Uitgever: A.W. Bruna
Vertaald door: Jacqueline Visscher
Pagina's: 480
Prijs: €20,99
Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Eva García Sáenz de Urturi – De Heren van de tijd

Toen ik vorig jaar kennis maakte met Eva García Sáenz de Urturi, was ik na het lezen van ‘De stilte van de Witte Stad‘ meteen overtuigd dat dit één van de beste thriller series zou worden die ik zou gaan lezen.

De stilte van de witte stad‘ was mijn favoriete boek van 2019 en ik was heel blij dat de laatste twee delen snel daarna zouden worden uitgegeven.

Van A.W. Bruna mocht ik ook het laatste deel van deze trilogie ontvangen.

Of dit laatste boek een goede afsluiter van deze trilogie is? Je leest het hier!


“Vitoria, 1192. De legendarische graaf Diago Vela komt thuis na een missie van twee jaar, hem opgedragen door de koning. Hij treft zijn broer aan, getrouwd met de vrouw die ooit zíjn bruid was.

In het heden krijgt Unai López de Ayala te maken met een reeks gruwelijke moorden, identiek aan beschrijvingen in De heren van de tijd. Zijn onderzoek leidt naar de toren van Nograro, een fort dat al eeuwen bewoond wordt door dezelfde familie. Gaandeweg vindt Unai in De heren van de tijd allerlei overeenkomsten met zijn eigen verleden. En deze ontdekking zal voor hem en zijn familie alles veranderen.”


Het verhaal & de schrijfstijl

Nog eenmaal keren we terug naar Unai López de Ayala. Nog één keer keren we terug naar Vitoria.

In het heden, 2019, wordt een roman uitgebracht door een mysterieuze auteur waar alle mensen van in de ban zijn. ‘De Heren van de Tijd’. De auteur zelf, bekend onder het pseudoniem Diego Veilaz, hult zich in schaduwen.

Als er in het heden moorden worden gepleegd die identiek zijn aan de moorden in de roman, is het van groot belang dat Unai en zijn collega’s dit tot op de bodem uitzoeken. Om te beginnen met te achterhalen wie de auteur van de roman is.

Zijn zoektocht leidt uiteindelijk naar een woontoren die al generaties lang wordt bewoond door dezelfde familie. Wat hebben zij met de roman en de huidige moorden te maken? Of hebben ze werkelijk geen idee wat er zich buiten hun woongebied afspeelt?

Eva García heeft met deze laatste thriller een plot neergezet waar je u tegen zegt.

Niet alleen krijgen we te maken met gruwelijke moorden die worden gepleegd op, zo op het oog lijkende, willekeurige slachtoffers, maar ook gaan we volledig de geschiedenis en de diepte in.

We lezen niet alleen over Unai in het heden, maar lezen ook passages uit de roman ‘De Heren van de Tijd’ dat zich afspeelt in 1192.

Juist door deze afwisseling, krijg je een volledig compleet beeld dat uiteindelijk samen komt in het heden. En denk dan niet dat je er al bent, want Eva García heeft geweldige wendingen en verrassingen voor je in petto bij dit laatste deel!

Wat ik overigens keer op keer weer geweldig vind, is dat Eva García in alle drie haar boeken zo ontzettend veel gave geschiedenis lessen weet te verwerken. Ze beschrijft deze ook op zodanige wijze dat het echt niet saai wordt.

Waar je bij boek één wellicht nog moest wennen aan Spaanse namen, heb je dit bij boek twee al minder in de gaten, om dit bij dit derde boek volledig te vergeten. Ik kan beginners van deze serie dus alleen maar aanraden door te zetten, want deze boeken zijn het zo waard!

De spanningsopbouw in dit boek is wederom fenomenaal en het bevat weer een briljant plot.


Personages

Uiteraard ontmoeten we ook in dit boek alle bekende personages weer, die ik inmiddels een warm hart toedraag.

Omdat dit het laatste deel van de trilogie is, merk je wel goed dat Eva García losse eindjes afrondt en voor ieder personage wel iets bedacht heeft.
Dit is overigens absoluut niet storend en ook hierbij weet Eva je te verrassen!

Wat ik heel mooi vond in dit laatste boek qua personages, was de focus op de relatie tussen Alba en Unai. Deze wordt meer uitgediept. Met name door bepaalde keuzes die Unai zal moeten maken voor zichzelf en voor zijn toekomst, maar vooral ook voor hun gezamenlijke toekomst.

Dit is absoluut ontzettend mooi uitgewerkt.

Mijn favoriete personage in dit boek was Ramiro Alvar. Hij is absoluut intrigerend en verder kan ik eigenlijk niet te veel kwijt omdat ik dan al bijna zou gaan spoileren.

Gewoon lezen dus!


Conclusie

Eva García Saénz de Urturi (Ik kan haar naam inmiddels zonder probleem zo uit mijn hoofd schrijven) heeft met dit slotdeel een klapper van een finale geschreven.

Het klopt, het is af, het is geweldig!

Ik kan niet wachten om te ontdekken wat zij nog meer voor ons in petto heeft!

En ik denk zomaar dat dit boek heel hoog gaat eindigen op mijn overzicht aan het einde van dit jaar!


Benieuwd geworden naar deze super gave trilogie? Of heb je het laatste deel nog niet in huis? Bekijk de boeken dan via mijn persoonlijke links hier onder! Deze trilogie mag je niet missen!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!