Wrap-up

Wrap-up maart!

Ligt het aan mij of gaan de dagen echt zo ontzettend snel voorbij? Het is alweer eind maart en de afgelopen weken lijken voorbij te zijn gevlogen!

Helaas hebben we momenteel te maken met het Corona virus (ook ik ontkom er niet aan er iets over te zeggen).

Veel mensen zijn thuis, zeker met de maatregelen die op dit moment genomen zijn voor onze eigen veiligheid. Op internet en social media circuleren de mooiste initiatieven en ook in de boekencommunity zien we er een hoop terug.

Om het thuisblijven te stimuleren bestaat inmiddels de hashtag #ikleesthuis en daarnaast wordt van alle kanten opgeroepen je lokale boekhandel te steunen en online bij de boekhandel je boeken aan te schaffen i.p.v. bij de bolle blauwe meneer.

Mijn hart en gedachten gaan uit naar de slachtoffers van Corona en hun naasten. En uiteraard naar het zorgpersoneel die onmogelijk veel diensten draaien om voor ons te zorgen.

Ook van mij de boodschap: Houd afstand en blijf zoveel mogelijk thuis!


In het kader van #ikleesthuis las ik in maart negen boeken. Welke dit waren? Je leest het hier in mijn wrap-up!


  1. Met dank aan uitgeverij Boekerij, mocht ik deze maand aftrappen met een feelgood roman van Nederlandse bodem: ‘Bestemming geluk‘ van Aline van Wijnen!

Mijn eerste boek van Aline en daarnaast ook nog eens een beetje uit mijn comfortzone.

Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️

“Dit is een roman met een diepere betekenis achter het woordje ‘geluk’.”

Recensie


2. Het tweede boek dat ik deze maand las was een boek waar ik stiekem naar uit keek EN zenuwachtig voor was!

Scandinavische thrillers is voor mij een genre apart en niet alle thrillers in deze categorie vind ik goed. (Om Christian Unge loop ik voortaan met een grote boog omheen).

Winterland‘ van het duo Faber & Pedersen belooft ook een aanslag. En dit boek heeft mij zeker niet teleurgesteld!

Met dank aan HarperCollins Holland!

Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Het is een thriller van een hoog niveau wat mij betreft en als dit hun debuut is… dan wil ik meer!”

Recensie


3. Het derde boekje dat ik deze maand las is een biografie geschreven door Leona de Winter.

Zij heeft moeten leren leven met een depressie en hoopt met dit boekje een stukje herkenning te geven aan hen die dit nodig hebben.

Waardering: ⭐️⭐️

Recensie


4. Het vierde boek dat ik deze maand las was het allernieuwste boek van Sarah J. Maas en de allereerste in een adult fantasy serie!

Huis van aarde & bloed‘!

Ik heb echt meer als een jaar uitgekeken naar dit boek en was dan ook ontzettend blij dat de vertaling tegelijkertijd zou verschijnen met het origineel.

Met dank aan uitgeverij Boekerij, mocht ik een exemplaar ontvangen en voor jullie recenseren.

Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“De worldbuilding is fantastisch, de personages zijn gaaf en passen volledig in het verhaal en daarnaast is verhaal meeslepend en heeft het absoluut een geweldig gave plottwist die je niet ziet aankomen!”

Recensie


5. Een jaar geleden las ik het debuut van Maria Adolfsson – ‘Misleiding‘.

Toen uitgeverij L.S. Amsterdam mij vroeg of ik dit jaar wederom af wilde reizen naar Doggerland, kon ik daar natuurlijk geen nee tegen zeggen.

Het vijfde boek deze maand was dus het vervolg in de Doggerland serie: ‘Stormwaarschuwing‘.

Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️

“Het verhaal klopt, de beschrijvingen van omgeving zijn prachtig en de spanning is deze keer voelbaar en wordt mooi opgebouwd.”

Recensie


6. Voor het eerst in mijn “carrière” als boekblogger mocht ik een script ontvangen van een boek dat nog moet verschijnen.

Het winkeltje in Cockleberry Bay’ van Nicola May!

Met dank aan uitgeverij Zomer&Keuning ben ik een van de eersten die dit boek mag lezen en mag deelnemen aan de blogtour rondom dit boek!

Ik heb er zin in!

Ik kan de waardering alvast verklappen, de recensie verschijnt echter tijdens de tour in april!

Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️


7. Soms moet je buiten je comfortzone stappen. Zeker als blogger en recensent is het belangrijk te proberen zo veelzijdig mogelijk te zijn om een breed aanbod te kunnen bieden.

Toen ‘Cliënt E. Busken‘ van Jeroen Brouwers bij De Wereld Draait Door werd uitgeroepen tot boek van de maand, wist ik meteen dat ik hier meer over wilde weten.

Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik een exemplaar ontvangen en even flink buiten mijn comfort zone stappen!

Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️

“In eerste instantie had ik niet verwacht iets te voelen bij dit boek. Maar door het gebruik van de juiste woorden, de setting, de schrijnende maar ook de hilarische gedachten van cliënt E. Busken, word je echt meegenomen in zijn wereld en raakt het je.”

Recensie


8. Het achtste boek van deze maand mocht ik lezen dankzij de Hebban Leesclub!

Het was alweer even geleden dat ik uitgeloot was, dus ik keek echt enorm uit weer te mogen deelnemen!

Het onderwerp sprak mij enorm aan, dat het onder jeugdboeken valt was een kleine stap uit mijn comfortzone!

De balletschoenen van Aya‘ door Catherine Bruton.

Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Het is een verhaal over oorlog, over trauma’s. Maar ook een verhaal over familie, vriendschap en rouw. Een verhaal vol hoop. Het raakt de pijnlijke waarheid en met de prachtige woorden en zinnen van Catherine Bruton, lees je een verhaal dat binnenkomt. Een verhaal dat je raakt.”

Recensie


9. Het laatste en negende boek dat ik deze maand las, was er een waar ik heel erg (met gemengde gevoelens dat wel) naar uit heb gekeken.

Met dank aan uitgeverij Nieuw Amsterdam mocht ik een exemplaar ontvangen van ‘Je bent jong en je krijgt wat‘ van Monique van Loon.

Speciaal over dit boek schreef ik een ‘In the spotlight’ blog en dit boek verdiend echt deze plaats in the spotlight!

Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Monique brengt onder woorden wat ik nog niet zo kon vertellen. En juist daarom alleen al moet je dit boek lezen. Of je nu wel of geen kanker hebt gehad.”

Recensie


Met negen boeken in één maand ben ik bijna van mijn stoel gevallen.

Het huis van aarde & bloed‘ was een behoorlijke pil en omdat ik een week over dit boek deed, had ik niet verwacht daarnaast nog veel andere boeken te lezen. Maar zoals je ziet, het kan! Onopgemerkt!

Deze maand is er één boek dat er uit sprong en waarvan ik vind dat deze nog veel meer aandacht mag krijgen en dat is het boek van Monique van Loon: ‘Je bent jong en je krijgt wat’.


Voor de thuisblijvers zonder lokale online boekhandel, bekijk de boeken online via onderstaande linkjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze tekst zit copyright!