Random Blogs

Guilty Pleasures!

Als je van boeken en van lezen houdt kun je er niet om heen; iedereen heeft een guilty pleasure.

Dat boek of die serie waar je fans en haters van hebt, en die je maar opnieuw en opnieuw blijft verslinden.

Zoals de foto van deze blog al duidelijk laat zien… ‘Twilight‘ is mijn Guilty Pleasure!

Jarenlang las ik de boeken van ‘Twilight‘ elk jaar weer opnieuw. Meestal zo rond de herfstperiode. En ik ben ze werkelijk waar nooit gaan verafschuwen, hoe ouder ik ook word.

De laatste paar jaren heb ik het vooral bij het opnieuw kijken van de films gehouden, omdat ik de liefde voor het lezen was kwijtgeraakt.

Nu ik weer heerlijk in de boeken zit, vond ik het weer eens tijd worden om ‘Twilight‘ te herlezen!

Op het moment dat ik dit besloot, bleek Stephenie Meyer de grootste aankondiging sinds tijden te hebben gedaan…… Een nieuw boek in de Twilight reeks!!


Midnight Sun

Op 4 augustus 2020 zal hét nieuwe boek in de Twilight reeks dan eindelijk uitkomen! Iets waar al jaren over gesproken en gefantaseerd werd.

En nu is het voor de fans dan eindelijk aangebroken. ‘Midnight Sun‘ zal in begin augustus uitkomen! En voor de Nederlandse fans gelukkig ook meteen vertaald worden in het Nederlands met dank aan BestofYA!

Het boek is uiteraard al te reserveren!

BestofYA gaf onlangs ook nieuwe heruitgaven van Twilight uit (zie blog foto)! Prachtige hardcovers voor een mooi prijsje!

“Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Maar tot nu toe hebben fans alleen Bella’s kant van het verhaal gelezen. Eindelijk kunnen lezers nu ook Edwards versie van het verhaal lezen. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt een nieuwe en donkere twist. De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende en intrigerende gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?

In Midnight Sun neemt Stephenie Meyer ons mee terug naar een wereld die miljoenen lezers heeft geboeid, en nog altijd boeit, en brengt ons een nieuwe epische roman over de verwoestende gevolgen van onsterfelijke liefde.”Twilight Reread

Als gezellige bedoeling wilde ik de Twilight boeken voor de komst van ‘Midnight Sun‘ samen herlezen met twee bookstagram vriendinnetjes.

Dit leuke activiteitje ontplofte echter in mijn hoofd toen ik merkte dat er nog veel en veel meer Twilight fans op de wereld zijn die, uiteraard voor het verschijnen van het nieuwe boek, de serie willen herlezen.

Van het één kwam het ander en uiteindelijk is er een heus Twilight account op instagram gekomen, met leuke vragen en foto opdrachten!

Met dank aan de uitgever mogen we een winnaar heel blij maken met een echt Twilight fan pakket!

Deze winnaar zal worden gekozen onder de deelnemers aan de foto challenge!

Mee lezen kan natuurlijk nog altijd! We lezen heerlijk in ons eigen tempo zonder druk en de vragen zijn vrij algemeen!

Je kunt de readathon vinden via onderstaande link!

@Twilightreadathon

Mijn opdrachten en foto’s voor de challenge deel ik hier onder alvast met jullie!

(Uiteraard maak ik als organisator zelf geen kans op de prijs!)

Challenge 1

Boek + appel
Hoe was je eerste kennismaking met Twilight?

Mijn eerste kennismaking met Twilight was niet heel best. De eerste film was net uit en ik weigerde het boek en de film te lezen en te kijken vanwege de hype.

Uiteindelijk kon ik na de reacties op de film er niet meer om heen en ben ik in het eerste boek begonnen zonder het nog los te laten!

Challenge 2

Boek + glitters
Welke extra vampierkracht zou jij willen hebben?

Hier hoefde ik eigenlijk niet heel lang over na te denken. Ik zou graag een ‘shield’ willen kunnen oproepen net als Bella om mijn vrienden en familie te beschermen!

Challenge 3

Boek + favoriete personage
Wie is jouw favoriete personage en waarom?

Mijn favoriet is absoluut Jasper.

Omdat hij in de eerdere boeken niet veel aan bod komt is hij voor mij een soort van underdog, maar oh zo waardevol!

Naast dat hij knap is en een boeiende geschiedenis heeft, is hij ook absoluut charmant en vormt hij een geweldig koppel met Alice!

Challenge 4

Boek + favoriete quote
Is jouw mening over het boek veranderd nu je het opnieuw hebt gelezen? Waarom wel of waarom niet?

Mijn mening over de boeken is absoluut niet veranderd. Het is en blijft mijn guilty pleasure. Ik geniet van de soms slechte drama, maar vooral van de driehoeksverhouding!


Midnight Sun Leesclub!

Het zal je vast niet verbazen dat we op het Twilight account @Twilightreadathon veel vragen kregen over het gezamenlijk lezen van ‘Midnight Sun‘.

En verrassing! Er is besloten dat we een leesclub organiseren met dit boek en de start hier van zal plaatsvinden op vrijdag 7 augustus!

Wil je hier aan mee doen? Zorg dan dat je het boek in huis hebt bij verschijnen en lees mee! Er volgen leuke vragen en opdrachten!

Zelf moet ik mij helaas terugtrekken als organisator van de leesclub i.v.m. andere activiteiten, maar ik weet zeker dat de andere twee dames er een feestje van gaan maken!Stephenie Meyer

Stephenie Meyer is een Amerikaanse YA-schrijfster. Na een droom te hebben gehad over een verhaallijn begon ze in 2003 aan de serie jeugdboeken die haar wereldberoemd zou maken. Het eerste boek in de reeks over de liefde tussen een meisje en een vampier, Twilight, verscheen in 2005. Daarna veroverde het verhaal al gauw de wereld. Er werden meer dan 100 miljoen exemplaren van de boeken verkocht, ze werden in 26 talen uitgeven en bovendien werden de vier boeken in vijf delen verfilmd.

(Bron: Bestofyabooks)


Heb jij ook een guilty pleasure waar het gaat om boeken? Deel jouw guilty pleasure in de comments onder deze blog! Ik ben echt super benieuwd!Vind je de nieuwe hardcover uitgaven ook zo mooi en wil je ze hebben of moet je sowieso nog beginnen aan de serie? Bekijk de boeken dan absoluut via mijn persoonlijke link hier onder!

En uiteraard kun je ‘Midnight Sun‘ al reserveren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!