Uitgever: BestofYAbooks
Vertaald door: Ella Vermeulen
Pagina's: 320
Prijs: €19,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Ashley Elston – Dit is ons verhaal

Van BestofYAbooks mocht ik een recensie exemplaar ontvangen van ‘Dit is ons verhaal‘ van Ashley Elston!

Zowel de cover als de synopsis trokken direct mijn aandacht. Dit maakte dat ik dit boek moest lezen om met jullie te delen!

Wat ik van deze young adult vond? Je leest het hier!“Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat.

Kates bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak wordt gezet die hun stadje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families.

Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf.”


Het verhaal & de schrijfstijl

Vijf beste vrienden gaan jagen en er komen er vier terug. Wat is er gebeurd op die fatale ochtend? De jongens zwijgen en de officier van justitie lijkt het erbij te willen laten.

Kate werkt, naast haar studie, als stagiair bij de assistent-officier van justitie. Als hij met de zaak wordt belast, wordt ook Kate om hulp gevraagd. Om persoonlijke redenen is zij van plan haar steentje bij te dragen om de waarheid te achterhalen.

Maar hoeveel zet zij hier voor op het spel? En is alles wel wat het lijkt? Met haar goede inschattingsvermogen en vermogen om te letten op lichaamstaal, probeert zij te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurd is in het River Point bos.

Wanneer de River Point Boys op haar school verschijnen, nadat ze van hun eigen school zijn afgestuurd, lijkt de zaak steeds dichterbij te komen. Wel heeft Kate nu meer mogelijkheden om de jongens van dichtbij te observeren.

Een race tegen de klok begint om alle geheimen te ontrafelen wanneer er levens op het spel staan en ook Kate’s veiligheid in het geding komt. Is zij op tijd om alles bij elkaar te puzzelen en de juiste bewijzen te verzamelen?

In ‘Dit is ons verhaal’ duiken we samen met Kate de zaak in die de hele gemeenschap geshockeerd heeft en bezig houdt.

Al meteen na het lezen van de achterflaptekst, bekruipt je een duister en geheimzinnig gevoel dat het gehele boek blijft hangen.

Het verhaal start met de jongens die zich in het bos bevinden en hun vriend hebben gevonden, waarna we in het eerste hoofdstuk kennis maken met Kate en haar vriendin Reagan.

Het verhaal is geschreven vanuit Kate vanuit de eerste persoon en haar verhaal voelde hierdoor intens.

De hoofdstukken van Kate worden afgewisseld met hoofdstukken die geschreven zijn vanuit één van de River Point Boys. En tot het einde aan toe blijft het onduidelijk vanuit wie je deze gedachten leest.

Dit maakte het verhaal voor mij extra intens en geheimzinnig. Hierdoor werd ook de spanning erg goed in het verhaal gehouden.

(De spanning is eigenlijk al aanwezig vanaf het lezen van de achterzijde van het boek en deze spanning wordt verder opgebouwd in het verhaal juist door de afwisseling tussen Kate en een nog onbekend persoon.)

De beeldende en vlotte schrijfstijl van Ashley Elston neemt je mee in een verhaal vol verraad en intriges. Duistere geheimen liggen op de loer en beetje bij beetje komt informatie naar boven om aan het einde een totaalbeeld te vormen.

Ik ben absoluut van mening dat ze dit op geweldige wijze heeft uitgewerkt. Vooral door de geweldige verhaallijn en persoonlijke betrokkenheid van Kate.

Het einde komt wellicht niet geheel als een verrassing, maar is verrassend genoeg om een goed einde te zijn.

Wat ik ook het noemen waard vind, zijn de diverse thema’s in het verhaal. Ashley schuwt niet om actuele thema’s in het verhaal te gebruiken. We lezen dan ook niet alleen over liefde en vriendschap in deze young adult, maar zeker ook over pesten, chantage, slut shaming, moord en thema’s op politiek niveau.

Juist deze thema’s maakten het verhaal voor mij nog interessanter om te lezen!


Personages

Het verhaal wordt verteld vanuit Kate en door de schrijfstijl van Ashley is het alsof je echt Kate bent. Je leest wat ze denkt en doet, maar voelt ook zeker hetzelfde beklemmende gevoel dat zij ervaart. Ook voel je de drang om de geheimen waarover de jongens zwijgen te achterhalen.

Haar persoonlijke betrokkenheid vond ik erg gaaf en dat maakte dat ik pagina na pagina bleef lezen.

Wat betreft Kate, vond ik genoeg verdieping aanwezig in haar karakter en achtergrond. Ik vond haar absoluut een tof personage en haar positieve mentaliteit was zeer aanstekelijk.

De River Point Boys vond ik naast Kate ook het beste uitgewerkt.

Gaandeweg in het verhaal krijg je van elke jongen steeds meer informatie. Vooral de beschrijvingen vanuit Kate waren hierbij heel waardevol.

Voor dit verhaal waren de personages wat mij betreft dan ook meer dan genoeg uitgewerkt en had ik absoluut niet het gevoel dat ik iets miste.

Ik werd stiekem wel verliefd op de bad boys van River Point.

Knap weer hoe een auteur je verschillende gevoelens kan laten voelen ten opzichte van personages!


Conclusie

Dit is ons verhaal’ is een duistere en toffe young adult die je laat twijfelen over oprechtheid en vriendschap.

Ashley Elston zet je in haar verhaal hier en daar op het verkeerde been, waardoor je je extra verbonden voelt met Kate.

Ik hou van duistere ontknopingen en ik kan je vertellen dat deze zeker in dit verhaal zitten!

De schrijfstijl is heerlijk, hoofdstukken niet te lang en de afwisseling tussen de gedachten van de onbekende en die van Kate zijn briljant!

Als je houdt van een duister young adult verhaal ben je met dit boek absoluut aan het goede adres!


Over de auteur

Ashley Elston studeerde Liberal Arts aan de Louisiana State University. Voordat ze zich toelegde op het schrijven, werkte ze als bruiloftsfotograaf. Ashley woont in Louisiana met haar man en drie zoons.

(Bron: Bol.com)Benieuwd geworden naar dit toffe verhaal? Bekijk hem dan via mijn persoonlijke link hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!