Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Pagina's: 384
Prijs: €16,99
Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ambassadeur Boekerij,  Recensies

Angela Marsons – Wreed spel (Kim Stone 2)

Als ambassadeur van de Kim Stone serie sprong ik een gat in de lucht toen ik eindelijk na al dat wachten, het tweede deel in handen had.

Je kunt misschien denken dat ik als ambassadeur een positievere mening over het boek heb. Niets is echter minder waar, want ik lees juist extra kritisch.

Mijn recensie van het eerste boek in de Kim Stone serie, ‘Stille schreeuw‘ vind je hier.

(Van Boekerij ontving ik als ambassadeur een exemplaar van dit boek in ruil voor mijn eerlijke mening)


“‘Je voelt zijn huid weer tegen de jouwe, maar deze keer is het op jouw voorwaarden. Je ziet bloed vloeien en je weet dat hij geen macht meer over je heeft. Je neemt de controle terug, je lot weer in eigen handen, je licht! Het mes stoot met gemak in zijn buik en doorkruist vlees, spieren en pulserende organen. ‘Geef het me, smeerlap. Geef hem me nou gewoon maar terug.’’

Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt aangetroffen. Het blijft niet bij één lijk. Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig genie bezig is. Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien. Kim zal diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, met het risico dat de genadeloze dader zijn aandacht verlegt naar Kim zelf.


Het verhaal & de schrijfstijl

In ‘Wreed spel’ worden Kim Stone en haar team opgeroepen wanneer er een moord is gepleegd op een veroordeelde en pas vrijgelaten verkrachter.

Wanneer er meer slachtoffers opduiken die vergelijkingen met deze zaak vertonen, heeft Kim het intuïtieve gevoel dat er een kwaadaardig meesterbrein achter de moorden zit. De moorden lijken onderdeel van een pervers experiment waarbij slachtoffers worden aangespoord om het heft in eigen hand te nemen en de rollen om te draaien.

Kim zal niet alleen moeten zoeken naar overeenkomsten en bewijs, maar zal ook de confrontatie moeten aangaan met haar eigen verleden. De dader gebruikt namelijk de zwakke kanten van mensen en ook Kim heeft een verleden dat wel eens zeer aantrekkelijk zou kunnen zijn voor de dader.

Het begin van ‘Wreed spel’ windt er geen doekjes om en we belanden meteen in een situatie waarin Kim Stone en haar team een arrestatie verricht waarbij ze gruwelijke vondsten doen.

Anders dan in het eerste boek in deze serie, voelde ik direct de spanning en deze bleef aanhouden tot het einde.

In dit verhaal lopen twee verschillende zaken door elkaar heen en ik vond dat juist deze twee zaken samen zorgden voor een interessante dynamiek in de werk gerelateerde sfeer.

Persoonlijk ben ik echt fan van Kim Stone en ik vind het heerlijk om haar met haar team in actie te zien.

Ook ben ik absoluut fan van de schijfstijl van Angela Marsons. Ze schijf vlot en zorgt ervoor dat de spanning vanaf het begin voelbaar aanwezig is. Daarnaast schrijft ze ook zeer beeldend en komen gruwelijke details goed over.

Als Karin Slaughter fan vergelijk ik eigenlijk nooit andere auteurs met haar. Toch geeft Angela Marsons mij hetzelfde gevoel als Karin mij geeft.

Ook Angela verwerkt psychologische aspecten in haar verhaal, dat naast de actie absoluut goed uit de verf komt. Ook haar personages zijn zorgvuldig bedacht en uitgewerkt. En met een vrouwelijke, complexe rechercheur in de hoofdrol, is het verhaal absoluut compleet.

Wreed spel’ heeft absoluut een boeiende verhaallijn die de diepte ingaat. Niet alleen wat de menselijke psyche betreft, maar ook wat betreft Kim Stone.

Ik heb deze vorm van moorden nog niet eerder terug gezien in thrillers en dat maakte dit boek verrassend en verfrissend.

Het plot is absoluut goed uitgewerkt en uitgedacht. De spanning is eigenlijk continu aanwezig, al is de dader geen verrassing. Van deze insteek werd ik in ieder geval erg blij!

Trigger warning: geweld, pedofilie en brute moorden.


Personages

Kim Stone is de hoofdrolspeler in de serie van Angela Marsons.

Toch is dit verhaal geschreven vanuit meerdere perspectieven. We vinden namelijk niet alleen hoofdstukken vanuit Kim, maar ook hoofdstukken vanuit een wel heel duister persoon.

Psychiater Alexandra Thorne neemt ons mee in haar gedachtegang en persoonlijk was ik absoluut fan van haar. Ze is een fascinerende verschijning en duidelijk is dat Angela onderzoek gedaan heeft naar psychiatrische stoornissen. Dit was voor mij echt een pluspunt aan dit verhaal.

Wat betreft Kim gaan we in dit tweede deel de diepte in. In het eerste boek leerden we haar al wel kennen, maar toch voelde ze voor mij nog te ver weg.

In dit verhaal wordt ze op alle mogelijke manieren geconfronteerd met haar eigen verleden.

Door hier meer over te lezen, voelde ik een band met haar ontstaan. We krijgen een inkijkje in haar verleden, en leren wat haar gevormd heeft. Haar verleden klopt met dat wat we van haar zien. Het maakt de wijze waarop ze zich profileert meer dan logisch.

Ook is er een duidelijke ontwikkeling bij Kim te zien en persoonlijk vind ik ontwikkeling van personages in thrillers belangrijk.

Ik ben fan van niet-perfecte personages, dus het zal niet als een verrassing komen dat ik na dit tweede deel officieel fan ben van Kim Stone.

Er valt nog een hoop te ontdekken over Kim, dus ik kijk nu al uit naar het volgende deel.

Ik ben absoluut gecharmeerd van de wijze waarop Angela haar personages uitwerkt en een rol laat spelen in het verhaal. Er is geen enkel onbelangrijk personage.


Conclusie

Dit tweede deel van de Kim Stone serie vond ik absoluut beter dan het eerste deel.

Dit had voor mij te maken met de verdieping van het personage Kim Stone. Het eerste boek maakte nieuwsgierig, dit tweede boek gaf enkele antwoorden op vragen. Ook voelde het verhaal daardoor persoonlijker.

De actie en daarnaast de psychologische aspecten gaven voor mij de doorslag wat betreft mijn oordeel. Het was verrassend en interessant. De combinatie zorgde voor een toffe opbouw aan spanning welke gedurende het boek aanwezig bleef.

Sommige lezers vinden het vooraf kennen van een mogelijke dader niet interessant. Voor mij deed het in dit geval niet af aan het leesplezier en het verhaal. Angela heeft namelijk voldoende andere verrassingselementen aan het verhaal en het goed doordachte plot aangebracht.

Het derde deel verschijnt gelukkig dit jaar nog, want ik wil absoluut meer Kim Stone!


Over de auteur

Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-serie bijna vier miljoen exemplaren verkocht. Marsons woont in Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen.

Angela Marsons – Website
Angela Marsons – Facebook
Angela Marsons – Twitter


Ben je benieuwd geworden naar de boeken van Angela Marsons? Bekijk ze dan via de links hier onder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!