Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Nikki Greveling
Pagina's: 320
Prijs: €15,-
Waardering: ⭐️⭐️⭐️
Recensies

Holly Martin – Het familiehotel van Sapphire Bay (Zussen van Jewel Island 1)

Vorig jaar mocht ik deelnemen aan de blogtour van de ‘Happiness‘ serie van Holly Martin.

Na deze twee boeken te hebben gelezen, sloot ik Holly in mijn hart, omdat zij mij letterlijk blij maakte met Happiness.

En nu is Holly terug! Met het eerste deel in een nieuwe serie.

(Van Zomer & Keuning mocht ik een exemplaar ontvangen als onderdeel van de blogtour in ruil voor mijn eerlijke mening)


“Holly Martin neemt je mee naar Jewel Island in haar nieuwe feelgoodroman ‘Het familiehotel van Sapphire Bay’, het eerste deel van haar serie De Zussen van Jewel Island.

De heerlijke feelgoodroman ‘Het familiehotel van Sapphire Bay’ van Holly Martin gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.”


Het verhaal & de schrijfstijl

Aria woont al haar hele leven op Jewel Island. Samen met haar vader, werkt ze in het hotel van haar ouders waar sinds het overlijden van haar moeder niets meer is veranderd.

Ondanks dat zij nu de hotelmanager is, wil haar vader geen enkele verandering doorvoeren. Wanneer haar vader overlijdt, keren haar zussen Clover en Skye ook terug naar het eiland. Bij de notaris blijkt dat het hotel al tijden niet meer winstgevend is en zelfs verlies draait. Aria staat op het punt niet alleen haar baan te verliezen maar ook haar thuis.

Totdat blijkt dat haar vader iets heeft verzwegen voor zijn dochters.

Als Noah Campbell op het eiland arriveert, lijkt zijn expertise in het opknappen en renoveren van hotels een geschenk uit de hemel. Tenminste, als je geen persoonlijke gevoelens voor die knappe man koestert. En hij ook geen geheimen zou hebben.

Lukt het Aria om het hotel weer back in business te krijgen of is alles een verloren zaak?

Holly Martin is terug met een nieuwe serie. En ‘Het familiehotel van Sapphire Bay‘ is het eerste deel in deze trilogie.

In het eerste hoofdstuk van dit boek maken we kennis met Aria Philips en haar vader. Dit hoofdstuk speelt zich af in het verleden.

Vanaf het tweede hoofdstuk duiken we het heden in en lezen we alles over de drie zussen, maar vooral over Aria.

Het eerste dat mij direct opviel, was dat Holly Martin met dit eerste deel net zo snel gaat als haar eerste Happiness boek. Het lijkt bijna alsof ze tijdens het schrijven geen enkele keer adem haalt en haar verhaal in één keer doorratelt.

Alhoewel het boek hierdoor lekker snel en vlot leest, gaf het mij hier en daar ook wat irritaties. Zeker omdat alle gebeurtenissen plaatsvinden in een tijdbestek van twee weken.

Dit maakte het verhaal, de gebeurtenissen en daarnaast de keuzes van personages onrealistisch.

Omdat het tweede deel van de Happiness serie gelukkig wat langzamer ging, heb ik goede hoop voor de twee andere boeken in deze nieuwe serie.

Buiten dit irritatiepuntje, is het absoluut wel een heerlijke feelgood. Een vlot geschreven verhaal waar je binnen no time doorheen vliegt en die zeker interessante aspecten bevat.

De omgeving waar het verhaal zich afspeelt, zowel het hotel als het eiland, zijn absoluut prachtig beschreven. Eén van mijn pluspunten ook in de Happiness serie.

Zonder uiteraard spoilers weg te geven, ben ik in dit eerste boek absoluut gecharmeerd van de achtergronden van de personages.

Was het verhaal voorspelbaar? Absoluut. Toch zitten er voldoende interessante verrassingen in, doorspekt met humor, die je door laten lezen.


Personages

Dit eerste boek draait volledig om Aria. Het is leuk om met haar kennis te maken en ook zeker om via haar kennis te maken met het hotel en het eiland.

Ondanks dat alles in een rap tempo gebeurt en reacties van Aria daardoor wat onrealistisch lijken, heeft Holly wel voldoende aandacht besteedt aan de uitwerking van Aria.

Gedachten en gevoelens komen duidelijk over en er is ook duidelijk een ontwikkeling bij haar te zien.

Toch zorgde de vaart in het verhaal ervoor dat ik mij niet met haar verbonden voelde. Het leek alsof Holly de realiteit uit het oog verloor.

Van Noah Campbell ben ik niet zo’n grote fan. Holly vertelt ons zeker iets over zijn verleden, maar sommige dingen kloppen voor mijn gevoel niet. Dit heeft vooral te maken met wat hij heeft meegemaakt en hoe hij in het heden handelt. Hier had zeker meer aandacht naar uit mogen gaan.

De zussen van Aria, Clover en Skye, vind ik oprecht interessante personages. Ze hebben allebei een zeer eigen karakter dat heel duidelijk naar voren komt in hun doen en laten.

Ik ben dan ook absoluut benieuwd naar de volgende twee delen waarin we hen beter gaan leren kennen.

In dit boek vinden we ook nog een super leuke link terug naar de Happiness boeken, want we zien wat oude bekenden terug!


Conclusie

Holly Martin moet af en toe echt leren ademhalen. Twee weken aan gebeurtenissen in een boek van 320 pagina’s willen stoppen en alles tegelijk willen doen, is geen goede start.

Ze mag wat mij betreft hier en daar echt wel kleine sprongen in de tijd maken, waardoor het verhaal realistischer gaat aanvoelen.

Personages vergaven elkaar nu van alles binnen no time en dat voelde gewoon niet echt aan. Gemiste kansen wat personages betrof en van een slow burning romance is al helemaal geen sprake.

Je krijgt geen tijd om met personages mee te groeien, en dat is wat ik persoonlijk wel verwacht in een eerste boek.

Dit eerste deel was een leuk boek om te lezen en zeker geschikt voor lekker “tussendoor”, maar net als bij het eerste deel in de Happiness serie had hier veel meer uitgehaald kunnen worden om het beter tot zijn recht te laten komen.

Desalniettemin kijk ik enorm uit naar het tweede deel, omdat ik erg benieuwd ben naar haar zussen!


Blogtour!

Mijn recensie is onderdeel van een blogtour! Ben je benieuwd naar de meningen van de andere deelnemers? Bekijk deze dan via onderstaande link.

Blogtour


Ben je benieuwd geworden naar dit eerst deel? Bekijk het boek dan eens via mijn persoonlijke link hier onder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!