krijgen.

Alexia was absoluut een van mijn meest favoriete personages in dit verhaal. Hij stal ook mijn hart en het zal nog even duren voordat dit weer op zijn plek terug is gevallen.

Het personage in dit boek waar ik mij het meest aan irriteerde was Eleanor, het schoonzusje van Anna. Wat een vervelend en verwaand persoon. Ik denk dat een ieder die dit boek gelezen heeft het met mij eens zal zijn!


Conclusie

Anna K.‘ is een boek dat je zelf moet ervaren. De mensen die het origineel gelezen hebben zullen een vermoeden hebben van de afloop, maar toch zal dit boek je echt verrassen.

Dit is gewoon een pareltje van een hervertelling. Het is goed uitgewerkt, zowel qua verhaallijn als personages en de omgeving. Het klopt allemaal.

Jenny Lee did a good job!

Mijn twee woorden om dit boek te beschrijven? ‘Romantisch hartverscheurend’!

Lezen dus!


Benieuwd geworden naar deze hervertelling ?

Bekijk hem dan via mijn persoonlijke link hieronder!


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!