Uitgever: L.S. Amsterdam
Vertaald door: Els van Son
Pagina's: 432
Prijs: €19,99
Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Jenny Colgan – Zoek de zon op (Happy Ever After 2)

Wat is mei toch een fijne maand! De nieuwe Jenny Colgan kwam namelijk uit!

Zoek de zon op‘ is het tweede deel in de Happy Ever After serie, desondanks zijn de boeken prima los te lezen omdat de boeken gaan over verschillende personages.

Mijn recensie van het eerste deel ‘Op goed geluk‘ vind je hier.

(Van L.S. Amsterdam mocht ik een exemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening)


“Zoek de zon op is het tweede deel van de nieuwe driedelige feelgoodserie van bestsellerauteur Jenny Colgan, bekend van de Café Zon & Zee-serie.

Alleenstaande moeder Zoë verlaat met haar zoontje het lawaaierige Londen; ze heeft een oppasbaan in Schotland aangenomen. Het klinkt hemels! Bij aankomst wordt Zoë echter geconfronteerd met een humeurige baas en een bende onhandelbare kinderen. Was dit wel de juiste beslissing? Toch is de rustige, pittoreske locatie alles wat Londen niet is – en Zoë besluit de uitdagingen van het werk aan te gaan. Met de hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper, begint Zoë zich steeds beter thuis te voelen. Zullen boeken, frisse lucht en vriendelijkheid genoeg zijn om deze gebroken familie te genezen?”


Het verhaal & de schrijfstijl

Zoë is een alleenstaande moeder van een prachtige zoon, Hari. Hari is perfect maar kan nog steeds niet praten. Hij zegt geen enkel woord ondanks zijn leeftijd van 4 jaar.
Zoë en Hari wonen in Londen in een armzalige buurt en moeten de eindjes aan elkaar knopen. Jaz, de vader van Hari, is nauwelijks in beeld en steunt Zoë vrijwel in niets.
Als de huisbaas de huur van het kleine appartement omhoog gooit, wordt het voor Zoë onmogelijk er nog langer te blijven.

Geen idee hebbende wat nu te doen en waar ze naartoe moet, stelt de tante van Hari voor dat Zoë en Hari naar Schotland vertrekken om een vriendin van haar te helpen met haar rijdende boekwinkel en een baan aan te nemen als au pair bij een wel heel bijzonder gezin.

In Schotland gaat er een wereld voor beide open. Niet alleen de omgeving, maar ook de mensen zijn anders dan ze gewend zijn. Ook het weer is niet wat Zoë had verwacht. Dit alles in combinatie met twee lastige bazen en een stel verwende kinderen, doen Zoë zich afvragen of ze wel de juiste keuze heeft gemaakt.

Als Hari zijn eerste echte vriendje maakt, is het voor Zoë duidelijk dat ze voor Hari alles zal doen om er het beste van te maken.

Is dit een droom die eindelijk uit komt? Of wordt dit een totale ramp?

Je leest het antwoord absoluut in dit boek, dat tot aan het einde toe boeit en je niet meer loslaat!

Jenny Colgan heeft echt een heerlijke wijze van schrijven. Net als in haar voorgaande boeken, is de omschrijving van omgeving en gebeurtenissen beeldend en heb je zelf weinig fantasie nodig om er een voorstelling van te maken.

De boeken van Jenny Colgan zijn absolute feelgood boeken, ondanks de wat zwaardere thema’s. In dit geval zien we de thema’s familie, moederschap, vriendschap, hechtingsproblematiek en rouw terug in dit verhaal.
En uiteindelijk alleen maar een hele hoop liefde! Ik houd er van!

Omdat je weet dat het een feelgood is, kun je zeggen dat het einde voorspelbaar is, maar toch weet Jenny weer heerlijk te verrassen met moeilijkheden en onverwachte wendingen!

Het boek wordt geschreven vanuit voornamelijk Zoë, maar je word ook meegenomen naar Nina die we kennen van het eerste boek in deze serie: ‘Op goed geluk‘.

Hierop wil ik meteen zeggen dat dit boek absoluut geen vervolg op ‘Op goed geluk‘ is, maar dat het wel heel leuk is om de hoofdpersonen uit dat verhaal terug te zien en te lezen hoe het met hen gaat.

Dit boek is er absoluut weer één om heerlijk bij weg te dromen en jezelf te begeven in de prachtige omgeving van de Schotse Hooglanden.

Jenny weet je aandacht vast te houden in het verhaal en de combinatie met boeken (een verhaal over boeken) is gewoon weer heerlijk!
Deze staan toch wel echt altijd hoog op mijn lijstje.

Het mysterieuze verhaal rondom de verdwijning van de vrouw van Ramsay, blijft lang verborgen en pas helemaal aan het einde krijgen we daar de ontknoping van te lezen. Er wordt behoorlijk naar toe geleefd in het boek, dus dat maakt het wat mij betreft ondanks het feelgood toch onvoorspelbaar!


Personages

Zoals eerder al genoemd wordt het verhaal hoofdzakelijk verteld vanuit Zoë, hier en daar wat passages van Nina en uiteindelijk ook enkele gedachten vanuit Ramsay.

Zoë is op mij overgekomen als een sterke vrouw en moeder in dit verhaal. Zij krijgt wat mij betreft alle credits en Jenny Colgan heeft wederom een fantastisch hoofdpersonage neergezet.
Je kunt wat mij betreft alleen maar houden van Zoë en haar kleine jongen Hari.

Zoals eerder benoemd, komen we Nina ook tegen in dit verhaal. Voor lezers van ‘Op goed geluk‘ geen onbekende, voor degene die dat boek nog niet hebben gelezen een leuke kennismaking!

Nina had mijn hart gestolen als personage in het eerste boek. In dit boek vond ik haar iets minder vriendelijk overkomen.
Zeker gezien het feit dat zij net als Zoë vanuit een lastige omgeving is verhuisd naar de onbekende Schotse Hooglanden. Iets meer sympathie voor Zoë had er wel mogen zijn vind ik.

Ook in dit boek weer heerlijk mannelijk schoon, hoe kan het ook anders!
Ik wacht echt met smart op verfilmingen van haar boeken, want dit zijn echt van die mannen waar wij vrouwen van dromen.

Wat ik heerlijk vind aan de personages van Jenny Colgan, is dat alle personages altijd passende karakters hebben. Dit overtuigd mij er absoluut van dat zij echt aan onderzoek en ontwikkeling doet. Personages zijn eigenzinnig, hebben een verhaal te vertellen en maken ontwikkelingen door. Love it!


Conclusie

Zoek de zon op‘ is weer een heerlijk feelgood boek van Jenny!

Ik blijf de combinatie van Schotland en boeken echt fantastisch vinden en ik kan wel zeggen dat dit mijn favoriete serie is van haar.

Het heeft alles; liefde, drama, geluk, omgeving, personages. Het is een compleet plaatje en zorgt gegarandeerd voor leesplezier. Ik kijk nu al ontzettend uit naar het derde deel dat dit najaar nog gaat verschijnen!

Een aanrader en absoluut 5 sterren, omdat er wat mij betreft gewoon niets mis is met dit geweldige verhaal!


Ben je benieuwd geworden naar dit boek of de andere heerlijke boeken van Jenny Colgan? Bekijk ze dan zeker via mijn persoonlijke links hier onder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!