Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Patricia Pos
Pagina's: 221
Prijs: €17,50
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Blog Tour,  Recensies

Holly Martin – Het dorpje Happiness

Wat is er nu leuker dan je koffers pakken en vertrekken naar een onbekend dorpje om een nieuwe start te maken?

Precies! Dat dacht ik dus ook toen ik ‘ja’ zei op de vraag van Zomer & Keuning of ik mee wilde naar het dorpje Happiness!

Wat ik van mijn ervaringen in Happiness vond? Je leest het hier!


“Say yes to Happiness! ‘Het dorpje Happiness’ is het eerste deel van een vrolijke, meeslepende feelgoodserie van Holly Martin.

Willow, de hoofdpersoon in ‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt.

De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.”


Het verhaal & de schrijfstijl

Na het verbreken van haar relatie met Garry, is Willow het geroddel en het medelijden in haar huidige woonplaats helemaal zat.

Ze besluit een drastische beslissing te nemen, pakt haar spullen en verhuist voor een jaar naar het dorpje Happiness.

Happiness is gelegen aan de prachtige kustlijn van Cornwall en schijnt idyllisch te zijn. Willow mag een jaar lang gratis een woning betrekken, mits ze iets terugdoet voor het dorp. Willow houdt gelukkig wel van een uitdaging.

Aangekomen in Happiness, blijkt het prachtige dorp niet zo mooi te zijn als verwacht en ontdekt Willow min of meer een vervallen bende aan.

Positief als ze is, zet ze haar zorgen opzij en probeert ze er het beste van te maken.

Gelukkig ontmoet ze meteen Andrew, het manusje van alles in het dorp, die in zijn eentje zijn best doet om de boel op te knappen.

Liefde op het eerste gezicht was het zeker niet wat betreft het dorpje Happiness. Maar Andrew? Die is wel heel erg leuk…

Vindt Willow haar plekje in het dorp en weet ze iets moois te maken van het jaar dat haar te wachten staat? Of blijven haar koffers ingepakt?

In het eerste hoofdstuk van dit boek maken we uiteraard meteen kennis met Willow, de reden van haar verhuizing en hoe ze terecht is gekomen bij het dorpje Happiness.

Dit alles gebeurt een klein beetje in vogelvlucht, waardoor het boek mij een klein beetje deed denken aan de ‘Cockleberry Bay’ serie.

Het boek is voornamelijk geschreven vanuit Willow, maar hier en daar vinden we enkele hoofdstukken terug die geschreven zijn vanuit het perspectief van Andrew.

Voor de afwisseling vond ik dit heerlijk, zeker omdat het verhaal uiteindelijk voornamelijk om hen beide draait.

De schrijfstijl van Holly Martin viel mij meteen op, want alhoewel ze hier en daar snel door gebeurtenissen heen gaat, is het heerlijk vlot en passend bij een echte feel good.

Haar beschrijvingen van personages en vooral het dorpje Happiness zijn echt prachtig. Ze doet dit beeldend waardoor je je echt in het dorpje waant. Ik hou daar persoonlijk heel erg van, omdat ik echt mee genomen wil worden in de omgeving.

Het verhuizen van een personage naar een nieuwe omgeving is geen nieuw idee en vind je vaker terug in feel good boeken. Ik miste hierdoor wel iets aan originaliteit.

Gelukkig maakte personage Andrew hierin wel een hoop goed, omdat Holly met zijn personage een net iets andere twist aan het verhaal geeft.

Hier en daar voelde het liefdesverhaal van Willow en Andrew een beetje onrealistisch omdat alles soms ontzettend snel ging.

Maar toch kon ik mij hier bij dit verhaal niet echt aan storen. Ik was toe aan een heerlijke feelgood, en die heb ik zeker gekregen!

(Alhoewel er wat mij betreft nog een klein beetje meer drama aan toegevoegd had mogen worden!)

Het einde van dit verhaal laat je het boek met een gelukzalige zucht dichtslaan en geeft je een klein vermoeden voor het volgende deel!


Personages

Een heerlijke feelgood kan niet zonder enthousiaste en eigenzinnige personages!

Alhoewel ik mij in het begin van het boek ontzettend stoorde aan hoofdpersonage Willow (ze is gewoon TE perfect en TE happy), ging ik haar verderop in het verhaal absoluut waarderen.

Bij sommige personages moet je een beetje door de facade heen prikken denk ik.

Het dorpje Happiness zit vol interessante personages, en alhoewel ze niet veel verdieping hebben en het verhaal vooral draait om Willow en Andrew, voel je wel dat ze onderdeel zijn van het verhaal.

Andrew was voor mij één van de leukste personages en ik baal er van dat ik niet kan spoileren!

Holly Martin heeft met zijn personage een uniek aspect toegevoegd aan het verhaal wat ik niet eerder op deze manier terugzag. Dat vond ik echt heel leuk!

Beste vriendin van Willow, Ruby, doet ook haar intrede in het verhaal. En wat mij meteen opviel was het contrast tussen de vriendinnen. Erg leuk om te lezen en ik ben er zeker van dat we Ruby in het tweede boek gaan terug zien.

Kitty en Ken zijn de eigenaren van het kasteel van het dorpje Happiness en daarmee de eigenaren van het dorp, omdat dit op hun grondgebied staat.

Alhoewel ze zeker een rol hebben in het verhaal, vond ik het jammer om juist van hen niet meer te zien.


Conclusie

Het dorpje Happiness‘ is met recht een heerlijk weg te lezen feelgood.

Je vliegt door het verhaal heen, het bevat een heel klein beetje drama, maar bevat vooral een hoop positiviteit, liefde en uh ja seks.(Ik hou er van!)

De schrijfstijl van Holly Martin is vlot en beeldend en daar heb ik oprecht van genoten!

Een heerlijk boek voor tussendoor en/of als je zwaar de behoefte hebt aan positiviteit in deze tijd!

Dankzij dit heerlijke verhaal heb ik mij echt in het dorpje Happiness gewaand en ik had er graag nog even willen blijven!


Over de auteur

Holly lives in a little white cottage by the sea. She studied media at university which led to a very glitzy career as a hotel receptionist followed by a even more glamorous two years working in a bank. The moment that one of her colleagues received the much coveted carriage clock for fifteen years’ service was the moment when she knew she had to escape. She quit her job and returned to university to train to be a teacher. Three years later, she emerged wide eyed and terrified that she now had responsibility for the development of thirty young minds. She taught for four years and then escaped the classroom to teach history workshops, dressing up as a Viking one day and an Egyptian High Priestess the next. But the long journeys around the UK and many hours sat on the M25 gave her a lot of time to plan out her stories and she now writes full time, doing what she loves.

Holly has been writing for 8 years. She was shortlisted for the New Talent Award at the Festival of Romance. Her short story won the Sunlounger competition and was published in the Sunlounger anthology. She won the Carina Valentine’s competition at the Festival of Romance 2013 with her novel The Guestbook. She was shortlisted for Best Romantic Read, Best eBook and Innovation in Romantic Fiction at the Festival of Romance 2014. She is the bestselling author of 18 books

(Bron: Goodreads)


Blogtour!!

Mijn recensie is onderdeel van een blogtour georganiseerd door Zomer & Keuning!

Bekijk de andere bloggers via instagram om hun recensies te lezen of via onderstaande link op de website van Zomer & Keuning.

Blogtour

Ben je ook benieuwd geworden naar het eerste deel in de Happiness serie? Bekijk het dan via mijn persoonlijke link hier onder!

En gelukkig kun je al bijna snel door naar het tweede boek, want die staat gepland in november!

2 reacties

    • Priscilla

      Haha woohoo!!!! Ja het was voor mij ook echt te zoet zo nu en dan! Maar ik kan me zo voorstellen dat je er ontzettend van kunt genieten als je geen drama wilt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!