Wrap-up

Wrap-up Juli!

Het is tijd voor een Wrap-up van de boeken welke ik las in de afgelopen maand!
In juli las ik in totaal 8 boeken, waarvan 5 boeken als recensie exemplaren via uitgeverijen en auteurs!

Ik had mijzelf eigenlijk voorgenomen wat rustiger te lezen afgelopen maand, maar voor ik het wist was ik bij nummer 8 aangekomen!


1. Ik begon deze maand met het het derde deel in de ‘Glazen Troon’ serie van Sarah J. Maas (‘Erfgenaam van Vuur’) en naast het schrijven van een recensie deed ik ook een buddy read samen met Juliëtte.

Waardering ⭐️⭐️⭐️⭐️

“De verhaallijn, het plot, werd voor mij halverwege het boek eindelijk waarnaar ik op zoek was en de ontwikkelingen in onderlinge relaties, gebeurtenissen en acties waren geweldig!

De laatste hoofdstukken en het slot van dit boek hebben het trage begin zeker goed gemaakt wat mij betreft!”

Recensie
Buddyread


2. Het tweede boek dat ik deze maand las was ‘Al die mooie vreemden’ van Elizabeth Klehfoth. Het was ook meteen mijn eerste recensie-exemplaar deze maand!

Waardering ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Dit debuut heeft alles wat je zoekt; de juiste thematiek, spanning, liefde, humor, maar bovenal een heerlijk verhaal wat je laat doorlezen totdat je bij de laatste pagina bent aanbelandt.”

Recensie


3. Het derde boek dat ik las was ‘Blauw’ geschreven door J.B. Hathewine! Dit schrijversduo zocht recensenten om hun boek te lezen en te beoordelen, dus deze kans kon ik zeker niet laten liggen!

Waardering ⭐️⭐️⭐️⭐️

“Zo heb je niets, zo heb je alles.
Het eerste waaraan ik moest denken toen ik dit boek uit had. De auteurs hebben wat mij betreft een prachtige roman geschreven vol liefde maar ook verdriet en oud zeer. Een prachtige combinatie dus voor een mooi verhaal.”


Recensie


4. Een van mijn favorieten deze maand was toch wel ‘The Printed Letter Bookshop’ door Katherine Reay!
Ik waagde de gok een buitenlandse uitgever te benaderen en binnen enkele dagen ontving ik dit pracht exemplaar op mijn deurmat!

Waardering ⭐️⭐️⭐️⭐️

“Het verhaal was een bijzonder en krachtig verhaal over familie, vriendschap en liefde. Maar ook een verhaal over goede boeken, over het maken van een nieuwe start en daarnaast een herinnering aan de kracht van vriendschap. 

Een verhaal dat je laat zien dat je altijd andere keuzes kunt maken, vergeving altijd mogelijk is en je er gewoon voor moet gaan!”


Recensie


5. Het vijfde boek deze maand was het boek van Michelle van Dijk, ‘Twee Zonnen’. Michelle heeft mij gevraagd of ik haar boek wilde lezen en recenseren. Het verhaal klonk heel bijzonder in mijn oren, dus daar stond ik absoluut voor open!

Waardering ⭐️⭐️⭐️⭐️

“Haar liefde voor de omgeving en de personages voel je in elke zin die zij schrijft. Ontzettend mooi.”

Recensie


6. Het zesde boek in juli was een eigen keuze! Dit boek (‘Little Beach Street Bakery’) van Jenny Colgan stond al een jaar in mijn boekenkast te wachten op de juiste gelegenheid. Toen ik de Nederlandse vertaling op Instagram veelvuldig voorbij zag komen, was de tijd aangebroken om hem maar eens op te gaan pakken!

Waardering ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Wat Jenny’s boeken anders maakt dan anderen, is dat ze altijd een thema in het boek verwerkt dat je niet onberoerd laat. Niet alles is rozengeur en maneschijn. Ook in dit boek lopen emoties hoog op bij een tragische gebeurtenis. En dit heeft mij absoluut een traantje doen laten.”

Recensie


7. Het zevende boek van deze maand was mijn absolute nummer 1! ‘De Stilte van de Witte Stad’ van Eva García Sáenz de Urturi. Dit is het beste boek dat ik afgelopen maand heb gelezen. En ik ben blij dat ik dit boek als recensie exemplaar heb mogen ontvangen!

Waardering ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Het is absoluut een geweldige thriller met daarnaast als thema’s; familie, vriendschap, liefde, huiselijk geweld, hechtingsproblematiek en rouw.
Allen komen samen in een geweldig verhaal dat je vanaf de start meezuigt in een plot van onverwachte wendingen en een klapper van een einde!”


Recensie


8. Het laatste boek van deze maand; ‘De Egyptische Sleutel’ is van mijn favoriete schrijversduo Preston & Child. Bij favoriete auteurs schuilt soms het gevaar dat je niet altijd helemaal objectief kunt beoordelen. Echter had ik daar bij dit boek (helaas) geen moeite mee!

Waardering ⭐️⭐️⭐️

“Al vanaf het begin van het boek maken de auteurs een flinke vaart in het verhaal en volgen gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. Niet dat dit het verhaal dynamisch maakte, maar het maakte het verhaal slordig en het voelde enorm afgeraffeld.

Er zat absoluut een verhaallijn in, maar eigenlijk miste ik overal de uitwerking van achtergronden waardoor het verhaal meer diepte had kunnen krijgen en levendiger zou worden.
Absoluut een gemiste kans!”

Recensie


Juli was al met al een mooie leesmaand, met (helaas) een teleurstelling!
Toch heb ik weer van alle boeken genoten en ben ik daarnaast ook best wel weer trots op mijzelf dat ik ook weer Engelse boeken heb opgepakt!

Op naar de maand augustus!

Hoeveel boeken heb jij gelezen afgelopen maand? En welke is je absolute favoriet?
Laat het hier onder weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze tekst zit copyright!