Auteur: Mus
Uitgever: BBNC Muscreatief
Pagina's: 256
Prijs: €14,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️
Recensies

Het ‘Boekenboek’ voor boekwurmen!

Lijstjes, lijstjes en lijstjes!

Wij boekennerds houden van lijstjes!

Lezen lijkt wel populairder dan ooit en bullet journals, reading journals en reading planners schieten als paddestoelen uit de grond.

Alles om ons, de boekennerds, te helpen bij het maken van overzichtelijke lijstjes van alles dat we lezen en willen bijhouden!

Muscreatief kwam met het ‘Boekenboek‘.

Mijn handen begonnen te wapperen toen ik dit boek in de nieuwe catalogus zag staan en ik wist meteen dat ik hier voor jullie in wilde duiken!

Want A, ik houd natuurlijk van boeken en B, ik houd van lijstjes. En als er dan C, een boek komt waarin je alles kunt combineren…. Dan word ik enthousiast!

In deze blog ga ik je meenemen op reis door het ‘Boekenboek‘ en laat ik je meer zien van de inhoud.

En, aangezien ik een kritische lijstjes-fanaat ben, vertel ik jullie natuurlijk ook wat mijn mening is over dit ‘Boekenboek‘!

(Van Muscreatief mocht ik een prachtig exemplaar van dit Boekenboek ontvangen voor mijn blog)


“Voor iedereen die houdt van lezen en lijstjes maken!

Sommige boeken blijven je voor altijd bij. En sommige… wat minder. Gebeurt het jou ook wel eens dat je halverwege een boek ineens denkt: dit komt me wel heel bekend voor? Zeker als je veel leest kan je het overzicht weleens kwijtraken.

Het ‘Boekenboek’ biedt de oplossing. In dit journal kun je niet alleen bijhouden welke boeken je hebt gelezen, maar ook wanneer je het las, wat je ervan vond en wat de mooiste quote uit het boek was. Daarnaast vind je handige lijstjes in het ‘Boekenboek’, waardoor je in een oogopslag kan zien welke boeken je nog wilt lezen en welke je bewezen favorieten zijn.

Dankzij de handige inhoudsopgave vind je makkelijk terug wat je over welk boek hebt geschreven – en of je het nog eens wilt lezen. Zo weet je zeker dat het de bedoeling is, als je een boek voor de tweede keer uit de kast pakt!”


‘Boekenboek’

Geen lange introductie, tijd om het ‘Boekenboek‘ in te duiken!

Het ‘Boekenboek‘ begint met een heerlijke, korte en fijne inleiding en een persoonlijk woord van Mus!

Dit boek is speciaal ontwikkelt voor boekenliefhebbers en met heel veel liefde en zorg gemaakt.

En dat straalt er absoluut vanaf! Minder online, meer op papier!

Het ‘Boekenboek‘ is qua vormgeving echt een boek. Het is stevig en bevat behoorlijk wat pagina’s.

Er is geen inhoudsopgave en pagina’s zijn niet genummerd, maar het boek heeft wel tabjes zoals je ziet op de foto. Hierdoor is het gemakkelijk om categorieën terug te vinden.

Het ‘Boekenboek‘ bestaat uit verschillende categorieën, te weten: Je boekenkast (hierin kun je de boeken opschrijven die in jouw boekenkast staan), Wensenlijst (overbodig om te noemen wellicht, want hé, wie houdt er nu geen verlanglijstje bij?), Favorieten (ruimte om al je favoriete boeken bij elkaar te verzamelen), Trackers (kom ik op terug), Challenges (ik vertel je er dadelijk alles over), Quotes (citaten die je wilt onthouden kun je hier kwijt) en Leesverslagen!

Kortom, je vindt een hoop leuke categorieën en pagina’s terug in dit boek!

Mijn kritische oog viel echter wel al heel snel op de categorie ‘Boekenkast’.

Boekenliefhebbers zal dit ook meteen opvallen aan dit boek. Boeken kun je namelijk niet genoeg hebben en boeken tellen doen wij niet meer aan, want het zijn er zoveel.

Het ‘Boekenboek‘ heeft in deze categorie voor elke letter van het alfabet een aparte pagina. Je zult natuurlijk begrijpen dat een boekennerd met heel erg veel boeken, aan deze pagina’s niet genoeg heeft.

Klein minpuntje dus, maar je kunt creatief zijn en de pagina’s bijvoorbeeld voor iets anders gebruiken dat ook te maken heeft met je boekenkast!

De wensenlijst is de tweede categorie die in dit boek aan bod komt en zelf ben ik behalve fan van papier, ook ontzettend fan van lijstjes maken.

Het maken van een fysieke wensenlijst op papier maakt mij dan ook altijd super blij!

Je kunt je wel voorstellen dat mijn pagina’s inmiddels volstaan met ‘Wil ik nog lezen/hebben’ boeken!

Voor de planners en journal’ers onder ons, heeft Mus een Tracker aan het ‘Boekenboek‘ toegevoegd.

Ik zelf ben gek op trackers. Ik vind het leuk om allerhande (voor anderen misschien onzinnige) informatie bij te houden over alles wat ik lees.

In dit boek (zie foto) vind je een super tof leeslogboek. Je kunt hierin bijhouden wanneer je wat hebt gelezen en hoe lang je erover gedaan hebt.

Dit hadden wat mij betreft meer pagina’s mogen zijn, want de veellezers onder ons gaan ruimte te kort komen ben ik bang!

Challenges. Welke boekenliefhebber houdt niet van challenges?

Inmiddels zijn de meeste mensen wel aangemeld bij Hebban waar je online of via de app bij kunt houden wat je leest en hoeveel boeken je leest.

Ik hou ook wel van leesuitdagingen.

In de categorie ‘Challenges’ vind je de challenge terug over het aantal boeken per jaar. Je kunt dus overzichtelijk bijhouden hoeveel boeken je zou willen lezen en welke dit zijn geweest uiteindelijk.

Ook staat er een ’30 dagen lang elke dag lezen’ challenge in.

Deze challenge is bijzonder geschikt voor mensen die graag meer willen lezen, maar waarbij dat niet altijd lukt.

Super leuk om op deze manier de challenge aan te gaan en elke dag tijd te nemen voor een paar letters.

In deze categorie vind je nog twee challenges terug, die je uitdagen met aandacht naar de boeken te kijken die je leest. Zo word je uitgedaagd om boeken op te pakken met een bepaalde letter van het alfabet of een thema!

En nu komt de categorie waar ik echt enthousiast van word.

Het laatste onderdeel in het ‘Boekenboek‘ zijn leesverslagen!

Deze categorie bevat ruimte voor leesverslagen van 100 boeken. En de leesverslagen zijn per boek over 2 pagina’s verdeeld.

Wanneer ik boeken lees, schrijf ik al tijdens het lezen overal en nergens aantekeningen zodat ik een korte samenvatting heb wanneer ik een recensie ga schrijven.

De leesverslagen in dit boek zijn echt ideaal en ook nog eens uitgebreid!

Er is niet alleen een samenvatting om in te vullen, ook worden er vragen gesteld die je mee terugnemen naar het boek en waardoor je wellicht nog beter je recensie kunt schrijven.

Mijn favoriete categorie dus!

Pluspunten & mogelijk verbeterpunten

Dit prachtige ‘Boekenboek‘ heeft een hoop voordelen, maar zoals je hier en daar al tussen de regels door las, ook wat verbeterpuntjes wat mij betreft.

Het boek is prachtig vormgegeven, heeft een leeslint en je sjouwt het gemakkelijk met je mee.

Omdat er echter niet iets van een ringband in zit, blijft het boek niet mooi plat open liggen. Zelf heb ik het boek inmiddels binnenstebuiten gevouwen, en gelukkig kan het boek tegen een stootje!

Sommige categorieën bevatten te weinig ruimte voor veellezers. En dan met name de boekenkast, het logboek en mogelijk ook de leesverslagen.

Dus voor iemand die (minstens) 150 boeken per jaar leest, is het een leuk cadeau, maar die zal mogelijk het ‘Boekenboek‘ op een andere manier gebruiken. (Of er nog één aanschaffen 😉 )

Natuurlijk kun je met een boek als dit niet aan ieders wensen en eisen voldoen. Ik ben bang dat je anders een boek krijgt dat niet meer op te tillen is.

Dus ik kan dit het ‘Boekenboek‘ absoluut vergeven en zo creatief zijn dat het boek ook voor mij in te vullen valt!


Conclusie

Ik ben fan! Maar eigenlijk vooral van de leesverslagen aan het einde.

Van deze categorie zou ik zo een boek apart kopen en ik zie meteen mogelijkheden over hoe ik een boek als deze zou invullen! (Maandelijkse wrap-ups, leesverslagen en uiteindelijk een jaar wrap-up).

Het boek is absoluut een heerlijk cadeau voor de boekenliefhebber!

Wel denk ik dat het boek het leukst is voor iemand die niet extreem veel leest. Ook is het absoluut een leuk boek voor beginners die nog niet bekend zijn met het bijhouden van lijstjes en trackers rondom het lezen.

Zo kun je heerlijk uitgedaagd worden!


Ben je zelf benieuwd geworden naar het ‘Boekenboek‘ of wil je het cadeau doen aan die ene echte boekennerd in jouw omgeving? Bekijk het boek dan eens via de link hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!