Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Ralph van der Aa
Pagina's: 512
Prijs: €20,-
Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

J.D. Barker – Vergeef me (Sam Porter 3)

Toen ik aan het eerste boek ‘Horen, Zien, Zwijgen’ van J.D. Barker begon, had ik geen enkele verwachting. Het eerste boek blies mij uiteindelijk ook helemaal niet omver en hier en daar vond ik het zelfs wat gekunsteld overkomen. Terwijl anderen al helemaal ondersteboven waren.

Ik gaf zijn tweede boek in de Sam Porter serie dan ook een nieuwe kans en ik had nooit verwacht dat die mij versteld zou doen staan. Het werd een van de beste boeken die ik las.

Reikhalzend keek ik dan ook uit naar het derde en laatste boek van de Sam Porter serie. Ik moest weten hoe dit verhaal afliep. Zeker gezien de gigantische cliffhanger waarmee het tweede boek eindigde.

Met dank aan uitgeverij Boekerij, mocht ik ook van dit slotdeel een exemplaar ontvangen.

Wat ik van dit laatste boek vond lees je dan ook hier.

Let op! Bevat spoilers van de eerste twee boeken.

Voor de recensies van de eerste twee boeken, klik op onderstaande links.

Horen, Zien, Zwijgen (Sam Porter 1)
Het Vijfde Meisje (Sam Porter 2)


“Als Anson Bishop – hoofdverdachte van een reeks gruwelijke moorden – zich overgeeft aan de politie, legt hij een schokkende getuigenis af. Een getuigenis die niet alleen het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven zet, maar ook de levens van de betrokken rechercheurs verandert.

Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden kort na elkaar vier lijken aangetroffen. Ze zijn in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Bij alle vier worden de woorden Vergeef me, vader gevonden. Voor rechercheur Sam Porter halen de woorden lang vergeten herinneringen naar boven, aan een verleden dat hij diep begraven heeft. Maar als Bishop in hechtenis zit, wie is dan de moordenaar?”


Het verhaal & de schrijfstijl

Wanneer Bishop, moordenaar van het vierde aapje, zichzelf aangeeft, lijkt het drama compleet. Hij legt een getuigenis af die de hele zaak doet schudden. Alle rechercheurs beginnen aan elkaar te twijfelen.

Als er nog vier personen worden vermoord in de stijl van Bishop, terwijl hij vast zit, blijft er nog maar een vraag overeind: ‘Wie is de moordenaar dan?’

Zou de verklaring van Bishop dan toch waar zijn? Of speelt hij een nog veel gruwelijker spelletje?

Dit derde en laatste deel in de Sam Porter serie, begint bij de cliffhanger waar het tweede deel mee geëindigd is. Chaos is compleet en onzekerheid is voelbaar. Porter wordt ondervraagd, evenals Bishop.

Porter blijkt gaten in zijn geheugen te hebben welke de zaak op scherp zet en men aan elkaar doet twijfelen.

Het verhaal wordt net als voorgaande boeken verteld vanuit verschillende personen. We lezen vanuit Sam, Poole, Nash, Claire en uiteraard Bishop middels zijn dagboeken.
Dit geeft een geweldig en compleet beeld van het verhaal en de gebeurtenissen.

J.D. Barker heeft, vooral in zijn tweede boek, al laten zien dat hij geweldig goed is in het opbouwen van spanning en zijn verhaallijnen. Ook in dit boek heeft hij weer diverse geweldige twists verwerkt die je NIET ziet aankomen.

In dit laatste boek ontvouwt zich een plot waar je u tegen zegt.

Echt alles is aanwezig en aan alles is gedacht. Geweldig tot en met de laatste pagina.
J.D. Barker heeft de grootste klappers aan verrassingen voor het laatst bewaard en waar je in het midden van het verhaal de grond onder je voeten vandaan voelt zakken, wordt alles in het slot duidelijk.

De schrijfstijl in dit boek is ontzettend goed. Er gebeurt genoeg en door de juiste opbouw aan spanning leest het geweldig weg.


Personages

Zonder introductie komen alle bekende personages weer terug en aan het woord. In dit boek hebben allen duidelijk een eigen rol in het geheel en dat maakte het verhaal echt compleet.

Zo leren we niet alleen Claire en Nash beter kennen, maar gaan we ook echt op pad met FBI agent Poole.

Sam en Bishop delen uiteraard de hoofdrol in dit slotdeel. We leren meer over het verleden van Sam en worden door de getuigenis van Bishop onzeker gemaakt. Zit de waarheid anders in elkaar dan we dachten? Wie spreekt de waarheid en wie kunnen we vertrouwen? Is Sam Porter wel een held? En is Bishop wel een moordenaar?

De personages zijn tot in de puntjes uitgewerkt wat met name te zien is bij Bishop en Sam. Heerlijk hoe gaten in geheugen worden opgevuld en uitgewerkt. De ontwikkeling in het verhaal is hierdoor duidelijk te zien.

Met beide personages heeft Barker echt een geweldige serie neer gezet!


Conclusie

Deze thriller komt absoluut op mijn favorieten lijstje! Wat een geweldig verhaal.

J.D. Barker heeft zijn duistere gedachten briljant op papier weten te zetten en een geweldig verhaal geschreven. Alles komt perfect samen in dit zinderende slot van deze trilogie.

Barker weet je als geen ander op het verkeerde been te zetten.

Dit zijn de boeken waar je het als thriller liefhebber voor doet. En dit is een thriller die je bij blijft zodra je het boek hebt dichtgeslagen.

Aanrader! Echt. Meer heb ik hier niet aan toe te voegen!


Heb je dit geweldige slot nog niet in huis? Of moet je nog beginnen aan deze serie?

Bekijk de boeken via mijn persoonlijke link hier onder!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!