Uitgever: Pocket Books
Pagina’s: 380
Prijs: €6,46
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Harper Sloan – Lost Rider

Een Bookstagram vriendin uit Nieuw-Zeeland raadde mij een van haar favoriete boeken aan. Het leek mij leuk eens een boek te lezen wat ik zelf niet zo snel opgepakt zou hebben! Dit is dus ‘Lost Rider’ geworden van Harper Sloan!


“Maverick Austin Davis is forced to return home after a ten-year career as a rodeo star. After one too many head injuries, he’s off the circuit and in the horse farming business, something he’s never taken much of a shine to, but now that it’s his late father’s legacy, familial duty calls. How will Maverick find his way after the only dream he ever had for himself is over?

Enter Leighton Elizabeth James, an ugly duckling turned beauty from Maverick’s childhood—his younger sister’s best friend, to be exact, and someone whose heart he stomped all over when she confessed her crush to him ten years back. Now Leighton is back in Maverick’s life, no longer the insecure, love-stricken teen—and Maverick can’t help but take notice. Sparks fly between them, but will Leighton be able to open her heart to the one man who broke it all those years ago?”


Het verhaal & de schrijfstijl

In ‘Lost Rider’ maken we kennis met Maverick en Leighton.

Maverick Austin Davis is verplicht naar huis terug te keren als zijn rodeo carrière voorbij lijkt te zijn door teveel lichamelijk letsel. Vanwege een zwaar verleden zit hij er echter helemaal niet op te wachten om terug te keren naar het dorp in Texas waar hij is opgegroeid. Het overlijden van zijn vader zorgt er echter voor dat hij geen enkele andere keus heeft.

Tien jaar geleden verklaarde Leighton, de beste vriendin van zijn zusje, hem haar liefde. Door haar op verschrikkelijke wijze te hebben afgewezen, en met de noorderzon vertrokken te zijn, heeft hij hun relatie niet veel goed gedaan.
Nu, bij thuiskomst en beide volwassen geworden, is het nog maar de vraag of hun relatie te herstellen is.

Hoe zal Maverick zijn weg vinden nu zijn dromen niet meer uitkomen?
Tussen hem en Leighton begint een vuurtje weer op te laaien, maar zal Leighton ooit haar hart weer kunnen openen voor Maverick?

’Lost Rider’ is een heerlijk romantisch verhaal vol liefde en passie. Een verhaal dat je even alle zorgen doet vergeten en je hart laat smelten.

Soms zijn de gebeurtenissen echter te goed om waar te zijn en dit maakt het verhaal absoluut voorspelbaar.
Maar juist door deze voorspelbaarheid is het een boek dat lekker wegleest en daarnaast een heerlijk feelgood gehalte heeft!

Hier en daar weet Harper Sloan toch nog wat onverwachte wendingen te geven in het verhaal, door geheimen vanuit het verleden die aan het licht komen, maar verwacht niet al te veel relatie problemen in dit verhaal.
Op de momenten dat je denkt dat er iets staat te gebeuren dat de liefde tussen Mave en Leigh weer onder spanning zet, gebeurd dit echter niet.
Qua liefdesverhaal is het soms bijna walgelijk cliché, zeker wanneer je de veelvuldig herhaalde liefdesverklaringen over en weer leest.
(Als je dit door de vingers kunt zien, is het echter ook gewoon wel eens heerlijk! Geen drama gegarandeerd!)

De intieme scenes maken wat mij betreft de voorspelbaarheid van het verhaal goed. Wees echter gewaarschuwd; als je hier niet van houd, dan is dit boek niets voor jou!

Het boek wordt afwisselend geschreven vanuit Maverick en Leighton. En hoe dit bij elkaar komt is absoluut heerlijk om te lezen!

De schrijfstijl van Harper Sloan is zeer prettig en leest onwijs gemakkelijk weg! Het Engels is heerlijk!

Wat mij betreft een klein minpuntje; de uitwerking van het verleden van Maverick. Er wordt voor mijn gevoel iets te snel over een zwaar onderwerp heen gestapt. In combinatie met dit verhaal had het iets spannender geweest als beide meer moeite voor elkaar moesten doen.


Personages

Doordat het verhaal vanuit Maverick en Leighton wordt geschreven krijg je uiteraard hun gedachten en gevoelens mee. Harper Sloan heeft hierin voldoende aandacht besteed aan de ontwikkeling van de personages.

Het is daarnaast mooi om te zien dat mede door een koppeling naar het verleden je de groei van beide doormaakt en de ontwikkeling goed kunt zien.

Maverick komt in eerste instantie over als een botte hork, een stugge cowboy met een hoop haat naar zijn verleden toe.
Hij ontwikkelt zich vervolgens wel tot de perfecte vriend en geliefde. Misschien iets te snel naar mijn zin, aangezien ik wel van haat/liefde verhoudingen houd!

Leighton groeit op van een onzeker meisje naar een sterke persoonlijkheid die vanwege haar geschiedenis met Maverick niet snel meer mensen toelaat in haar leven. Het is mooi te zien hoe zij ontdooid wanneer Maverick terugkeert naar zijn geboortedorp. Wellicht dus ook iets te snel maar het doet niets af aan het liefdesverhaal.

Clay en Quinn, broer en zusje van Maverick spelen in dit verhaal ook een rol. Niet heel groot gezien het verhaal rondom Leigh en Mave draait, maar in het vervolg van de serie krijgen beide ieder hun eigen boek met hun verhaal.

Ik ben nu al heel benieuwd hoe dit alles uiteindelijk gaat samenkomen!


Conclusie

Als je van een simpele feelgood houd met weinig onvoorspelbare gebeurtenissen, gericht op passie en onvoorwaardelijke liefde, dan is dit boek echt iets voor jou!

Het is een heerlijk luchtig boek ondanks een zwaar onderwerp van mishandeling op de achtergrond.
De liefde tussen Leigh en Maverick spat van de pagina’s af en is wat mij betreft wel eens even een verademing voor lekker tussendoor zonder al te veel drama!

Verwacht geen hoogstandje wat verhaallijn betreft, en als je dat door de vingers kunt zien heb je een heerlijk boek om even lekker bij weg te dromen!


Benieuwd naar het boek? Check hem dan zeker via onderstaande link!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!