Uitgever: Ambo/Anthos
Vertaald door: Ernst de Boer & Ankie Klootwijk
Pagina's: 480
Prijs: €16,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Helen Fields – Perfecte Prooi

Toen vorig jaar het eerste boek van Helen Fields naar het Nederlands vertaald werd, kon ik mijn geluk niet op.

Perfecte Resten‘ was alles wat ik gehoopt had en nog zoveel meer.

Beoordelaars gaven aan dat de boeken geschikt zijn voor lezers van Mo Hayder. En persoonlijk ben ik al lange tijd op zoek naar vergelijkbare auteurs, daar Mo niet meer schrijft.

Perfecte Resten‘ vond ik geweldig, mijn recensie van dit eerste boek lees je hier.

Van uitgeverij Ambo/Anthos mocht ik een exemplaar van ‘Perfecte Prooi‘ ontvangen en ik kon mijn geluk niet op toen ik dit prachtige exemplaar in handen had!

Of dit tweede deel net zo goed is? Je leest het hier!


“In Perfecte prooi van Helen Fields, het vervolg op Perfecte resten, gaan inspecteurs Luc Callanach en Ava Turner achter een moordenaar aan die zijn slachtoffers uitzoekt op basis van hun onschuld.

Tijdens een rockfestival valt een medewerker van een liefdadigheidsinstelling midden in het publiek dood neer. Zijn buik is met één haal opengesneden. Niemand heeft de moordenaar gezien. Een week later wordt in een vuilcontainer het lichaam van een basisschoollerares aangetroffen. Ze is gewurgd met haar eigen sjaal.

Inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach hebben geen aanknopingspunten en kunnen geen motieven vaststellen. Ze tasten in het duister, totdat blijkt dat de slachtoffers op diverse gebouwen in de stad met graffiti worden beschreven. Dan ontdekken ze dat de boodschappen geschreven zijn voordat de mensen vermoord werden en begrijpen ze dat de moordenaar zijn volgende slachtoffer zo aankondigt. Hoe onschuldiger de prooi, hoe beter…”


Het verhaal & de schrijfstijl

In ‘Perfecte Prooi‘ keren we terug naar Ava Turner en Luc Callanach.

Nog maar net bijgekomen van de laatste zaak vol gruwelijke moorden en ontvoeringen, wordt het leed ze ook dit keer niet bespaard.

Wederom worden in het Schotse Edinburgh, bewoners en de teams van Luc en Ava opgeschrikt door twee gruwelijke en gewelddadige moorden.

Op het eerste oog lijken ze vrij weinig met elkaar te maken te hebben, maar mede dankzij een oplettende journalist worden zowel Luc als Ava op een verrassend en angstaanjagend spoor gezet.

Wordt er een spelletje met hen gespeeld?

De slachtoffers zijn de goedheid zelf. Zijn ze willekeurig? Of schuilt er een diepere betekenis achter de modus operandi van de moordenaar?

In ‘Perfecte Prooi‘ komen niet alleen weer gruwelijke moorden aan bod in een Schotse setting, maar gaan we ook dieper in op de relatie tussen Ava en Luc.

Naast de moorden, die hen niet in de koude kleren gaan zitten, komt ook hun relatie met elkaar op scherp te staan wanneer een ander personage zijn intrede doet.

Het boek is verdeeld in delen en hebben ieder eigen hoofdstukken. Het verhaal is voornamelijk geschreven vanuit Luc, maar hier en daar lees je ook vanuit andere personages. Zo lees je passages vanuit Ava, enkele andere collega’s en de vermoedelijke moordenaar.

De switch tussen de verschillende perspectieven gaf het verhaal een extra dramatisch effect en daarnaast gaf het een compleet beeld. Vooral aan het einde was dit enorm voelbaar, wanneer afwisselingen wat sneller plaatsvinden en er een race tegen de klok begint om een slachtoffer op tijd te vinden.

De hoofdstukken vanuit de moordenaar(s) vond ik absoluut een toevoeging hierin, omdat het een uniek kijkje geeft in de gedachten van iemand die zoveel duisters in zich heeft.

Wanneer het onderzoek vast dreigt te lopen, zien we tevens de persoonlijkheid van Luc vanuit het eerste boek terug. Vooral wanneer hij buiten de lijntjes “kleurt”, omdat hij niet de middelen krijgt die nodig zijn.

Helen Fields heeft net als in het eerste boek, de spanning wat mij betreft fenomenaal opgebouwd.

Op de helft van het verhaal wist ik zeker te weten hoe alles in elkaar zat en had ik de uitkomst voor mijzelf al opgeschreven. Niets is echter minder waar en Helen stuurt je een geheel andere kant op dan je dacht.

Ik hou van zulke twists!

De schrijfstijl is net als in het eerste boek gedetailleerd en vlot. Details zijn gruwelijk en ik ben daar absoluut helemaal weg van! Hoe smeriger en uitgebreider hoe beter.


Personages

Ik had het idee dat dit boek zich nog iets meer richtte op Luc dan het eerste boek.

Soms weet ik niet wie nu echt de hoofdpersoon is, Ava of Luc.

Ik ben absoluut van beide gecharmeerd en zeker Luc heeft mij in dit boek positief verrast.

Dit verhaal richt zich deels op de onderlinge relatie/band van Ava en Luc, die onder spanning komt te staan wanneer Edgar in beeld komt. Een oude bekende van Ava die Luc helemaal niet moet.

Dit geeft het verhaal extra dramatiek omdat het top duo nu los van elkaar aan zaken werken en elkaar met regelmaat ontlopen.

De tijd zal uitwijzen wat ze aan elkaar hebben en hoe sterk de band is die ze hebben opgebouwd tot nu toe.

Het verleden van Luc blijft hem ook nu achtervolgen en zeker door de introductie van nieuwe personages, blijft dit verleden op scherp staan.

Gelukkig blijft er genoeg stof over om te verdiepen in de volgende boeken.

Personages waren in dit boek voldoende uitgewerkt voor dit verhaal en ik heb niet het gevoel dat ik iets miste.

De dader(s) vond ik briljant en ik vind het fantastisch hoe Helen weer helemaal in hun huid heeft weten te kruipen.


Conclusie

Het kan vast geen verrassing zijn dat ook dit tweede boek mij goed is bevallen!

Ik ben fan van de schrijfstijl en de gruwelijke details van Helen Fields en kijk nu al enorm uit naar het volgende deel!

Het verhaal had alles wat ik van een thriller verwacht: voldoende verdieping, aandacht voor onderlinge relaties, gruwelijke moorden inclusief bijbehorende details, opbouw aan spanning en een geweldig plot.

Wat valt er nog meer te zeggen? Thriller liefhebbers naar de (online) boekwinkel dus!


Benieuwd geworden naar dit boek en/of het vorige boek van Helen Fields?

Schaf deze geweldige thrillers dan aan via mijn persoonlijke link hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!