Uitgever: L.S. Amsterdam
Vertaald door: Els van Son
Pagina's: 320
Prijs: €18,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Jenny Colgan – Op goed geluk (Happy Ever After 1)

Toen ik de boeken van Jenny Colgan een aantal jaar geleden ontdekte, ontdekte ik al vrij snel dat ik er een nieuwe favoriete feelgood auteur bij had.

L.S. Amsterdam is begonnen met het vertalen van haar heerlijke boeken, dus ik kon mijn geluk niet op!

Op goed geluk‘ is het eerste boek in een nieuwe serie die in het Engels al een tijdje uit is. De originele titel van dit boek is ‘The little shop of happy ever after‘ en eerder is het uitgebracht onder de titel ‘The Bookshop on the corner‘.

De release datum van dit Nederlandse boek werd verschoven i.v.m. de lockdown. Maar vandaag is hij er dan eindelijk!

Wat ik van deze nieuwe Jenny Colgan vond lees je hier.

(Van L.S. Amsterdam mocht ik een exemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening)


“Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen.

Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden.

Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.”


Het verhaal & de schrijfstijl

Als de lokale bibliotheek moet reorganiseren in verband met bezuinigingen, moet medewerker Nina een belangrijke keuze maken in haar leven.

Nina krijgt de keuze te solliciteren op een functie in de nieuwe setting of te kiezen voor datgene wat zij het liefste doet; boeken aan mensen aanbevelen om de liefde voor het lezen door te geven en te behouden. 

Haar toekomst is in beide gevallen onzeker. Dus Nina waagt de sprong. Met alle boeken, waardoor haar huis bijna instort door het gewicht, en een bus, gaat zij haar nieuwe avontuur aan.

Maar zal alles zo verlopen zoals Nina graag zou willen?

In ‘Op goed geluk‘ ga je samen met Nina op zoek naar datgene waar het werkelijk om draait in het leven. Ook ontdek je samen met haar of ook zij de liefde van haar leven vindt en of dit daadwerkelijk is zoals haar romantische boeken haar vertellen.

Het boek begint met een persoonlijk voorwoord van Jenny Colgan. Er wordt een inleiding gegeven dat aansluit bij de inhoud van het verhaal. Alleen al het lezen van haar woorden maakt mij blij.

Jenny maakt hiermee al haar boeken heel persoonlijk en dat is absoluut iets wat ik ontzettend aan haar waardeer.

Haar schrijfstijl is net als in haar andere boeken heerlijk vlot en daarnaast gebeurt er voldoende waardoor je wilt blijven lezen.

Jenny is ook echt een auteur die beeldend schrijft en het kost dan ook geen enkele moeite om de omgeving en de personages voor je te zien!

In dit boek lees je het verhaal van Nina die voor levens veranderende keuzes komt te staan.

Ze laat haar vertrouwde omgeving achter om in het diepe te springen. Maar wel om iets te doen waar ze zo van houdt. Namelijk het delen van de liefde voor boeken met anderen.

Wat ik heerlijk vond aan dit nieuwe boek van Jenny Colgan, was naast het leven van Nina, de focus op boeken.

Zelf vind ik niets leuker dan een boek lezen over boeken.

Jenny Colgan heeft met dit boek echt een heerlijk feelgood verhaal geschreven dat wat mij betreft op alle aspecten klopt.

Een hoofdpersoon die het roer omgooit, vertrekt naar het prachtige Schotland, doet wat ze graag wil doen (dat overigens niet zonder slag of stoot gaat) en ook nog eens verwikkelt raakt in een interessante romance die niet vanzelfsprekend is.

Het verhaal bevat de juiste dosis drama en liefde en ik heb geen minpunten gevonden wat de uitwerking betreft.

Met ‘Op goed geluk‘ heeft Jenny Colgan echt weer een heerlijke roman geschreven waar haar fans van zullen genieten!


Personages

Het verhaal is geschreven vanuit Nina in de derde persoon. En we leven met haar mee wanneer zij het nieuws krijgt dat haar geliefde baan wordt opgeheven. Emoties en gedachten zijn goed beschreven.

Jenny Colgan heeft Nina als personage goed uitgewerkt. Ze heeft een interessant karakter en is daarnaast zeker een sterke vrouw die stappen durft te maken om het leven te leiden dat ze graag wil.

Ik ben ook echt oprecht van haar als personage gaan houden.

Schotland is mijn favoriete land en met Nina’s verhuizing ontmoeten we een aantal zeer interessante Schotten.

Jenny Colgan laat hun karakteristieke trekken goed naar voren komen en dat maakt het echt heerlijk om hen te leren kennen.

Lennox, de nieuwe en stugge huisbaas van Nina, stal direct mijn hart. Hij is echt zo’n man die het gezegde ‘Stille wateren hebben diepe gronden’ eer aan doet.

Natuurlijk heeft Jenny ook gedacht aan andere interessante personages in dit verhaal. Personages die voor flink wat opschudding zorgen.

Hierbij is ook zeker nagedacht over de achtergrond van die personages en daarnaast haalt Jenny thema’s aan als familiebanden, gezin en huwelijken.


Conclusie

Jenny Colgan heeft met dit verhaal weer een prachtige roman geschreven. Haar perfecte omschrijving van de omgeving en gebeurtenissen maken dat je in het verhaal verdwijnt en je je afvraagt of alles wel goed gaat komen. 

De vlotte schrijfstijl sleept je echt heerlijk mee in een romantisch verhaal, dat ondanks de lichte voorspelbaarheid, genoeg gebeurtenissen bevat om heerlijk van te genieten!

Voor de echte boekenwurm is dit boek, waar de liefde voor boeken centraal staat, een must have wat mij betreft. 

En heel fijn: In mei dit jaar verschijnt deel twee in deze serie ‘Zoek de zon op‘.


Over de auteur

De Engelse bestellerauteur Jenny Colgan brak in Nederland en Vlaanderen door met Café Zon en Zee. Inmiddels heeft zij met haar geestige feelgoodstijl vele lezersharten veroverd.


Benieuwd naar dit GEWELDIG heerlijke boek van Jenny Colgan? Bekijk hem dan zeker via mijn persoonlijke link hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!