Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Prijs: €16,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Dominique Spenst – Het 6 minuten dagboek

In mijn ‘In the spotlight‘ blog van ‘Het 6 minuten dagboek‘ heb je kunnen lezen dat ik na ontvangst van dit geweldige invul dagboek, de uitdaging aan zou gaan en mijn ervaringen daarna met jullie zou delen!

Hier ben je dan! Ongeveer een maand verder, en daarbij vele invuldagen.
Wat heeft het invullen van dit dagboek mij tot nu toe gebracht?


“In dit invulboek stelt bestsellerauteur Dominik Spenst je de juiste vragen op het juiste moment. Na een gedegen uitleg over de principes van positieve psychologie, nodigt Dominik je in dit journal uit om over je dag na te denken, van schrijven een gewoonte te maken en positief op jezelf en je dag te reflecteren.

En bomvol quotes van Tony Robbins tot Oprah, van William Shakespeare tot Agatha Christie.Je ontdekt waar je gelukkig van wordt en zo ontstaan er vanzelf positieve gedachtes en nieuwe positieve gewoontes. Ter afsluiting van een week volgen er vragen als: Welk compliment had het meeste effect op jou? Wat zou je meteen gaan doen als je niet bang was om fouten te maken? Na elke maand is er een korte check hoe je je voelt over zaken als: humeur, dankbaarheid, vrienden, familie; of je ontspannen bent, gezond, creatief. Na een jaar blik je terug en zie je het resultaat: je bent gegarandeerd gelukkiger. En het mooie is: het kost je maar 6 minuten per dag!”


Recensie

Vol goede moed ben ik aan ‘Het 6 minuten dagboek’ begonnen. Het prettigste aan dit dagboek vond ik het feit dat je vooraf gestelde vragen kon invullen en dat het je maar 3 minuten in de ochtend en 3 minuten in de avond kostte. Vaak neem je te weinig tijd bij een “leeg” dagboek en stop je al snel met het gebruik ervan.

Je begint de dag met vragen waarover je bewust nadenkt. Zeker wanneer je dit in de ochtend doet, merk je dat je de dag heel anders begint. Voor mij had dit absoluut een positieve uitwerking! De focus ligt namelijk op de zaken waarvoor je dankbaar bent.
Ik merkte wel dat ik na enige tijd vaak herhalende zaken opschreef. Niet omdat ik er de tijd niet voor nam, maar omdat dit voor mij hele belangrijke factoren in mijn leven zijn.

Ondanks dat deze zaken werden herhaald door mijzelf, ben ik mij er wel degelijk nog bewuster van geworden waar ik waarde aan hecht en wat zo ontzettend belangrijk is voor mij.

Wanneer je in de avond de dag afsluit met de laatste vragen, ligt de focus op de positieve dingen die gebeurt zijn op een dag. Alhoewel je maar een aantal dingen hoeft in te vullen, merkte ik dat dit voor mij soms lastig was in het begin.
Omdat ik niet werk en veel alleen ben, vond ik het lastig om na te denken over deze positieve punten.
Toch ging het invullen hiervan mij uiteindelijk goed af omdat ik mij meer ging focussen op de kleinere positieve punten.
Variërend van de zon die scheen waar ik blij van werd, tot het schrijven van een recensie waar ik volledig achter stond.

Het leukste vind ik tot nu toe de weekvragen. Aan het einde van elke week vind je vragen die je heel goed en dieper laten nadenken over onderwerpen in het dagelijks leven. Ik vond het heel bijzonder om meer na te denken en stil te staan bij deze onderwerpen en het heeft wat mij betreft absoluut geleid tot toekomstperspectief!


Conclusie

‘Het 6 minuten Dagboek’ heeft mij absoluut al meer gebracht dan waar ik op gehoopt had. Ik weet nu waar ik echt dankbaar voor ben en door de herhaling ben ik mij hier nog meer bewust van geworden.
Dit geldt ook voor het leren kijken naar de positieve dingen op een dag. Het hoeven geen grote dingen te zijn. Als het je maar een goed gevoel geeft!

Wel had ik het persoonlijk fijn gevonden als er in de inleiding wat meer voorbeelden waren gegeven over antwoorden die gegeven kunnen worden.
Ik merkte dat ik in het begin heel erg zoekende was en vooral doordat ik dingen ging herhalen, begon ik mijzelf af te vragen of ik het wel goed deed.

Maar eigenlijk; niets is fout. Het is jouw Dagboek en het zijn jouw antwoorden.
Ik zie hier wel een leermomentje voor mijzelf nu ik deze recensie schrijf: “Je kunt geen fouten maken en niet perfect is ook goed!”.

Voor een ieder die het leuk vindt om iets in te vullen in plaats van zelf iets te verzinnen, is dit dagboek echt een aanrader!

En wil je het nieuwe jaar beginnen met een goed voornemen? Dan is dit absoluut een goede tip!

Het geluksgevoel wat je zou krijgen na 66 dagen heb ik nog niet gevoeld, maar ik ben dan ook nog geen 66 dagen bezig!


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!