Uitgever: Boekerij
Vertaald door: TextCase
Pagina's: 384
Prijs: €15,99
Waardering: 4,5⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Angela Marsons – Stille Schreeuw (Kim Stone 1)

Uitgeverij Boekerij heeft mij gevraagd om ambassadeur te worden van een nieuwe thriller serie.
De Kim Stone serie van Angela Marsons!

Deze kans kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Het boek stond al op mijn verlanglijstje voor de datum van verschijnen, de samenvatting klonk goed!

Wat ik van dit eerste boek vind? Je leest het nu hieronder!


“Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.

Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…”


Het verhaal & de schrijfstijl

Kim Stone. Een stoere rechercheur van 34, krijgt te maken met een moord van een oud directrice van een voormalig weeshuis.
Als ook een volgende moord een link heeft met het weeshuis, gaat Kim opzoek naar meer overeenkomsten.

Als er vervolgens op het terrein van het weeshuis een gruwelijke vondst wordt gedaan, begint een race tegen de klok om de moordenaar van toen en van nu te vinden.

Is Kim in staat de moordenaar op tijd te vinden voor er meer slachtoffers vallen en is zij in staat het mysterie rond het weeshuis te ontrafelen? Of speelt haar eigen verleden haar parten en is ze te afgeleid van haar werk?

‘Stille Schreeuw’ begint met een ijzersterk proloog waarbij vijf mensen rondom een gegraven graf staan. Deze vijf mensen zijn met elkaar verbonden door een gruwelijke daad. Nemen zij deze daad mee hun eigen graf in?

Het hoofdstuk daaropvolgend lezen we vanuit het eerste slachtoffer. Aansluitend maken we voor het eerst kennis met Kim Stone. Haar karakter en persoonlijkheid is vanaf de eerste ontmoeting meteen helder. Een stoere rechercheur met een verleden maar met een zeer goed analytisch denkvermogen. Ik was meteen fan van haar personage!

Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit Kim Stone, maar enkele hoofdstukken zijn geschreven vanuit slachtoffers en de dader. Deze afwisseling zorgt voor een goede opbouw aan spanning en een compleet beeld van het totale verhaal!

Persoonlijk vind ik een kijkje in de gedachten van een moordenaar altijd een gave toevoeging in een thriller. Zeker wanneer onduidelijk is wie het is en je jezelf afvraagt wanneer de recherche tot de juiste conclusie gaat komen!

Door het gehele verhaal heen krijg je langzaamaan een beeld van de gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in het verleden en die leiden tot de recente moorden. Puzzelstukjes na puzzelstukjes worden je gegeven en je wordt in het verhaal meegezogen tot de conclusie zich in je hoofd vormt!

Voor een eerste deel in een serie ben ik hierdoor al direct om! Dit in combinatie met hoofdpersonage Kim Stone; briljant!

Het verhaal heeft wat mij betreft een goede opbouw en de schrijfstijl is vlot. De afwisseling tussen perspectieven maken het verhaal levendig en dynamisch. De hoofdstukken zijn niet al te lang waardoor het boek lekker weg leest en de omschrijving van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt maakt het af! Ik ben hier als thriller liefhebber zeer tevreden mee!

Met betrekking tot de omgeving wordt ingezoomd op de armere wijken in Black Country en dit maakt het verhaal aangrijpend. Zeker met de verweven thema’s als; misbruik, mishandeling, familie en armoede.

Het plot en het einde waren voor mij verrassend en persoonlijk zag ik niet aankomen wie nu uiteindelijk de dader bleek te zijn. Mede door een extra twist in het verhaal ben ik zeer verrast en blij!


Personages

Uiteraard is Kim Stone het hoofdpersonage van deze serie. Een stoere jonge vrouw met haar eigen geschiedenis die haar heeft gemaakt tot wie ze nu is. Direct vanaf de eerste pagina voelde ik mij met haar verbonden.

Wat mij betreft absoluut het juiste personage voor deze serie dus

Samen met haar team bestaande uit, Bryant, Dawson en Stacey, gaat zij aan de slag met het onderzoek naar de recente moorden en stuit zij op een nog veel lugubere geschiedenis.

Haar persoonlijkheid komt goed naar voren in het verhaal en ik ben absoluut gecharmeerd van haar analytische denkvermogen.

Angela Marsons heeft met haar schrijven een gaaf personage neergezet welke goed naar voren komt in het verhaal!
De liefde voor motoren en ander stoer spul maken wat mij betreft haar karakter echt af!

In dit boek komen uiteraard meerdere personages aan bod naast Kim. De uitwerking van deze personages zijn wat mij betreft voor dit verhaal voldoende. Ze hebben nog geen hele erge verdieping, maar gezien het feit dat dit een eerste deel is van een serie, verwacht ik die verdieping in de volgende delen. Je moet natuurlijk nog wel iets overhouden om te ontdekken!

De meeste personages zijn natuurlijk de collega’s waarmee samen wordt gewerkt en allen met een eigen karakter. Ze maken het verhaal in dit geval compleet.


Conclusie

Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat ik als ambassadeur vermoedelijk sowieso positief zou gaan zijn over dit boek. Niets is echter minder waar.

Ik vond het namelijk heel spannend omdat ik bang was dat ik het boek misschien niet eens leuk zou vinden.

Gelukkig is alles voor mij goed gekomen want ik vond dit eerste deel echt onwijs gaaf!

Omschrijving van omgeving en personages vond ik goed en het plot en einde verrassend!
Voor thriller liefhebbers vind ik het absoluut een aanrader!

Het enige minpuntje dat ik had, had betrekking op de vertaling. Her en der staan wat foutjes in het boek qua woorden en zinnen. Helaas heeft dit er voor gezorgd dat het boek van mij geen 5 sterren kreeg, maar dus 4,5!

Ik kan in ieder geval niet wachten tot het tweede deel uit komt!

‘Wreed spel’ (Kim Stone 2)
Verwacht : Tot nader order uitgesteld.


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!