Blog

Verwacht in november!

Het aanbreken van de maand november betekent ook nieuwe verschijningsdata van nieuwe boeken!

Aan het einde van het jaar worden altijd weer mooie boeken uitgebracht! Slim, want Sinterklaas- en kerstlijstjes zijn gauw gevuld.

Voor mij zijn er deze maand een aantal boeken die er uit springen en die absoluut op mijn verlanglijstje staan!
Deze wil ik dan ook graag met jullie delen!


Tina Frennstedt – Cold Case: Verdwenen

Verschijningsdatum: November 2019
Uitgever: HarperCollins Holland

“Zestien jaar geleden verdween de negentienjarige Annika Johansson op een idyllische zomeravond in Zuid-Zweden. De zaak werd nooit opgelost en de vrouw is nog steeds vermist. Nu wordt Malmö geteisterd door een moordenaar die vrouwen in hun eigen huis aanvalt. Er zijn alarmerende overeenkomsten met de misdaden van de Deense moordenaar die jaren eerder vrouwen in Kopenhagen verkrachtte en vermoordde en nooit werd opgepakt.
De ambitieuze Tess Hjalmarsson, hoofd van het Zweedse coldcaseteam, wordt op de zaak gezet, samen met haar licht ontvlambare assistente Marie Erling. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot vingerafdrukken van de Malmö-misdaden terugkomen in het dossier van de verdwenen Annika. Was Annika het eerste slachtoffer of verbergt ze de waarheid over haar verdwijning? En wat is de link met de Deense moordenaar?”

Stephanie Garber – Finale (Caraval 3)

Verschijningsdatum: 7 november 2019
Uitgever: L.S. Amsterdam

“Stephanie Garbers Finale neemt de lezer nog één keer mee naar de betoverende wereld van Caraval, waar Scarlett en Tella hopen op een goede afloop na de tragische gebeurtenissen die Tella op het wraakpad stuurde. Tella moet nu beslissen wie ze vertrouwt: Legende of een oude vijand. Scarlett staat voor een onmogelijke opgave, en Legende moet een keuze maken die hem voorgoed zal veranderen.

Caraval is voorbij, maar het belangrijkste spel begint nu pas. Dit keer zijn er geen toeschouwers. Alleen winnaars en verliezers…”

Eva García Sáenz de Urturi – De Riten van het Water (2)

Verschijningsdatum: 12 november 2019
Uitgever: A.W. Bruna

“Inspecteur en profiler Unai Lopez de Ayala – beter bekend als Kraken – krijgt het vreselijke nieuws dat zijn ex-vriendin, Ana Belén Liaño, vermoord is aangetroffen. Ze was zwanger, en is op een 2600 jaar oude, rituele manier gedood.

Kraken moet een moordenaar zien te stoppen die de Riten van het Water imiteert op historische plekken in Baskenland en Cantabrië – en waarvan alle slachtoffers zwanger blijken te zijn.

Commissaris Alba Díaz de Salvatierra is zwanger, maar haar stilzwijgen brengt haar in gevaar. Als Kraken de vader is, zoals wel wordt beweerd, zal ook Alba zich binnenkort bevinden op de lijst van vrouwen die bedreigd worden door de Riten van het Water…”

Christian Unge – Door het water, door het vuur

Verschijningsdatum: 14 november 2019
Uitgever: L.S. Amsterdam

“Tekla Berg is een begenadigd arts – met een fotografisch geheugen en een amfetamineverslaving – op de spoedeisende hulp. Wanneer een explosie een appartementencomplex verwoest, redt ze een ernstig verbrande man. Alles wijst op een terroristische aanslag en de man is een verdachte.
Tot overmaat van ramp blijkt Tekla in hem haar van haar vervreemde broer te herkennen…

De ramp leidt tot een domino-effect, waarbij het ziekenhuis, corrupte agenten en een maffiabaas een rol spelen. En Tekla bevindt zich in het oog van de storm…”

Holly Black – (Folk of the air 3): Queen of Nothing

Verschijningsdatum: 19 november 2019
Uitgever: Hot Key Books

“After being pronounced Queen of Faerie and then abruptly exiled by the Wicked King Cardan, Jude finds herself unmoored, the queen of nothing. She spends her time with Vivi and Oak, watching reality television, and doing odd jobs, including trying to convince a cannibalistic faerie from hunting her own in the mortal world.

When her twin sister Taryn shows up asking a favour, Jude jumps at the chance to return to the Faerie world, even if it means facing Cardan, who she loves despite his betrayal. When a dark curse is unveiled, Jude must become the first mortal Queen of Faerie and break the curse, or risk upsetting the balance of the whole Faerie world.”

Julia Drake – Wat de zee verteld

Verschijningsdatum: 29 november 2019
Uitgever: Moon

“De leden van de familie Larkin zijn niet alleen enorme geluksvogels, ze zijn bovenal doorzetters. Of tenminste, dat is wat de lange, grappige en muzikale Violet en haar briljante, gevoelige broertje Sam altijd verteld werd. Toen het schip Lyric bij de kust van Maine zonk en alle passagiers verdronken, was hun betovergrootmoeder Fidelia de enige die wist te overleven. Ze zwom naar de kust, werd ter plekke verliefd en stichtte het dorpje Lyric. Rampen lijken de familie echter te achtervolgen. Zo blijft Violet uit de bocht schieten door met de verkeerde mensen te feesten, en tot overmaat van ramp doet Sam op een mooie zomerdag een zelfmoordpoging.

Terwijl Sam behandeld wordt, wordt Violet naar Lyric gestuurd. Wanhopig overweegt ze hoe ze de situatie recht kan zetten, en slechts één oplossing borrelt naar boven: ze moet en zal het scheepswrak vinden waar Sam en zij over fantaseerden toen ze kinderen waren.

De plaatselijke amateurgeschiedkundige Liv Stone schiet haar te hulp bij de jacht naar het wrak. Liv, met haar sprankelende intelligentie en waakzame grijze ogen, ontwaakt iets in Violet wat ze niet eerder heeft gevoeld. Of ze de Lyric zullen vinden of niet, de reis die Violet maakt en de inzichten die ze onderweg opdoet, zouden zomaar het begin van haar redding kunnen zijn…”


Het meest kijk ik uit naar ‘Finale’ van Stephanie Garber! Deze zou eigenlijk al in oktober worden uitgebracht maar de uitgever heeft de verschijningsdatum opgeschoven naar november! Omdat ik hem in juni al gepre-ordered had, zit ik dus al even te wachten! Ik vond ‘Caraval‘ en ‘Meester Legende‘ echt onwijs gaaf!

Ook ben ik onwijs benieuwd naar ‘De Riten van het Water’! ‘De Stilte van de Witte Stad‘ heeft mij echt omver geblazen en ik was meteen fan! Ik hoop dat dit tweede deel van deze trilogie mij hetzelfde gevoel gaat geven!

En last but not least.. Eentje waar ik ook al onwijs lang op aan het wachten ben… ‘Queen of Nothing’ van Holly Black! Ik was onwijs fan van de eerste twee delen uit deze serie: ‘The Cruel Prince‘ en ‘The Wicked King‘. Ik verwacht dus een hoop spanning en een super toffe verhaallijn!Naar welke boeken kijk jij uit in november? Laat het mij hieronder weten! Ik ben onwijs benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze tekst zit copyright!