Uitgever: HarperCollins Holland
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Bo Svernström – Wie zint op wraak

“In de buurt van Stockholm wordt in een schuur een naakte man gevonden, op brute wijze vermoord. Maar als de politie arriveert, doet die een nog veel macabere ontdekking: de man leeft nog. Politiecommissaris Carl Edson is al lang niet meer de vurige detective die hij ooit was, maar de wreedheid van deze zaak raakt bij hem een gevoelige snaar. Hij bijt zich erin vast, net als de gedreven onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson, die steeds als eerste over de zaak bericht in de Zweedse krant Aftonbladet. Het slachtoffer blijkt een beruchte crimineel met veel vijanden te zijn. Maar wat aanvankelijk een zaak van de onderwereld lijkt, ontwikkelt zich langzaam tot iets wat veel gecompliceerder blijkt. Edson en Bengtsson raken verstrikt in een web van intriges en komen opeens zelf gevaarlijk dicht in het middelpunt te staan. Wie is nu het echte slachtoffer en wie de dader?”

Na het uitkomen van dit boek stond deze hoog op mijn verlanglijstje. 

Een slachtoffer wordt gevonden, doodgemarteld. Maar dan blijkt dat hij nog leeft. 
Wie heeft deze brute daad op zijn geweten? 
Recht, onrecht, slachtoffer, dader. 
Niets is wat het lijkt. 

In dit boek ga je mee op onderzoek met politiecommissaris Edson naar de dader van brute moorden welke met elkaar in verband lijken te staan. 

En waar haalt journalist Alexandra de energie vandaan om zo fanatiek verslag te doen van deze moorden? 

Na het lezen van dit boek is werkelijk niets meer wat het lijkt. 

Bo Svernström heeft dit boek op briljante wijze geschreven. Duidelijke indelen door delen in het boek aan te brengen, snelle en vlotte schrijfstijl. Bizarre gebeurtenissen, alles uitgeschreven zodat je je ook daadwerkelijk een voorstelling kunt maken van de zaken waar de politie mee te maken krijgt. 
De beschrijvingen zijn gruwelijk, maar zo fascinerend dat je gewoon door wilt lezen. 

Ik ben blij en kan niet wachten op zijn volgende boek! 

Zoals eerder geschreven recensie inderdaad een klein puntje van aandacht, mistte inderdaad iets meer verdieping in de achtergrond van politiecommissaris Carl Edson.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!