Uitgever: Xander Uitgevers
Vertaald door: Jolanda te Lindert
Pagina's: 608
Prijs: €15,-
Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Charlotte Link – Leugenaar

Iets van een voor mij onbekende auteur lezen? Dat is echt iets voor mij!

Naast autobuy auteurs, vind ik het geweldig om kennis te maken met nieuwe auteurs en nieuwe verhalen.

Charlotte Link is zo’n auteur!

(Van Xander Uitgevers mocht ik een exemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening)


“Kate Linville, een eenzame detective van Scotland Yard, gunt maar één persoon op de wereld haar liefde en vertrouwen: haar vader. Als hij op brute wijze wordt vermoord in zijn eigen huis, verliest Kate abrupt haar laatste steun en toeverlaat.

Om de zaak op de voet te volgen keert Kate vanuit Londen terug naar Yorkshire. Ze wordt al snel teleurgesteld: inspecteur Caleb Hale lijkt meer interesse te hebben in gemakkelijke antwoorden dan het achterhalen van de waarheid.

Kate besluit zelf op onderzoek uit te gaan, want ze voelt aan alles dat de moord op haar vader veel complexer is dan de politie denkt. En terecht: haar vader had een heel donkere kant… waardoor de man die Kate dacht te kennen in één klap niet meer bestaat.

Leugenaar is het eerste deel in een gloednieuwe thrillerserie vol geraffineerde plots, onverwachte wendingen en sfeervolle settings.”


Het verhaal & de schrijfstijl

Kate Linville, een detective bij Scotland Yard, keert terug naar het huis en de woonplaats uit haar jeugd nadat haar vader op brute wijze is vermoord. Haar vader was de enige persoon in haar leven die voor haar van betekenis was.

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de zaak, keert ze terug naar Yorkshire waar ze inspecteur Caleb achter zijn vodden aan zit. Wat haar betreft doet hij niet voldoende om de moord op haar vader op te lossen.

Ondanks dat ze buiten haar werkgebied zit, stelt Kate haar eigen onderzoek in en ontdekt zaken uit het verleden van haar vader die haar in verwarring brengen. Haar vader, haar steun en toeverlaat, kende ze hem eigenlijk wel echt?

Kate bijt zich vastberaden vast in het onderzoek naar de dader en onderneemt acties op eigen houtje. Wanneer de oplossing nadert, is er maar één belangrijke vraag. Wie lost de gruwelijke moord op en zijn alle betrokkenen wel veilig?

Leugenaar‘ begint met een mysterieus soort van proloog waarin we kennis maken met een kleine jongen. Wie deze kleine jongen is, wordt lange tijd niet beantwoordt en blijft het gehele boek in je achterhoofd rondspoken.

Het boek is verdeeld in dagen waarin we kennis maken met verschillende personages. Het verhaal is namelijk geschreven vanuit meerdere perspectieven.

In combinatie met de achterflap tekst was ik in het begin wat in de war, omdat het leek alsof er twee verschillende verhaallijnen door elkaar liepen.

Hierdoor moest ik erg wennen aan de personages, maar ook zeker aan het verhaal an sich. Ook duurde het voor mijn gevoel vrij lang voor we kennismaakten met Kate zelf.

Van de schrijfstijl van Charlotte Link ben ik absoluut gecharmeerd. Ze schrijft vlot en beeldend en kon mij daarmee al snel meenemen in het verhaal. Doordat er veel speelt, waar lange tijd onduidelijkheid over is, hield ze mijn aandacht goed vast. Hiermee bouwt ze ook zeker de spanning in het verhaal op. Er werd steeds net genoeg verteld om voldoende te weten, maar ook om vragen open te laten zodat je behoefte aan informatie sterker werd.

De hoofstukken in dit boek waren naar mijn mening wel net iets te lang. Hier en daar hadden sommige zaken wat mij betreft wel korter gekund.

Charlotte is goed in het gedetailleerd beschrijven van moorden, omgeving en personages en samen zorgde dit echt voor een compleet verhaal.

Charlotte Link heeft met ‘Leugenaar‘ een thriller geschreven die naast actie, ook een hoop psychologische aspecten bevat. Deze combinatie zorgde er bij mij voor dat ik niet kon stoppen met lezen.

Samen met zeer interessante personages, werkt ze met een goede opbouw aan spanning toe naar een interessant plot en een einde dat ik niet zag aankomen! Really loved the twists in this one!


Personages

Meerdere personages en meerdere perspectieven. Zoals gezegd, was ik aan het begin van het boek in de war.

Het leek alsof er twee losse verhaallijnen waren en ik moest wennen aan de hoeveelheid aan personages die werden geïntroduceerd.

Als alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen in het verhaal, besef je pas hoe belangrijk elk individueel personage is. En dat is waarom ik deze thriller zo ontzettend gaaf vond.

We hebben in dit boek niet alleen te maken met Kate, die een zeer eenzaam persoon is, maar ook met rechercheurs die zo hun eigen problemen hebben. Ik ben fan van niet perfecte personages, omdat deze naar mijn mening een verhaal veel realistischer maken. En wat mij betreft is Charlotte hier zeker in geslaagd.

Haar personages zijn goed uitgewerkt en bevatten de juiste hoeveelheid verdieping. Karaktereigenschappen komen duidelijk over, evenals emoties en de zaken waarmee zij worstelen.

Het is echt meer dan duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan de personages en dat hun rol absoluut van belang is in dit verhaal.

Wel heb ik voor mijn gevoel niet echt een band kunnen opbouwen met Kate, ondanks dat zij wel het hoofdpersonage van deze serie is. Maar mogelijk leren we haar nog beter kennen in een volgend boek.


Conclusie

Leugenaar‘ is een psychologische thriller met actie en gruwelijke details. Daarnaast laat deze thriller actie en reactie zien. Sommige gebeurtenissen kunnen namelijk triggers zijn en andere dingen in gang zetten.

Ik ben absoluut fan van de gedetailleerde schrijfstijl van Charlotte en ik heb niet het idee dat ze iets open heeft gelaten.

Vooral haar personages vond ik erg gaaf en zeker goed uitgewerkt. Het is absoluut te lezen dat ze veel zorg en aandacht heeft besteedt aan de personages en de verhaallijn.

Ik kijk absoluut uit naar een volgend boek!


Over de auteur

Charlotte Link werd geboren in Frankfurt en is de succesvolste thrillerschrijfster van ons buurland. Haar boeken zijn internationale bestsellers, en in Duitsland werden al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.


Ben je benieuwd geworden naar deze spannende thriller? Bekijk hem dan via mijn persoonlijke link hier onder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!