Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Nikki Greveling
Pagina's: 320
Prijs: €15,-
Waardering: ⭐️⭐️⭐️
Blog Tour,  Recensies

Holly Martin – Een gouden gloed over Ruby Falls (Zussen van Jewel Island 2)

Na het eerste deel in de ‘Zussen van Jewel Island’, is het tijd voor mijn recensie van het tweede deel.

Mijn recensie van het eerste boek ‘Het familiehotel van Sapphire Bay‘ vind je hier.

(Van Zomer & Keuning mocht ik een exemplaar ontvangen voor mijn bijdrage aan de blogtour en in ruil voor mijn eerlijke mening)


“Reis met de zussen Aria, Clover en Skye naar het mooie Jewel Island in ‘Een gouden gloed over Ruby Falls’, het tweede deel van de heerlijke Zussen van Jewel Island-feelgoodserie.

Clovers leven is compleet! Ze is weer terug op Jewel Island, runt het familiehotel met haar zussen en is dolgelukkig. Hoewel… er mist één ding. Een paar jaar geleden is ze bedrogen door haar ex en sindsdien heeft ze zich niet meer open durven stellen voor de liefde. De knappe Angel Mazzeo wil haar helpen om weer aan het daten te slaan. Maar friends with benefits groeit al snel uit in iets meer…”


Het verhaal & de schrijfstijl

In ‘Een gouden gloed over Ruby Falls’ keren we terug naar de drie zussen Aria, Clover en Skye.

Nu Aria de liefde van haar leven heeft gevonden en het Sapphire Bay hotel meer dan ooit in bloei staat, is het tijd voor Clover en haar geluk.

Clover is terug op Jewel Island, runt het hotel samen met haar zussen en geeft danslessen in haar eigen dansstudio. Haar leven voelt compleet en ze voelt zich meer dan gelukkig.

Toch knaagt er iets. Na een mislukte relatie heeft zich ze al jaren niet meer durven openstellen voor de liefde. Tot dat ze Angel Mazzeo leerde kennen.

Omdat Clover geen trek heeft in een serieuze relatie, spreken de twee af om friends met benefits te zijn. Toch blijkt dit in de praktijk een stuk lastiger dan gedacht. Lukt het Clover om zichzelf open te stellen voor serieuzere gevoelens? En ziet Angel dat eigenlijk wel zitten?

Het antwoord lees je in dit tweede deel van de ‘Zussen van Jewel Island’!

Al meteen vanaf de eerste pagina’s keren we terug naar Clover, en de gebeurtenissen spelen zich zes maanden na de start van het eerste boek af. Het is alsof we nooit van Jewel Island zijn vertrokken.

In het eerste boek hebben we al kunnen lezen hoe Clover en Angel elkaar hebben leren kennen, en dit boek borduurt hierop voort.

Het verhaal wordt zowel vanuit Clover als Angel vertelt en hierdoor krijgen we letterlijk een verhaal dat van twee kanten wordt belicht. Absoluut interessant, want er zijn nogal wat verschillen tussen Clover en Angel.

De schijfstijl is net als in de andere boeken van Holly Martin vlot en over het algemeen vrolijk. Ook dit boek heeft korte hoofdstukken waardoor je vrij snel door het boek heen leest.

Als je inmiddels bekend bent met haar schrijfstijl en hier van houdt kan ik je verzekeren dat het je in dit boek ook zeker zal bevallen.

Holly is in staat je echt mee te nemen naar een prachtig eiland!

Omdat in het eerste boek van deze serie al het één en ander is prijsgegeven over Clover en Angel, kwam de verhaallijn van dit boek niet echt als een verrassing. Toch is er wel een wezenlijk verschil tussen het eerste en het tweede boek.

Waar Holly Martin in het eerste boek in vogelvlucht door verschillende gebeurtenissen heenvliegt en waarin lijkt alsof bepaalde gebeurtenissen niets voorstellen, is het tempo in dit boek over het algemeen wat traag.

Holly komt tegemoet aan mijn wens om Clover beter te leren kennen, maar de drama in haar verhaallijn is af en toe echt too much en onrealistisch. Hier kom ik later op terug.

In dit verhaal vond ik onwijs veel herhalingen terug in de tekst. Herhalingen waar ik mij enorm aan ging storen. Na vier keer te hebben gelezen dat Angel de laatste maanden in Dubai had gezeten, wist ik wel dat hij de afgelopen zes maanden in Dubai had gezeten. Toch wordt het nog een aantal keer herhaalt, want stel je voor dat je zou vergeten waar hij de afgelopen maanden is geweest en wat hij daar gedaan heeft.

Overigens gaat dit ook op voor enkele andere gebeurtenissen.

Nog een punt waar ik mij aan stoorde was de realiteit van sommige gebeurtenissen en situaties.

Ja het is een feelgood, dus een hoop in de verhaallijn is natuurlijk voorspelbaar. Maar een zekere mate van realiteit mag er wel in zitten toch?

In het eerste boek hebben we kunnen lezen dat Aria en Noah een kindje willen adopteren. Nu weet ik uit eigen ervaring dat dit behalve een duur proces, ook nog eens een heel lang proces is.

Aan geld ontbreekt het Aria en Noah niet, maar tijd? Volgens Holly Martin kunnen we binnen ongeveer vier maanden een kind adopteren en een happy family vormen. Dit is iets waar mijn haren van overeind gingen staan. Dit is niet realistisch. Of je nu een feelgood verhaal schrijft of niet, je moet met dit soort zaken zeker bij de realiteit blijven.

Verder is dit feelgood verhaal er één van aantrekken en afstoten en is het een leuk verhaal voor tussendoor. Je vindt gelukkig ook een hoop humor in het verhaal en dat het verhaal zich afspeelt in de herfst en rondom Halloween vond ik een leuke bijkomstigheid.

Ik vond het persoonlijk in ieder geval prettig dat niet alles meteen helemaal fantastisch en gemakkelijk ging, zoals we bij het eerste boek hebben gezien.

Het boek sluit af met een epiloog dat ons een blik in de toekomst geeft.


Personages

Dit tweede boek draait om Clover en Angel. Angel stal in het eerste boek al mijn hart en van Clover wilde ik meer weten.

Ik hoopte op meer diepgang rondom het personage van Clover en daarin ben ik niet teleurgesteld. Echter zoals eerder benoemd heb ik wel zo mijn twijfels bij de realiteit.

In de flaptekst is te lezen dat Clover is bedrogen door haar ex en daardoor moeite heeft met het vertrouwen van andere mannen. Volkomen logisch. Vertrouwen is snel beschadigd.

Wat ik echter niet logisch vond was de aard van dit beschaamde vertrouwen. Blijkbaar heeft de relatie met haar ex maar kort geduurd. En alhoewel ik snap dat de impact van de gebeurtenissen binnen die relatie een trauma kunnen veroorzaken, is het gehalte aan dramatisch gedrag van Clover way too much in dit boek.

Dat een personage in tweestrijd is wat haar gevoelens betreft: volkomen logisch. Dat ze het ene moment iets anders wil dan het andere: volkomen logisch. Dat ze het één zegt en het ander doet: ook logisch.

Maar een heel boek lang continue tegenstrijdigheden lezen is uiteindelijk doodvermoeiend. Zo nu en dan had ik de behoefte om haar beet te pakken en eens even flink door elkaar te schudden.

Dat Holly Martin Angel heeft neergezet als de rokkenjager op het witte paard die ineens geschikt is om zijn leven opzij te zetten voor een flirt en alles in het werk stelt om haar vertrouwen te winnen, maakt het verhaal dan ook ietwat dubieus.

Realistisch? Mwah. Angel blijkt in ieder geval te beschikken over een engelengeduld. Het geeft de lezers van feelgood in ieder geval wel een heerlijk romantisch gevoel.

Het is in dit verhaal, en met de achtergrond van Clover, logisch dat ze onzeker is en bevestiging en vertrouwen nodig heeft. Angel herhaalt in het verhaal echter zo vaak hetzelfde dat het verhaal daardoor wat langdradig wordt.


Conclusie

Voor mij bevatte dit boek zowel plus- als minpunten.

Het verhaal is absoluut een toevoeging op het eerste boek, omdat we de diepte ingaan waar het gaat om Clover. Het is geen verhaal met een verrassend plot, maar zeker wel een lekker verhaal om tussendoor bij weg te dromen.

Het is echter wel een behoorlijk contrast met het eerste boek, waarin alles vooral heel snel meer dan in orde kwam.

De realiteit in dit verhaal vond ik ver te zoeken en ik vond het persoonlijk hier en daar te gedramatiseerd.

Desalniettemin ben ik zeker benieuwd naar het laatste boek, omdat we in dit boek zus Skye gaan leren kennen.

Ik twijfelde enorm tussen twee en drie sterren. Dat ik uiteindelijk op neutraal terrein ben uitgekomen, is omdat het verhaal elementen bevat waar vrouwen zich mogelijk in kunnen herkennen.

Holly deinst er namelijk niet voor terug om een verhaal te schrijven waarin ze onzekerheden en het terugwinnen van vertrouwen bespreekbaar maakt.


Blogtour!

Mijn recensie is een onderdeel van een blogtour. Ben je benieuwd naar de meningen van de andere deelnemers? Klik dan op onderstaande link.

Blogtour


Benieuwd geworden naar de boeken van Holly Martin? Bekijk ze dan via mijn persoonlijke links hier onder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!