Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Olga Hoekstra
ISBN: 9789020536393
Pagina's: 320
Prijs: €15,-
Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Colleen Hoover – De waarheid

Via uitgeverij Zomer & Keuning mocht ik een recensie exemplaar ontvangen van de allernieuwste Colleen Hoover!

Dit is mijn eerste boek van Colleen Hoover en ik ben dan ook ontzettend benieuwd!

Van wat ik begrepen heb, schrijft zij voornamelijk New Adult romance en is dit haar eerste thriller!

In deze recensie neem ik je mee naar ‘De Waarheid’!


“‘De waarheid’ van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven.

Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden?”


Het verhaal & de schrijfstijl

Lowen is schrijfster en heeft enkele thrillers op haar naam staan. Omdat ze nooit de publiciteit intreedt, loopt de verkoop echter niet heel erg best. Tot overmaat van ramp overlijdt ook nog eens haar moeder.

Vanwege haar financiële situatie dreigt zij ook uit haar woning gezet te worden.

Haar agent heeft een afspraak geregeld met een uitgever welke Lowen graag willen aannemen als co-auteur voor het afschrijven van een serie boeken. De huidige auteur van deze serie, Verity Crawford, kan door een ongeluk de serie zelf niet meer voltooien.

In eerste instantie ziet Lowen het niet zitten, maar haar financiële situatie geeft haar vrij weinig keus.
Daarnaast ontmoet ze Jeremy, de man van Verity, en hij laat haar weten dat ze erg onder de indruk zijn van haar boeken.

Lowen begint bij aanvang van haar contract met vooronderzoek naar de boeken van Verity en duikt in haar documenten om te kijken of ze mogelijke nieuwe verhaallijnen kan ontdekken.

Haar aanwezigheid in het huis van de familie Crawford verloopt nogal eigenaardig en Lowen krijgt min of meer het gevoel dat er nog meer speelt. Als zij dan ook nog eens een manuscript van Verity vindt voor een autobiografie, lopen de rillingen haar over het lijf na het lezen van enkele hoofdstukken.

Als ze ook nog eens gevoelens voor Jeremy blijkt te ontwikkelen, vraagt zij zich steeds meer af of zij hem op de hoogte moet stellen van het manuscript. Liever doet zij dit niet, want ze wil zijn leven niet nog meer op zijn kop zetten dan het al staat.

Maar heeft Lowen nog wel een keus als er levens op het spel staan?

Mijn eerste Colleen Hoover en meteen al een goede binnenkomer. Het verhaal wordt geschreven vanuit Lowen en we leren haar hierdoor goed kennen.

Het boek bevat, naast dat het vanuit Lowen is geschreven, enkele hoofdstukken die geschreven zijn vanuit Verity. Je leest met Lowen mee in het manuscript. Juist deze hoofdstukken en daarbij de aanwezigheid van Lowen in het huis van de Crawfords, geven het geheel een creepy tintje. Je voelt dat er iets niet klopt maar kunt nog niet precies vertellen wat.

Door het lezen van het manuscript en de gebeurtenissen die plaatsvinden in het huis, is er een grote mate van spanningsopbouw. Iets waar ik echt van genoten heb in dit verhaal!

Colleen Hoover deinst absoluut niet terug voor beschrijvingen van intieme scenes die er soms heftig aan toe gaan. Ik vond dit in combinatie met het thriller gehalte een gave combinatie!

Haar schrijfstijl is gedetailleerd en emoties en gevoelens kwamen op mij echt goed over. Ik heb haar schrijfstijl niet kunnen vergelijken met andere auteurs en dat was voor mij ook echt een pluspunt!

Het verhaal vond ik qua opbouw onwijs goed en de plottwist aan het einde heeft mij echt met verbazing en open mond het boek laten uitlezen!
Hoe verzint ze dit? Ik vond het briljant en ik vond het mede daardoor absoluut binnen het thriller genre passen. Ook vond ik de verdieping de juiste verdieping voor dit verhaal.

Aan het einde bleef ik met één vraag achter… wat is nu de waarheid?

En dat lijkt precies te zijn zoals Colleen Hoover het bedoeld heeft.


Personages

Omdat het verhaal vanuit Lowen is geschreven, beleef je alles vanuit haar oogpunt en gedachten. Ik vond dit prettig omdat ik mij op deze manier verbonden voelde met haar. Ook had ik het idee dat ik alles wat er gebeurde intenser beleefde.

Ik was overigens ook zeer gecharmeerd van Jeremy, al had ik aan het einde van het boek mijn twijfels over zijn karakter.

Doordat Colleen je op het verkeerde been zet aan het einde van het verhaal, vond ik dat wat Jeremy deed niet geheel passen bij zijn eerdere personage omschrijving. Maar ik moet toegeven dat dat juist wel voelde als opzet om het verhaal de richting op sturen waar het heen ging. Mede door deze ontwikkeling krijgt het verhaal een extra duister randje.

Wanneer je het manuscript leest krijg je een beeld van Verity. Ik vond het in dit verhaal heel bijzonder dat je leest vanuit twee schrijfsters. Een leuke toevoeging. Wanneer je aan het einde van het verhaal bent aanbelandt weet je niet meer wat waar is en wat niet. Dit maakte voor mij het personage van Verity intens. Heel gaaf gedaan!


Conclusie

Dit was mijn eerste kennismaking met Colleen, maar zeker niet de laatste wat mij betreft! Ik heb echt onwijs genoten van dit verhaal!

Ik kan dan wel geen vergelijkingen maken met haar andere boeken, maar deze zorgt er absoluut voor dat ik meer boeken van haar wil lezen!

Als een auteur mij achterlaat met een “mind-fuck” gevoel, ben ik meer dan blij!

Het verhaal klopt, het geeft je met vlagen rillingen en laat je niet meer los!


Over de auteur

Colleen Hoover is de #1 New York Times bestsellerauteur van onder meer Misschien ooit, Onvoorwaardelijk en Sterrenhemel.

Colleen Hoover is een klasse apart. Ze heeft een lyrische schrijfstijl, maar leest razend vlot weg. Ze houdt zich aan de wetten van de New Adult, maar geeft er wel haar eigen draai aan – Hoover kopieert niemand, zelfs zichzelf niet. Niet voor niets is ze de populairste New Adult-auteur van het moment in Nederland en ver daarbuiten.

(Bron: Bol.com)


Benieuwd geworden naar deze thriller romance van Colleen Hoover?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!