Uitgever: Boekerij
Pagina's: 304
Prijs: €12,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Recensies

Aline van Wijnen – Bestemming geluk

Van uitgeverij Boekerij mocht ik de nieuwste feel good roman van Aline van Wijnen ontvangen!

Beide vorige boeken van Aline (‘Halsoverkop’ & ‘Liefde met gebruiksaanwijzing‘) heb ik niet gelezen.

Ik had niet eerder van haar gehoord en daarnaast ben ik soms nogal wat huiverig waar het boeken betreft die geschreven zijn door Nederlandse auteurs en welke zich in Nederland afspelen.

Toch sprak het verhaal mij aan en de cover is werkelijk waar een plaatje!


“Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.

Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?”


Het verhaal & de schrijfstijl

Melanie lijkt alles te hebben wat haar hartje begeerd. Een eigen goedlopende zaak (overgenomen van haar vader), een aantrekkelijke en welgestelde man en een heerlijk luxe leventje.

Maar niet alles is wat het lijkt. Toch? Is ze wel echt gelukkig?
Dit alles vraagt Melanie zich af op het moment dat zij aan haar vaders arm in haar trouwjurk schrijdt, richting Duke die voor het altaar op haar staat te wachten.

Beter laat dan nooit en Melanie draait zich om, om vervolgens alle aanwezigen in verbijstering achter te laten.

Al gauw probeert Melanie het gewone leven weer op te pakken en daarbij te ontdekken waar ze nu echt gelukkig van wordt.

Als er een nieuwe koerier de zaak binnenstapt en haar ook nog te hulp schiet in een nogal vervelende situatie, voelt Melanie al snel een bepaalde aantrekkingskracht tot deze “vreemdeling”.

Alex, een nogal gesloten type, heeft op weg naar zijn eigen geluk keuzes gemaakt die hem jaren later nog steeds dwars zitten.

Twee personen opzoek naar het ware geluk. Vinden ze dit bij elkaar of staan hun levens en hun werelden te ver van elkaar af?

Het verhaal is geschreven vanuit Melanie en begint absoluut met een geweldig begin door meteen te starten bij de trouwerij.
Ik zag dit beeld direct voor mij en moest meteen denken aan een film!

Ik ben meteen fan van Aline’s schrijfstijl! Het is gedetailleerd en vooral het woordgebruik vond ik prachtig! Aline heeft een hele mooie beeldende wijze van schrijven en naast dat dit zorgt dat het verhaal fijn weg leest, neemt het je ook echt mee in het verhaal!

Het verhaal had een tof begin en heel duidelijk is hoe het verhaal zich daarna ontvouwt en welk onderwerp hierin centraal staat. ‘De zoektocht naar het geluk’.

En geluk, dat is voor een ieder nou eenmaal anders!

Er gebeurt voldoende qua activiteit en ook de verschillen tussen de verschillende lagen in de samenleving zijn duidelijk. Het maakte het verhaal dynamisch en zeker lastig weg te leggen wat mij betreft.

Thema’s die wat mij betreft goed naar voren kwamen in dit boek; geluk, vriendschap, liefde, ouderschap, persoonlijke ontwikkeling en verschillende culturen.


Personages

Bestemming geluk‘ is geschreven vanuit Melanie. Ze lijkt alles voor elkaar te hebben, alhoewel ze zich heel bewust is van het ontbreken van “echt” geluk. Doordat het verhaal vanuit haar is geschreven leer je haar als persoon goed kennen. Je leest werkelijk mee vanuit haar gedachten en gevoelens. Iets wat ik zeer prettig vind omdat je op deze manier veel meer een band krijgt met de hoofdpersoon.

Ik vond Melanie een heerlijk personage, evenals Alex. Met betrekking tot hem vond ik het vooral fijn dat niet alles meteen werd prijs gegeven rondom zijn personage. Hij bleef nog lang mysterieus, vooral met zijn gedrag en gedachten.

Wat ik heel mooi vond om te lezen was de ontwikkeling die beide individueel doormaken maar ook samen als stel. Het was heel mooi om te zien hoe ze uiteindelijk omgingen met de verschillen tussen hen beide. Ik vond dit heel mooi uitgewerkt. Hartverwarmend!

Olivia, de vriendin van Melanie, vond ik hier en daar iets teveel aanwezig in het verhaal. Het was duidelijk dat ook zij op zoek was naar haar eigen geluk, maar de focus werd wat mij betreft teveel gelegd op haar beroep als schrijfster. Het haalde mijn focus hier en daar absoluut weg van het verhaal van Melanie.

Op sommige momenten ergerde ik mij aan Olivia, alhoewel het einde dan weer heel mooi was!

Alle aanwezige personages in het verhaal zijn duidelijk opzoek naar de balans in hun leven en datgene dat hen gelukkig maakt.
Zij waren allen wat mij betreft goed uitgewerkt!


Conclusie

Heel eerlijk, ik lees nauwelijks romans van Nederlandse auteurs. Dit heeft niets te maken met dat het een landgenoot is. Ik haak alleen heel vaak af als ik Nederlandse plaatsnamen en/of landschapsbeschrijvingen voorbij zie komen in een boek. (Of namen). Bij een verhaal dat zich in Nederland afspeelt kan ik mij vaak niet voldoende inleven. Ik hou er juist van weg te dromen naar plekken waar ik nog niet eerder ben geweest.

Wat mij onwijs blij maakte aan dit verhaal van Aline, is dat het zich weliswaar in Nederland afspeelt, maar dat daar voor mijn gevoel toch niet zo heel erg de focus op lag. Ja iets te veel ‘Hebban’ misschien in dit boek, maar de focus lag echt op de personages en de onderlinge relaties.

Dat heeft er absoluut voor gezorgd dat ik met onwijs veel plezier dit boek heb gelezen! In mijn geval heeft Aline hier dus voor mij heel veel credits verdiend! Ze heeft mij mee op reis kunnen nemen zonder dat ik mij ergerde aan het feit dat het in Nederland was! 😉

Het verhaal was heerlijk en de personages ook! Het klopte in zijn totaliteit!

Dit is een roman met een diepere betekenis achter het woordje ‘geluk’.


Over de auteur

Aline van Wijnen debuteerde in 2016 met de roman ‘Halsoverkop‘ nadat ze een schrijfwedstrijd had gewonnen.

Haar tweede boek was het goed ontvangen ‘Liefde met gebruiksaanwijzing‘.

Bestemming geluk‘ is haar derde feelgood roman. Naast het schrijven werkt ze als administratief medewerker bij een bedrijf in luxeartikelen. Aline woont in Almere met haar man.

(Bron: Boekerij)Behoefte aan een heerlijke roman? Bekijk hem dan zeker via onderstaande link!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!