Random Blogs

It’s all about the photo’s!

Even zomaar een blogje van mijn kant!

Mijn leven staat de laatste paar maanden volledig in het teken van mijn boeken, mijn boekenblog en mijn bookstagram account op Instagram.

Ik vind het heerlijk om met boeken bezig te zijn, en naast mijn intensieve revalidatie traject bieden de boeken mij gelukkig veel ontspanning!

Een Bookstagram account draait natuurlijk voornamelijk om de foto’s, het concept van Instagram.

Ik ben mij de laatste tijd wel gaan afvragen of ik nog iets anders met mijn Bookstagram account zou kunnen doen.

Hier begon ik eigenlijk over na te denken toen ik mee deed met een REP search van een klein bedrijfje dat kaarsen maakt met boeken thema’s.

Ik ben het niet geworden helaas en de keuze viel op bookstagrammers met veel volgers en foto’s die ontzettend vol staan met allerhande items.

Ik kwam eigenlijk al vrij snel tot de conclusie dat ik zo’n bookstagrammer niet ben.

Ik hou van rust, regelmaat en duidelijkheid. En ik heb eindelijk een thema gevonden dat bij mij past en waarin het boek centraal staat.

Dat het boek centraal staat is wat bookstagram voor mij betekent.

Niet alle items er omheen die, ondanks dat vele foto’s er echt onwijs mooi uit zien, wat mij betreft afwijken van waar het om gaat; Het boek.

Bij Bookstagram accounts is het vaak heel duidelijk dat het om boeken gaat. De een maakt ware kunstwerken, de ander houdt het simpel en weer een ander verweeft de natuur buiten in zijn of haar foto’s.

Ik vind het heerlijk om te zien hoe ieder een eigen stijl heeft of juist lekker aan het experimenteren is.

Via Linda van Fotofabriek, maakte ik kennis met ‘Retro prints‘.

Deze Retro prints kun je zien op bovenstaande en onderstaande foto’s!

Het leek mij heel erg leuk om deze Retro prints te gaan gebruiken voor mijn Bookstagram account. Want wat is er nu unieker dan een foto van een foto?

(Uiteraard kun je ook je eigen foto’s laten afdrukken op de Retro prints, wat ik zelf uiteraard ook gedaan heb 😉 ! Niets is leuker dan een setje toffe Retro foto’s in een plakboek te hebben of op een prikbord. Je kunt het zo gek niet noemen! Ik hou absoluut van Retro en Vintage en ik word er spontaan creatief van! )


Met de ontdekking dat ik geen bookstagrammer ben die boeken op foto’s laat verdwijnen door er van alles overheen te strooien, ben ik gaan nadenken over wat ik nog meer wil uitstralen met mijn bookstagram en foto’s.

Het is algemeen bekend dat bookstagrammers die veel items gebruiken op een foto en daarnaast datzelfde thema aanhouden, meer likes krijgen.

Maar zijn likes nu echt zo belangrijk? Likes zeggen namelijk helemaal niets over de inhoud van je posts. Hebben mensen überhaupt je vragen of je caption gelezen?

Natuurlijk zijn de foto’s prachtig en ben ik wel eens een béééééééétje jaloers geweest. Vooral omdat, wanneer ik het probeerde, het eruit zag alsof de kerstboom boven op mijn boek was gevallen..

Maar ik merkte dat ik het zelf belangrijk vind om anderen met mijn bookstagram te inspireren om een boek op te pakken dat ze wellicht niet snel gedaan zouden hebben. En dat de foto dus draait om dat ene boek. En hen daarmee te verwijzen naar mijn website waar ze een uitgebreide review kunnen vinden van een boek (spoiler vrij uiteraard).

Ik heb daarom voor mijzelf besloten het bij simpele foto’s te houden waarbij het boek centraal staat, en hier en daar mijn creativiteit te verwerken door net iets extra’s toe te voegen.

Bijvoorbeeld door het gebruik van Retro prints.

Ik heb ook besloten dat ik mij voorlopig niet meer aanmeld als REP voor bedrijfjes.

En mocht iemand echt met mij willen samenwerken, dan hoor ik dat vanzelf wel!

Ik geniet van mijn eigen foto’s en hopelijk kunnen anderen mijn focus op boeken ook waarderen!


Heb jij ook een bookstagram account? En hoe denk jij over het maken van foto’s? En wat vind jij leuk? Hou jij wel van meer items op jouw eigen foto’s of maakt het je niets uit?

Laat het mij hieronder weten in de comments! Ik ben echt super benieuwd!


Wil jij ook creatief aan de slag met foto’s of wil je meer informatie over Fotofabriek en wat je daar allemaal nog meer voor moois kunt laten maken?

Bezoek dan zeker onderstaande links!

Fotofabriek
Foto afdrukken
Fotoboek maken


8 reacties

 • Thebooksofwonder

  Wat een ontzettend prachtige blog post wat je aan het denken zet! Ik vind je Instagram altijd prachtig omdat de boeken er altijd zo mooi uitspringen 💛

  • Priscilla

   Ahhh thanks!!! Het is juist zo leuk als mensen ook echt lezen wat je schrijft! ❤️ Ik merk zelf dat ik bij super mooie en volle foto’s van anderen vaak like vanwege de foto en dan niet heel snel alles lees 🙈

 • Marloes

  Leuke blog! Ik ben zelf niet zo van de frutsels en hele volle foto’s, ik hou meer van rustige, simpele foto’s waarop het boek centraal staat, met iets kleins erbij (al vind ik het zelf soms best lastig wat voor foto ik nu weer ‘moet’ maken, de tekst heb ik sneller geschreven 😂). Ik probeer wel altijd alle captions te lezen, omdat ik zelf ook wel weet dat daar best wat tijd in zit 😉

  En die likes, tja, ik probeer er gewoon niet heel veel mee bezig te zijn en vooral te focussen op de gezellige contacten zoals dat met jou 😄❤️ Het hangt toch ook allemaal samen met het algoritme en wie op welk moment online is haha!

  • Priscilla

   Super bedankt!!! En dat is heel herkenbaar! Alhoewel ik vaak ook wat meer moeite krijg met de tekst Hihi!

   Super lief en precies dat dus! Juist die contacten zijn zo leuk! Helemaal mee eens!! ❤️❤️❤️❤️

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!