Uitgever: Gottmer
Vertaald door: Esther Ottens
Pagina’s: 268
€17,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Jenni Hendriks & Ted Caplan – Onverwacht

Via uitgeverij Gottmer mocht ik een recensie exemplaar ontvangen van ‘Onverwacht’ door Jenni Hendriks en Ted Caplan.

Een “grappig” boek over een onderwerp gaat dat nog steeds een taboe is voor velen: abortus.

Dit trekt natuurlijk meteen de aandacht en hier wilde ik absoluut meer van weten!

Wat ik er van vond? Je leest het hier in mijn recensie!


“Veronica Clarke heeft een perfect leven: ze is mooi, populair, slim. En zwanger. Onbedoeld. Na lang nadenken kiest ze voor een abortus. Maar de dichtstbijzijnde kliniek is 1600 km verderop, haar vriendje is niet te vertrouwen en haar ouders mogen van niets weten.

Er is maar één persoon die Veronica kan helpen: haar ex-BFF Bailey. Wat kan er misgaan op hun onvergetelijke roadtrip? Ehm, alles…”


Het verhaal & de schrijfstijl

Veronica heeft het perfecte leven. Perfect gezin, perfecte resultaten op school, perfecte vriendinnen en het perfecte vriendje. Of toch niet?

Alles lijkt haar voor de wind te gaan en ze gaat een gouden toekomst tegemoet. Dan blijkt ze plotseling zwanger te zijn.

Niemand met wie ze dit kan delen, want niemand mag te weten komen dat Veronica dus blijkbaar helemaal niet zo perfect is.

Als ze betrapt wordt op het meisjes toilet blijft er nog maar 1 optie over, haar ex beste vriendin Bailey om hulp vragen. Ze moet immers naar een abortuskliniek 1600 km verderop en weer op tijd terug zijn om de schijn op te houden.

Dit klinkt als een hilarisch avontuur en deze verwachtingen zijn ook absoluut waargemaakt!

Het verhaal lezen we uiteraard vanuit Veronica en de hoofdstukken zijn ingedeeld in het aantal kilometers, wat absoluut zeer passend is bij dit verhaal.

Alle ingrediënten voor avontuur zijn in dit boek aanwezig; van de aanwezigheid van een probleem, een geheime roadtrip, gestolen auto’s, hilarische gebeurtenissen onderweg. En uiteraard bevat het verhaal een boodschap.

Niet gericht op het wel of niet laten doen van een abortus, maar vooral een boodschap met betrekking tot zelfontwikkeling, het maken van eigen keuzes, het je zelf zijn en vriendschappen op basis van vertrouwen en het accepteren van de ander.

Want een echte vriend is iemand waarbij je eerlijk kunt zijn toch?

Het verhaal zit goed in elkaar qua opbouw; begin, midden, verrassend plot en heerlijk einde.

De schrijfstijl is heerlijk vlot en dat in combinatie met de korte hoofdstukken, maakt dat het verhaal onwijs lekker wegleest en door de gebeurtenissen ook niet weg te leggen is!

Ja, het boek heeft maar 268 pagina’s en sommige hoofdstukken zijn zo kort dat je je af zou kunnen vragen of er voldoende verdieping in zit.

Maar ik kan je verzekeren dat eigenlijk alles wat je zou moeten weten, ook te weten komt. Dit verhaal heeft genoeg aan de verdieping die het heeft en het klopt gewoon.

Ook de beschrijving van de omgeving vond ik heerlijk! Het was beeldend geschreven dus je kon je wat dat betreft ook helemaal inleven in het verhaal!

De thema’s persoonlijke ontwikkeling, het vinden van je eigen identiteit en vriendschap stonden voor mij absoluut centraal in dit boek. En het was absoluut een feestje om te lezen!


Personages

We lezen het verhaal vanuit Veronica en leren haar als vanzelfsprekend goed kennen. Ik vond Veronica echt een heerlijk personage en absoluut passend voor dit verhaal!

Wellicht zijn er mensen die vraagtekens zetten bij de manier waarop Veronica met haar “probleem” om gaat. Maar voor mij was dit volkomen irrelevant voor dit verhaal.

Juist de keuzes die zij maakt, maken dit verhaal zo bijzonder en interessant!

Bailey, de ex- beste vriendin van Veronica komt ruim aan bod en gaandeweg het verhaal leren we ook haar beter kennen en weten we waarom er een einde kwam aan hun vriendschap.

Bailey is volledig het tegenovergestelde van Veronica qua karakter en dat maakt hen samen in dit verhaal tot een geweldige match! De auteurs hadden voor dit verhaal geen beter stel kunnen kiezen!

Een van mijn minst favoriete personages in dit boek was absoluut Kevin, de vriend van Veronica. Echt kippenvel van irritatie. Heerlijk dus hoe de auteurs hem hebben neergezet in het boek!

Her en der zijn er ook nog wat andere personages, zoals de huidige vriendinnen van Veronica, een chauffeur en demonstranten. Dit waren wat mij betreft meer figuranten. Maar toch maakten ze allen het verhaal compleet.


Conclusie

Ik heb ‘Onverwacht’ met onwijs veel plezier gelezen. Ik wist niet wat ik moest verwachten, en dacht in eerste instantie dat het een pittig onderwerp zou zijn.

Maar de auteurs hebben een belangrijk onderwerp in een hilarisch jasje gegoten. De schrijfstijl was heerlijk, het verhaal was geweldig leuk en ik werd er meteen na de eerste pagina’s al enthousiast van!

Ik kan niet wachten tot de film er is!


Benieuwd geworden naar dit boek en zin in een hilarisch avontuur vol persoonlijke ontwikkeling en een boodschap? Laat het dan zeker niet liggen! Schaf het aan via mijn persoonlijke link van het bol.com partnerprogramma!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!