Uitgever: Podium
Pagina's: 256
Prijs: €20,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Arjen Lubach – Stoorzender

Wie kent Arjen Lubach nog niet?

Het meest is hij bekend van tv, vooral vanwege ‘Zondag met Lubach‘ denk ik.

Maar ook staat hij in theaters en heeft hij een aantal prachtige romans geschreven.

Maar kennen we Arjen Lubach wel echt? En hoe denkt hij werkelijk over de zaken die hij aanhaalt in zijn programma?

Arjen Lubach vond het tijd worden om ons een kijkje te geven in zijn persoonlijk leven en vertelt ons in zijn nieuwste boek niet alleen een mooi verhaal maar ook over stoorzenders.

Van uitgeverij Podium mocht ik tot mijn verrassing een exemplaar ontvangen van ‘Stoorzender‘. En als groot Lubach fan kan ik je vertellen dat ik een gat in de lucht sprong.

Wat ik van ‘Stoorzender‘ vond? Je leest het hier!


“In Stoorzender doet Arjen Lubach verslag van twee jaar uit zijn bewogen bestaan. Vanuit zes verschillende plekken (Los Angeles, Vlieland, New York, Friesland, Zweden en Amsterdam) schrijft hij ongebruikelijk persoonlijk over Zondag met Lubach, muziek, comedy, politiek, het leven en de liefde.

Stoorzender is een unieke mix van eerlijke, grappige en ontroerende verhalen, zoals alleen Arjen Lubach die kan schrijven.”


Het boek & de schrijfstijl

Arjen Lubach neemt ons in ‘Stoorzender‘ mee naar zes verschillende plekken die allen een bijzondere betekenis voor hem hebben.

Op deze plaatsen schrijft hij, maar deelt hij ook stukjes van zijn leven met ons en dit doet hij absoluut op zijn “Lubachs”. Beeldend, scherpzinnig en met een prachtige keuze aan woorden en zinnen.

Arjen geeft zich in elk deel steeds een beetje meer bloot en we lijken dan ook met dit boek in zijn hoofd te kruipen.

Hij is openhartig over bepaalde persoonlijke zaken, vooral waar het gaat om zijn gedachten en hij neemt ons daarnaast mee in de misverstanden die bestaan over zijn persoonlijkheid.

Heel veel mensen kennen hem natuurlijk als die ‘gast van tv’, maar Arjen laat zien dat niet altijd alles is wat het lijkt.

Wie ‘Zondag met Lubach‘ kijkt, weet dat Arjen een persoon is die je prikkelt en na laat denken over bepaalde onderwerpen. Voor mij is altijd duidelijk dat hij ons stimuleert om kritischer te zijn en op een andere manier te kijken naar dat wat er om ons heen gebeurt.

‘Wie zijn geloof laat aantasten door een ongelovige gelooft niet echt.’

In zijn boek beschrijft Arjen niet alleen zijn persoonlijke verleden, heden en zijn carrière op ontroerende wijze, maar besteedt hij tussen de regels door ook prachtige woorden aan zijn geliefde en zijn bonuskinderen.

Behalve dat dit hartverwarmend en liefdevol is, zien we ook zeker de humor van Arjen in zijn boek terug. Iets waar ik ook echt van genoten heb.

Het boek is heerlijk opgebouwd en juist het feit dat Arjen ons mee neemt naar verschillende plaatsen in zijn leven, maakt het verrassend om te lezen.

Continue vroeg ik mij af wat hij nu weer ging vertellen. Persoonlijk ben ik absoluut weg van zijn schrijfstijl met hier en daar heerlijk de ruimte voor een zijstap!


Conclusie

Arjen heeft met zijn boek ‘Stoorzender‘ een heerlijk boek geschreven dat een kijkje geeft achter de schermen van een bijzonder mens.

Hij vertelt niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar hij neemt je echt mee op reis. Zijn plaatsen van bestemming waren prachtig en door zijn woorden ben ik er echt geweest!

Hij laat je zuchten, lachen, maar hij prikkelt ook en zet je aan tot nadenken. Iets wat ik ontzettend kan waarderen! Zowel in zijn schrijven als in zijn programma’s.

Kennen we nu de ware Arjen Lubach? Dat is natuurlijk de vraag.

Maar we hoeven ook niet alles te weten.

Als je fan bent van Lubach, mag dit boek niet in de kast ontbreken.

En ook niet als je houdt van prachtig taalgebruik en een verhaal dat je aanzet tot nadenken!


Over de auteur

Arjen Lubach studeerde Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar vertrok zonder bul naar Amsterdam. Hij publiceerde vier romans, werkte bij de radio, als tekstschrijver voor televisie en theater en is muziekproducent. Bij het grote publiek werd Lubach vooral bekend door zijn televisieprogramma Zondag met Lubach dat bekroond werd met de Nipkowschijf en de Televizierring. Hij woont en werkt afwisselend in Amsterdam en op het platteland van Friesland.

(Bron: Uitgeverij Podium. Foto: ANP KIPPA / Marco de Swart)


Ben je benieuwd geworden naar ‘Stoorzender‘? Bekijk het boek dan zeker via mijn persoonlijke link hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!