Uitgever: Emma Books
Pagina's: 353
Prijs: €18,50
Beschikbaar vanaf 15 juni

Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Emma Anna – Sprakeloos verliefd

Een aantal weken geleden mocht ik de nieuwste New Adult feel good van Emma Anna lezen!

Emma Anna heeft al een behoorlijk aantal boeken op haar naam staan, en ik begrijp niet waarom nog niet iedereen van haar gehoord heeft. Ze zijn werkelijk waar stuk voor stuk prachtig.

Sprakeloos verliefd’ is er weer zo eentje!“Skylar is gebroken, dakloos en kwaad wanneer ze bij haar moeder aanklopt, die sinds kort een nieuwe vriend heeft. Maar vooral heel erg kwaad. Zonder dat ze het wil, wordt ze opgenomen in haar moeders nieuwe, roerige gezin. Het is maar tijdelijk, houdt ze zich voor, tot ze iets voor zichzelf heeft gevonden. Maar naarmate de dagen verstrijken, begint ze steeds meer te beseffen hoe eenzaam ze is geweest. Vooral wanneer ze Jesse beter leert kennen, de intrigerende en op het eerste gezicht vreemde zoon van haar moeders vriend. Met wie ze de zolder moet delen. En een badkamer. En bij wie ze zich werkelijk geen seconde normaal kan gedragen.

Liefde toelaten is niet makkelijk als je doodsbang bent om iemand kwijt te raken, maar als ze weer gelukkig wil worden, zal Skylar toch echt haar angsten moeten overwinnen.


Het verhaal & de schrijfstijl

Skylar denkt dat ze alles heeft. Totdat haar huidige vriend haar zomaar aan de kant schuift. Skylar komt er achter dat hij al tijden niet eerlijk tegen haar is. Aangezien ze samen wonen, blijft ze met lege handen achter en vertrekt ze met haar weinige bezittingen naar haar moeder.

De band met haar moeder is niet de beste, maar haar moeder is het enige wat Skylar nog heeft.

Tegen haar zin in, maar zonder keus, trekt ze bij haar moeder, diens nieuwe gezin en zusje in.

Skylar moet zich zien aan te passen aan deze nieuwe situatie wil ze stappen vooruit kunnen maken. Maar de moeilijke band met haar moeder en diens partner maken het haar niet gemakkelijk.

En dan moet ze ook nog een hele zolderverdieping delen met Jesse, de oudste zoon.

Al snel komt Skylar erachter dat Jesse een grote indruk op haar maakt. Echter vanwege haar verleden en haar angsten, is de muur om haar heen immens groot en lijkt haar vertrouwen in anderen volledig te zijn verdwenen.

Is Jesse in staat haar muur steen voor steen af te breken? Of zijn de angsten van Skylar zodanig dat ze een leven alleen tegemoet gaat?

Met ‘Sprakeloos verliefd’ zet Emma Anna weer een super interessant verhaal neer, dat niet alleen het verhaal van ware liefde verteld, maar ook hele andere belangrijke onderwerpen aan de kaak stelt.

Emma Anna schuwt thema’s als rouw en verlies niet en laat ook zien wat het betekent om te leven met mentale problemen of een handicap.

Haar boeken zijn niet alleen pure liefdesverhalen, maar laten ook niet alledaagse situaties zien met daarbij problemen die je niet snel terug verwacht in feel good boeken.

De schrijfstijl was wederom weer vlot, dus je vliegt echt door het boek heen.

Emma Anna werkt in haar verhaal naar een geweldig plot toe en voegt hier en daar verrassingen toe aan het verhaal die je niet ziet aankomen. En die alles net even een beetje ingewikkelder maken.

Ook met ‘Sprakeloos verliefd’ heeft Emma Anna mij weer laten huilen en lachen, maar wederom ook weer met het schaamrood op mijn wangen laten zitten bij ongemakkelijke en hilarische situaties.


Personages

Skylar vond ik een interessant personage in dit boek en Emma Anna heeft veel aandacht besteed aan de verdieping rondom haar. De uitwerking is absoluut goed gedaan en dit is vooral te zien aan de grote ontwikkeling die zij doormaakt in dit verhaal.

Door de wijze van schijven groei je echt met haar mee.

Jesse is mijn favoriet. Meteen na zijn introductie werd ik verliefd op hem. Niet alleen vanwege de beschrijving van zijn uiterlijke kenmerken, maar vooral vanwege zijn prachtige persoonlijkheid. Hij heeft echt mijn hart verwarmd!

Wat ik heel mooi vond aan dit verhaal, was de samengestelde gezinssituatie. En vooral wat dit met zich mee bracht aan ingewikkeldheden en ook aan leuke dingen. Het maakt het verhaal uniek en anders dan anderen. Het was absoluut geweldig uitgewerkt en de eigen karakters van een ieder komen volledig tot hun recht.

Wel ben ik na het lezen van dit boek ontzettend benieuwd geworden naar het personage van David. Ik ben heel benieuwd geworden naar hoe zijn verhaal uiteindelijk zal aflopen!


Conclusie

Emma Anna doet het weer! Belangrijke thema’s verpakt in pure liefde!

Dit verhaal was weer hartverwarmend, goed geschreven en een rollercoaster aan emoties!

Ik heb er van genoten en ik dank Emma Anna dat ik weer een van de eersten mocht zijn die van dit verhaal mocht genieten!

#teamjesse


Benieuwd naar Emma Anna en haar boeken? Neem vlug een kijkje op haar website door hier te klikken!

En wil je meteen het boek in huis? Dat kan! Via mijn persoonlijke link hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!