Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Anne-Marieke Buijs
Pagina's: 288
Prijs: €16,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️
Recensies

Anna Todd – Verliefd (Tussen de sterren 1)

Anna Todd is bekend als auteur van de bekende ‘After‘ serie.

Wie heeft ze nog niet gelezen?

Precies, ik dus. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat het eerste deel al meer als een jaar in mijn kast staat te wachten om opgepakt te worden.

Ik ben er gewoonweg nog niet aan toe gekomen, ondanks alle lovende berichten.

Toen werd aangekondigd dat er een nieuw boek zou verschijnen, de eerste in een nieuwe serie, kon ik echt niet meer achterblijven.

Het verhaal sprak mij vanuit persoonlijke omstandigheden direct aan.

Of mijn eerste ‘Anna Todd’ en daarmee dus dit boek mijn verwachtingen heeft waargemaakt? Je leest het hier.

(Van uitgeverij Boekerij mocht ik een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie)


“Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Zij is de lijm die de familie bij elkaar houdt wanneer haar vader wordt uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakt met de politie. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die gebukt gaat onder de nasleep van twee missies in Afghanistan. Hij is emotioneel beschadigd en houdt zijn gevoelens voor zich. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit -nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.”


Het verhaal & de schrijfstijl

Karina is blij met haar eigen huis en haar baantje als masseuse. Als dochter van een militair is zij op de basis opgegroeid en kon zij niet wachten hieraan te ontsnappen.

Als dochter van een militair weet ze echter ook wat de gevolgen zijn voor militairen die uitgezonden zijn geweest. In haar werk probeert zij haar steentje bij te dragen door hen te laten ontspannen.

Dan ontmoet ze Kael. Een soldaat die net terug is van een uitzending en op een zeer zwijgzame manier op haar massagetafel belandt.

Ze is echter direct van hem gecharmeerd.

Wanneer Austin, Karina’s tweelingbroer, in de problemen raakt, probeert Karina alles op te lossen en haar familie bij elkaar te houden.

Ze voelt zich voor van alles verantwoordelijk en probeert het juiste te doen.

Als ze vervolgens tot over haar oren verliefd raakt op de stille Kael en er zaken blijken te spelen die anders zijn dan ze lijken, wordt Karina verscheurd tussen haar gevoel, gedachten, familie en liefde.

Is ze in staat om voor zichzelf te zorgen en haar eigen weg te kiezen?

Het boek start met een proloog dat zich afspeelt in 2019 en waarin we een vooruitblik krijgen in de toekomst.

De hoofdstukken daarna spelen zich af in 2017, waar we kennismaken met Karina en haar huidige leven.

De schrijfstijl van Anna Todd is hetgeen dat mij direct opvalt, door de mooie beschrijvingen en woordgebruik.

Daarnaast heeft het boek korte hoofdstukken wat ervoor zorgt dat het boek vlot leest.

Het verhaal zelf is heel erg gericht op Karina en dat wat zij denkt en voelt.

Als Kael in beeld komt, lijkt het verhaal een wending te nemen maar de verwachte spanning blijft uit. Voor mij voelde zowel de ontmoetingen tussen beiden en de soort van relatie erna behoorlijk knullig.

We hebben een hoofdpersoon die volwassen wil zijn en onder de vleugels van haar vader vandaan wil komen, maar die elke week verplicht langs gaat voor een etentje. Daarnaast reageert ze met regelmaat zwaar dramatisch wat een zekere vorm van irritatie bij mij opwekte al tijdens het lezen.

Waar Anna met haar verhaal naartoe wilde was mij niet geheel duidelijk. Het lijkt in eerste instantie op een liefdesverhaal tussen een jonge vrouw en een militair met PTSS. Maar tegen het einde, neemt het verhaal een vreemde wending.

Er worden geheimen onthuld die er ineens zouden zijn en waar op geen enkele manier naartoe is gewerkt.

Dit voelde hier en daar absoluut onrealistisch aan en hierdoor verdween mijn leesplezier enigszins naar de achtergrond.

Anna Todd heeft wel aandacht besteedt aan verdieping. Vooral rondom Karina en Kael. Dit doet ze met name door beide personages met elkaar in gesprek te laten gaan om elkaar te leren kennen.

Ondanks dat, voelde ik geen band met de personages in dit verhaal.

Hierdoor viel ook de intieme scene voor mij in het niet. Alsof Anna Todd zich ineens bedacht dat er nog een seksuele scene in moest.

Ook eventuele spanning in dit verhaal miste ik. Karina heeft niet echt een interessant leven en ook dat van Kael blijft te lang verborgen om iets toe te voegen aan het verhaal.

Het verhaal eindigt met een cliffhanger. Niet verwonderlijk omdat het een eerste deel van een nieuwe serie is. Echter wel jammer dat de proloog niets te maken heeft met het einde van dit boek.

Vermoedelijk heeft Anna met haar proloog de nieuwsgierigheid willen wekken voor de rest van de serie. Het einde van dit boek deed dit in ieder geval zeker niet bij mij.

De thema’s in dit boek vond ik absoluut wel interessant. Door een persoonlijke connectie lees ik graag meer over militairen en trauma’s. Ik had alleen gehoopt dat de uitwerking hiervan, beter naar voren was gekomen in dit boek. In dit verhaal leek het er bijna niet toe te doen. Wellicht gaat Anna hier nog dieper op in, in het vervolg in deze serie.


Personages

Het verhaal is geschreven vanuit Karina in de eerste persoon.

Door dit perspectief leer je Karina kennen, omdat je haar gedachten en emoties op de voet volgt.

Echter vond ik Karina absoluut geen interessant personage. Ze reageert met regelmaat dramatisch op gebeurtenissen en ik vind haar meer overkomen als zestienjarige dan een twintiger. Ik vond haar absoluut niet sympathiek.

Bepaalde keuzes en reacties kwamen onrealistisch over.

Kael vind ik persoonlijk als personage goed neergezet, en hij komt ouder over dan dat hij is.

Echter vind ik dat er te weinig verdieping is rondom de traumatische gebeurtenissen die hij heeft meegemaakt.

Uit eigen ervaring weet ik helaas wat het inhoudt om te leven met een soldaat met PTSS, en Kael was wat mij betreft niet voldoende uitgewerkt.

De relatie tussen beiden vond ik hier en daar onrealistisch. Voor mijn gevoel had dit vooral te maken met het gedrag van Karina.

Vanaf de eerste dag is zij gefascineerd door hem, na een week zijn ze smoorverliefd en veranderd Kael van een zwijgzame jonge man ineens in een praatgrage partner. Hij lijkt een ongeloofwaardige karakterontwikkeling door te maken.

Ondanks de verliefdheid, blijft Karina met regelmaat roepen dat de relatie gedoemd is om te mislukken, zonder enige aanwijsbare aanleiding.

Broer Austin speelt als tweelingbroer een belangrijke rol in het leven van Karina, maar ik vond zijn aanwezigheid te summier om hier echt een goed oordeel over te vormen.

In dit verhaal vinden we ook vriendin Elodie, die meer in het huis van Karina te vinden is dan in haar eigen huis op de basis.

Ook deze relatie had voor mij geen verdieping, alhoewel ik ook Elodie graag beter had willen leren kennen.


Conclusie

Ik verwachte een verhaal dat zich richtte op een liefdesrelatie tussen een dochter van een militair en een getraumatiseerde soldaat. Alhoewel deze aspecten aanwezig zijn, ben ik lichtelijk teleurgesteld door de wending die het verhaal nam.

Alhoewel het in grote lijnen een interessant verhaal lijkt, ik Kael een bijzonder personage vind en het einde interessante ontwikkelingen beloofd, vond ik de uitvoering helaas tegenvallen.

De ‘After’ serie van Anna Todd heb ik niet gelezen, alhoewel ik heb begrepen dat er vele vele fans zijn.

Dit boek was voor mij wellicht niet het juiste om kennis met Anna Todd te maken. Ik had er meer van verwacht.

De ‘After’ serie ga ik zeker nog lezen, maar of ik een vervolg in deze serie zal lezen? Daar ben ik nog niet over uit.

De schrijfstijl en de korte hoofdstukken waren voor mij de pluspunten van dit boek.

Het boek heeft echt op het nippertje drie sterren van mij gekregen, maar dat heeft echt met Kael te maken en de verhaallijn die het had kunnen zijn.


Over de auteur

Anna Todd was altijd een gretige lezer van romantische boeken én een liefhebber van boybands. Doordat ze deze twee passies in de After-serie kon combineren, kwam voor haar een droom uit. Nu is ze terug met haar nieuwe Tussen de sterren-serie. Ze woont met haar man in Austin, Texas.

Anna Todd – Website

Anna Todd – Facebook

Anna Todd – Twitter

Anna Todd – Instagram

(Bron: Boekerij)


Ben je benieuwd geworden naar dit boek van Anna Todd? Of haar boeken in de ‘After‘- serie? Bekijk ze dan via mijn persoonlijke link hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!