Blog

Verwacht 2020!

Met het einde van december bijna in zicht, is het natuurlijk tijd voor…. LIJSTJES!
Woohoo! Ik houd van lijstjes!

Alvast een vooruitblik naar 2020!

Mijn Reading Challenge op Hebban staat voor het nieuwe jaar op 60 boeken en er zijn een hoop boeken waarnaar ik enorm uit kijk!

BookaddictNL verhuist, en ik kan niet wachten om mijn nieuwe ruimte in te richten met al mijn mooie boeken. (Er komt echt een nieuwe en grotere boekenkast als ik de juiste heb gevonden!)

Daarnaast hoop ik ook in het nieuwe jaar weer leuk en goed contact met uitgeverijen te onderhouden en natuurlijk weer leuke blogs te schrijven voor jullie!

Hetgeen waar ik het meest naar uit kijk zijn toch wel de nieuwe boeken die al zijn aangekondigd! Ik heb ze natuurlijk al toegevoegd aan mijn verlanglijstje en sommige zelfs al gereserveerd!

Benieuwd naar welke boeken ik sowieso uit kijk? Hier komen ze!


Januari

Angela Marsons – Stille Schreeuw

Verwacht: 07-01-2020

“Het eerste deel van de spannende en zeer verslavende Kim Stone-serie.

Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.

Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…”

Katharine & Elizabeth Corr – A Throne of Swans

Verwacht: 09-01-2020

“When her father dies just before her birthday, seventeen-year-old Aderyn inherits the role of Protector of Atratys, a dominion in a kingdom where nobles are able to transform at will into the bird that represents their family bloodline.”


Robert Bryndza – Doods Geheim (Erika Foster 6)

Verwacht: 14-01-2020

“Op een ijzig koude ochtend vindt een moeder het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Wie zou zo’n gruwelijke moord voor de deur van het slachtoffer uitvoeren?

Detective Erika Foster, net bekomen van haar vorige zaak, is vastbesloten om ook deze zaak te leiden. Tijdens het onderzoek stuit ze op diverse aanvallen op jonge vrouwen in een doorgaans rustige buitenwijk van Londen.

Erika is op zoek naar een angstaanjagende moordenaar, en de zaak wordt alleen maar gecompliceerder als blijkt dat de vermoorde jonge vrouw verstrikt zat in een web van geheimen. Net als Erika eindelijk een lijn begint te zien in de aanwijzingen, wordt ze gedwongen haar eigen pijnlijke herinneringen weer op te halen. Erika moet zichzelf dwingen om gefocust te blijven, diep te graven, en de moordenaar te vinden – voordat hij weer toeslaat.”

V.E. Schwab – De Kleuren van Licht (Schemering 3)

Verwacht: 16-01-2020

“De gevoelige balans tussen de vier Londens staat op het punt te breken. De ooit zo vereerde magie werpt zijn duistere schaduw over Rood Londen en maakt de weg vrij voor een ander Londen om de macht te grijpen. Kell begint te bezwijken onder de druk van tegenstrijdige loyaliteiten en Lila moet leren haar magie te beheersen, voordat de magie háár beheerst.

Intussen verzamelt kapitein Alucard Emery zijn bemanning en bereidt hij zich voor op een race tegen de klok om het onmogelijke voor elkaar te krijgen. In de schaduwen keert een oude vijand terug om de kroon op te eisen, terwijl een gevallen held een wereld probeert te redden die voor zijn ogen uiteen lijkt te vallen.

Wie zal de macht grijpen? Wie zal roemloos ten onder gaan? Wie redt het tot het einde van deze overdonderende trilogie?”


Februari

Tehlor Kay Mejia – We Unleash the Merciless Storm

Verwacht: 24-02-2020

“In this nail-biting sequel to Tehlor Kay Mejia’s critically acclaimed fantasy novel We Set the Dark on Fire, La Voz operative Carmen is forced to choose between the girl she loves and the success of the rebellion she’s devoted her life to. Perfect for fans of The Handmaid’s Tale and Anna-Marie McLemore.

Being a part of the resistance group La Voz is an act of devotion and desperation. On the other side of Medio’s border wall, the oppressed class fights for freedom and liberty, sacrificing what little they have to become defenders of the cause.

Carmen Santos is one of La Voz’s best soldiers. She spent years undercover, but now, with her identity exposed and the island on the brink of a civil war, Carmen returns to the only real home she’s ever known: La Voz’s headquarters.

There she must reckon with her beloved leader, who is under the influence of an aggressive new recruit, and with the devastating news that her true love might be the target of an assassination plot. Will Carmen break with her community and save the girl who stole her heart-or fully embrace the ruthless rebel she was always meant to be?”


Maart

Sarah J. Maas – Crescent City (House of earth and blood)

Verwacht: Niet helemaal duidelijk, maar online staat 03-03-2020

“#1 New York Times bestselling author Sarah J. Maas launches her brand-new CRESCENT CITY series with House of Earth and Blood: the story of half-Fae and half-human Bryce Quinlan as she seeks revenge in a contemporary fantasy world of magic, danger, and searing romance.

Half-Fae, half-human Bryce Quinlan loves her life. Every night is a party and Bryce is going to savour all the pleasures Lunathion – also known as Crescent City – has to offer. But then a brutal murder shakes the very foundations of the city, and brings Bryce’s world crashing down.

Two years later, Bryce still haunts the city’s most notorious nightclubs – but seeking only oblivion now. Then the murderer attacks again. And when an infamous Fallen angel, Hunt Athalar, is assigned to watch her every footstep, Bryce knows she can’t forget any longer.

As Bryce and Hunt fight to unravel the mystery, and their own dark pasts, the threads they tug ripple through the underbelly of the city, across warring continents, and down to the deepest levels of Hel, where things that have been sleeping for millennia are beginning to stir …”

Maria Adolfsson – Doggerland 2 – Stormwaarschuwing

Verwacht: 17-03-2020

“Keer terug naar Doggerland, waar de stilte soms gevaarlijker is dan de storm. Dit is het vervolg op de Scandinavische thrillersensatie Misleiding van Maria Adolfsson.

Stormwaarschuwing is de tweede Doggerland-thriller van thrillerauteur Maria Adolfsson.

Het is kerstmis wanneer een man dood wordt aangetroffen op Noorö, het noordelijkste eilandje van Doggerland. Karen Eiken Hornby stort zich op het onderzoek, opgelucht zo de festiviteiten te kunnen vermijden. Wanneer een tweede lichaam wordt gevonden, begint het er steeds meer op te lijken dat haar familieleden bij de moorden betrokken zijn. Meer dan ooit wordt het een levensgevaarlijke evenwichtsoefening tussen haar privéleven en haar rol bij de politie.”


April

J.D. Barker – Vergeef me (Sam Porter 3)

Verwacht: 16-04-2020

“Het overdonderende slotdeel van de Sam Porter-trilogie.

Als Anson Bishop – hoofdverdachte van een reeks gruwelijke moorden – zich overgeeft aan de politie, legt hij een schokkende getuigenis af. Een getuigenis die niet alleen het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven zet, maar ook de levens van de betrokken detectives -verandert.

Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden enkele minuten na elkaar vier lijken aangetroffen. Ze zijn in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Bij alle vier worden de woorden “Vader, vergeef me’ gevonden. Voor detective Sam Porter halen de woorden lang vergeten herinneringen naar boven, aan een verleden dat hij diep begraven heeft. Maar als Bishop in -hechtenis zit, wie is dan de moordenaar?”

Bo Svernström – Wie zonder zonde is

Verwacht: 21-04-2020

“Als elfjarige vermoordde Robert Lindström zijn beste vriend met een blok beton. Vanwege zijn leeftijd en een gebrek aan bewijs werd hij nooit veroordeeld, maar voor de buitenwereld was hij schuldig. Als gevolg hiervan leidt Robert als volwassene nog altijd een teruggetrokken bestaan, totdat hij een verontrustend telefoontje krijgt van een journaliste die een boek schrijft over de zaak. Ze beweert dat Robert onschuldig is. Maar waarom blijft hij dan volhouden dat hij het gedaan heeft?

Tegelijkertijd wordt er in de oude woonwijk van Robert in Stockholm een meisje vermoord. Alles doet denken aan de omstandigheden van toen. Daarmee is de jacht op de waarheid geopend: journaliste Lexa, rechercheur Carl Edson en Robert zelf duiken op de zaak. Is Robert onschuldig en loopt de moordenaar nog vrij rond? Of heeft Robert wederom toegeslagen?”

Jill Mansell – Heerlijk duurt het langst

Verwacht: 23-04-2020

“Wie heeft er ooit genoeg van romantiek? Lainey wel na haar laatste relatie. Zij dacht dat het voor altijd was, hij dacht al aan de volgende. En dus is ze, wanneer ze haar nieuwe baan begint bij een chaotisch gezin in Cornwall, niet geïnteresseerd in Seth, de stiefzoon van haar baas, hoe aantrekkelijk hij ook is (en dat is héél aantrekkelijk).

Vooral omdat Seth een perfecte vriendin heeft. Maar Lainey was niet helemaal eerlijk over haar leven, en Seth is ook niet helemaal wat hij lijkt. Als iedereen iets te verbergen heeft, is het ingewikkeld! Komt de liefde naar hen toe deze zomer?”


Preston & Child – Oude Botten (Nora Kelly)

Verwacht: 30-04-2020

“Het waargebeurde, noodlottige verhaal van de Donner Party komt tot leven in een opwindende mix van archeologie, geschiedenis, moord en spanning.

Oude botten is het begin van een bloedstollende nieuwe serie van thrillerschrijvers Douglas Preston & Lincoln Child.

Nora Kelly, een jonge curator bij het Santa Fe Instituut voor Archeologie, wordt benaderd om een expeditie te leiden naar het zogeheten “verloren kamp’ van de Donner Party: een groep pioniers die in 1847 ingesneeuwd raakte in de Californische bergen en overging tot kannibalisme om te overleven. Wanneer het lang verloren kampement wordt gevonden en de botten worden blootgelegd, blijkt dat kannibalisme destijds nog maar het begin was.

Ondertussen onderzoekt junior FBI-agent Corrie Swanson nieuwe moorden en verdwijningen die met deze Donner Party te maken hebben. Maar het lijkt er al snel op dat Swansons eerste onderzoek zo maar eens haar laatste zou kunnen zijn.”


Mei

Eva García Sáenz de Urturi – De Heren van de Tijd (Slot)

Verwacht: 19-05-2020

“Vitoria, 2019. De roman De heren van de tijd, die zich afspeelt in de Middeleeuwen, is een groot succes. Hij verschijnt onder het mysterieuze pseudoniem Diego Veilaz.

Vitoria, 1192. De legendarische graaf Diago Vela komt thuis na een missie van twee jaar, hem opgedragen door de koning. Hij treft zijn broer aan, getrouwd met de vrouw die ooit zíjn bruid was.

In het heden krijgt Unai López de Ayala te maken met een reeks gruwelijke moorden, identiek aan beschrijvingen in De heren van de tijd. Zijn onderzoek leidt naar de toren van Nograro, een fort dat al eeuwen bewoond wordt door dezelfde familie. Gaandeweg vindt Unai in De heren van de tijd allerlei overeenkomsten met zijn eigen verleden. En deze ontdekking zal voor hem en zijn familie alles veranderen.”Naar welke boeken kijk jij uit in 2020? Laat het me hieronder weten in de reacties! Misschien heb ik wel een gaaf boek gemist wat ik volgens jou echt moet gaan lezen!

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze tekst zit copyright!