Wrap-up

Wrap-up mei!

Met het aanbreken van de maand mei, wist ik dat ik deze maand een groot aantal boeken zou lezen.

Ik mocht een aantal fantastische recensie exemplaren ontvangen van uitgeverijen en daarnaast was ik ook nog jurylid voor de Hebban debuut prijs.

Als klap op de vuurpijl ontving ik geheel onverwacht van HarperCollins een recensie exemplaar van het nieuwe nog te verschijnen boek van een van mijn favoriete auteurs: Karin Slaughter!

Welke boeken ik de afgelopen maand las en wat ik van de boeken vond, lees je hier in mijn maandelijkse Wrap-up. Uiteraard vind je hier ook weer de linkjes naar de volledige recensies!


1

Het eerste boek dat ik deze maand las, was een boek waar ik al een jaar op aan het wachten was. Het tweede boek geschreven door Bo Svernstrom!

Ik mocht ‘Wie zonder zonde is’ ontvangen van HarperCollins Holland en ben er dan ook meteen in begonnen eind apri!

Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️

“De spanning was fantastisch, vooral de opbouw er naartoe en de onwetendheid. Het verhaal zat echt goed in elkaar en bleef absoluut onvoorspelbaar tot het einde.”

Recensie


2

Het tweede boek dat ik deze maand las was ‘De ijzige verloofde’ van Christelle Dabos. Het is het eerste deel in een nieuwe YA fantasy serie (De Spiegelpassante) en L.S. Amsterdam deed een oproep voor ambassadeurs voor dit boek. Die kans heb ik dus niet laten liggen!

Dit boek smaakt absoluut naar meer en ik kan niet wachten tot de volgende delen uit komen!

Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Dit eerste deel van de Spiegelpassante- serie heeft wat mij betreft alles dat een eerst boek moet hebben; uitleg, een goed begin, goede opbouw aan verhaallijn en spanning, world building en toffe personages!”

Recensie


3

Het derde boek dat ik deze maand las, vroeg ik aan bij BestofYABooks. Ik had de Engelse variant al meerdere malen voorbij zien komen en was ontzettend blij toen ik zag dat er een Nederlandse vertaling kwam.

Mijn jaar na jou’ van Nina de Pass was een prachtige maar ook emotionele rit die mij persoonlijk ook enorm raakte.

Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Mijn verwachtingen van ‘Mijn jaar na jou’ zijn absoluut waargemaakt. Nina de Pass heeft belangrijke thema’s op een ontzettend mooie wijze weten te verwerken tot een prachtig verhaal.”

Recensie


4

Uitgeverij Gopher was opzoek naar mensen die wilde deelnemen aan een blogtour voor een nieuwe thriller van Nederlandse bodem. ‘Bloemen voor Pierna Podeck’ van Rosita Bruijn.

Ik geef niet vaak slechte reviews, dus er moet heel wat mis zijn met een boek wil het een slechte beoordeling krijgen bij mij.

Helaas was dit zo’n boek. Ik heb dit dunne boekje van achteren naar voren gelezen, maar het was eigenlijk zo slecht dat ik de uitgeverij gemaild heb met de vraag of ik wel moest deelnemen. Ze vonden een mindere beoordeling geen probleem zeiden ze, maar gezien de overige recensies is deze blogtour geflopt.

Waardering:⭐️

“‘Waarom?’ is een vraag die alle bladzijden lang bij mij is gebleven. En het is ook de vraag waarmee ik het boek sloot.”

Recensie


5

Het vijfde boek dat ik deze maand las was ‘Ik zie je in Cockleberry Bay‘ van Nicola May, waar ik als ambassadeur van de serie het script als eerste mocht ontvangen en lezen!

Zomer & Keuning werken echt ontzettend leuk samen met de mensen die ze tot ambassadeur benoemd hebben en ik vind het dan ook echt een eer.

Helaas was dit boek iets anders dan ik had verwacht en heeft het een iets mindere score gekregen dan het eerste boek.

Waardering:⭐️⭐️⭐️

Mijn recensie komt online op 3 juni als onderdeel van de Cockleberry Bay Blogtour


6

Over het zesde boek dat ik deze maand las mag ik nog niets vertellen en delen. HELAAS! Als de datum voor de jury is verstreken zal ik een speciale, extra wrap up schrijven over de boeken die ik las als jurylid van de Hebban Debuutprijs 2020!

Waardering:⭐️⭐️⭐️


7

Ook voor dit boek geldt hetzelfde als boek zes.

Waardering:⭐️⭐️


8

Ook voor dit boek geldt hetzelfde als boek zes.

Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️


9

Ook voor dit boek geldt hetzelfde als boek zes.

Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


10

Het tiende boek dat ik deze maand las was ‘Vergeef me’ van J.D. Barker.

Dit boek is het laatste deel in de eerste trilogie van Barker en ik keek hier enorm naar uit daar het tweede boek eindigde met een giga cliffhanger!

Ik mocht ook dit laatste deel ontvangen van Boekerij en kon dan ook niet wachten om eindelijk te beginnen in dit geweldige slot!

Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“J.D. Barker heeft zijn duistere gedachten briljant op papier weten te zetten en een geweldig verhaal geschreven. Alles komt perfect samen in dit zinderende slot van deze trilogie.”

Recensie


11

Het elfde boek van deze maand kwam voor mij dus volkomen als verrassing!

Als slaughter fan pre-order ik al haar boeken en kijk ik elk jaar weer uit naar een nieuw boek.

HarperCollins Holland stuurde mij een vooruit leesexemplaar op van Karin Slaughters nieuwste boek ‘Verzwegen’.

Het tiende deel alweer in de Will Trent serie en daarnaast het twintigste boek! Dit recensie exemplaar had dan ook een mooie jubileum cover.

(Uiteraard heb ik mijn eigen order laten staan want ik wil natuurlijk ook het originele boek in mijn kast hebben staan 😉 )

Het boek komt 9 juni 2020 uit en is dan overal te koop, mis hem niet!!!

Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Een geweldige tiende Will Trent thriller met alles er op en er aan! Gruwelijke moorden, gedetailleerde onderzoeken, bizarre details en een angstaanjagende psychopaat als moordenaar.”

Recensie


12

Het twaalfde boekje dat ik deze maand las, vroeg ik aan bij uitgeverij Thema.

Uitgeverij Thema geeft (zoals de naam eigenlijk al zegt) boekjes uit met een thema. Boeken die ergens over gaan.

Zo ook ‘Omarm jezelf’ van Gijs Jansen.

In mijn ‘In the spotlight’ blog vertel ik je alles over dit bijzondere boekje en neem ik je samen met Gijs mee op weg naar zelfcompassie!

Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️

“Een boekje waarvan ik persoonlijk vind dat het een aanvulling is op je persoonlijke ontwikkeling.”

Recensie


13

Het laatste boek dat ik deze maand las, was ‘Val’ van Toni Coppers.

Newbookcollective vroeg mij of ik zijn nieuwste boek wilde lezen en recenseren.

Ik lees vrij weinig Nederlandstalige auteurs, dus een beetje spannend vond ik het wel. Mijn eerste kennismaking heeft gelukkig niet teleurgesteld!

Waardering:⭐️⭐️⭐️

“‘Val’ is een thriller die net even anders is als andere thrillers. De focus ligt op achterliggende beweegredenen en verhoudingen. Dit maakte het een psychologische thriller.”

Recensie


Had ik verwacht dat ik dertien boeken zou lezen? Nee niet echt. Maar eigenlijk zat het er wel dik in gezien de exemplaren die mij smeekten om gelezen te worden.

Dit is de overigens de eerste keer dat ik zoveel boeken in een maand las en eigenlijk ben ik niet van plan dat vaker te gaan doen haha. Het was een beetje over de top.

Mijn favoriete boek deze maand? Zonder twijfel de nieuwe Karin Slaughter!!!
(Uiteraard de andere 5 sterren recensie boeken ook 😉 )
Maar de Queen of Crime heeft het weer gefikt en ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe gaaf haar boeken zijn!

Wat was jouw favoriete boek van de maand mei? Laat het mij weten in de comments hier onder!

Benieuwd geworden naar de boeken? Je kunt ze vinden via mijn persoonlijke links hier onder. Ik ontvang dan een klein percentage voor het werk dat ik hiermee gedaan heb.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!