Uitgever: Thema
Auteurs: Sam Loman en Jolanda Bouman
Uitvoering: Doosje met boekje en kaarten
Verschijningsdatum: 14 november 2019
Prijs: €19,99
In the spotlight

In the spotlight: Take a Break!

Wie heeft er nu wel eens geen break nodig? Soms is het tijd om eens aan jezelf te denken, maar eigenlijk… Eigenlijk moeten we dit veel vaker doen!

In de maatschappij vandaag de dag lijkt er weinig ruimte en tijd te zijn voor jezelf. We hebben teveel te doen; werk, gezin, relaties, familie, vrienden, hobby’s en ga zo maar door. Maar waar is de tijd voor onszelf gebleven?

Alle verplichtingen lijken ons vaak boven het hoofd te groeien en de persoon die we echt vergeten is onze eigen ik.
Het gevaar is echter, dat als we onszelf vergeten, en daarmee de echte tijd voor onszelf, we onszelf voorbij lopen en te maken kunnen krijgen met lichamelijke dan wel mentale problemen.

Juist met de huidige druk die men ervaart, is het van het allergrootste belang dat je stil staat bij jezelf en de rust pakt die je nodig hebt.

Take a Break!

Een tweedaags ontstress-programma


“Ben jij soms ook zo moe? Van je werk of je studie, je gezin, je familie en je sociale verplichtingen, noem maar op – het kost allemaal energie. Dat is op zich niet erg, we kunnen best wat hebben. Als je maar regelmatig oplaadt met voldoende activiteiten die rust en energie opleveren.

Hoog tijd om voor jezelf te gaan zorgen! Take a Break helpt je om het tij te keren. Je start met een uitgekiend tweedaags programma om de stresshormonen tot rust te brengen. Maar dan ben je er nog niet. Daarom vind je in de doos ook nog 66 kaarten met activiteiten om iedere dag een moment van actieve ontspanning in te bouwen. Zo zet je een concrete stap naar een rustiger en gezonder leven.”


Met dank aan uitgeverij Thema, mocht ik voor mijn ‘In the spotlight‘ artikelen over bijzondere boekjes dit doosje van ‘Take a Break!’ ontvangen.

Want het is tijd voor een break! Voor jezelf!

De laatste jaren is er bij mij door ingrijpende gebeurtenissen een hoop stress en spanning ontstaan. Hierdoor kon ik mijn werk als hulpverlener ook niet meer uitvoeren op de manier die ik graag had gewild.
Ondanks dat ik momenteel geen baan heb, omdat ik moet leren omgaan met de beperkingen die de kanker mij heeft gebracht, ervaar ik in het dagelijks leven nog best veel stress.

Ook ik neem nauwelijks de tijd om voor mijzelf te zorgen en echt een break van alles voor mijzelf te nemen.
Ik was dan ook blij verrast door de e-mail van uitgeverij Thema over dit te gekke doosje vol moois.

Ik ontvang dit doosje natuurlijk niet alleen om het aan jullie te laten zien, maar ik ga jullie uiteindelijk ook beschrijven wat ik er mee gedaan heb en wat dit voor mij persoonlijk heeft gedaan!
Dat is naast het lezen van boeken toch wel het leukste! Iets uitproberen en dit met jullie delen!

Vooral in het kader van mijn speciale artikelen!


Inhoud

In dit geweldige doosje dat ik ontving van Thema, zit allereerst een heel lief klein boekje met een inleiding en een uitleg.
Daarnaast zit er een stapeltje kaarten in die onder te verdelen zijn in drie kleuren en dus drie doeleinden.

Het doel van dit doosje en de inhoud is om je bewust te worden van jezelf en het inlassen van een pauze om beter voor jezelf te zorgen. Tussen alle drukte in en door! Want we hebben het gewoon allemaal nodig!
(Zelfs als je zeker weet van niet πŸ˜‰ )

Het boekje is een 2-daags programma en inclusief de 66 kaarten met oefeningen een middel voor een rustiger en gezonder leven.

Ik ben onwijs benieuwd!


Het boekje uit het doosje is een inleiding en bevat het basisprincipe van ‘Take a Break’.

In dit boekje vind je voor de twee dagen die ‘Take a Break’ kost, een dagindeling/programma. Deze twee dagen staan volledig in het teken van jou en de tijd voor jezelf!

Het programma bevat tips en kleine opdrachtjes (bijvoorbeeld mindfull eten, en….! Een boek lezen! Wie wil dat nu niet?).

Naast het boekje, vinden we een grote stapel kaarten in het doosje. Waaronder deze blauwe. Deze blauwe zijn DIY kaarten en bevatten kleine projectjes om creatief bezig te zijn.
(Je hoeft hiervoor niet creatief te zijn, het gaat om het bezig zijn zelf!)

Je kunt deze kaarten op elk willekeurig moment pakken en doen. Dit zit niet vast aan het tweedaagse programma maar kan uiteraard samen.
Dus als je geen twee dagen tijd kunt vrij maken voor jezelf, kun je bijvoorbeeld wel een kaart pakken om een momentje voor jezelf te nemen!

Ook vinden we in het doosje groene kaarten. Deze kaarten staan vol met inspiratie voor gezonde, anti-stress maaltijden en tussendoortjes. Geen uitgebreide recepten, maar ideeΓ«n waar je zelf mee kunt variΓ«ren!

Ook deze kaarten kun je op elk willekeurig moment pakken en gebruiken! Het is helemaal aan jou!

Als laatste hebben we nog een derde stapeltje met kaarten. Deze zijn nu al mijn favoriet!

Het zijn mintkleurige kaarten welke gericht zijn op body/mind. Het zijn bijvoorbeeld kaarten met oefeningen om je stressniveau te verlagen en om je aan het denken te zetten!
Sommige bevatten een toffe quote welke je bijvoorbeeld ergens kunt ophangen of als boekenlegger kunt gebruiken!

“Instant happiness voor elke dag!”


Aan de slag!

En dan nu, aan de slag! Het komende weekend ga ik het 2-daags programma uit het boekje doen en de komende week ga ik willekeurige kaarten uit het stapeltje pakken om momentjes voor mijzelf te creΓ«ren!

Uiteraard ga ik jullie laten weten hoe dit gegaan is in een vervolg op deze blog!
Ken jij ook iemand die hoognodig twee anti stress dagen kan gebruiken?
Of lijkt het je zelf wel heel erg leuk?
Laat het dan zeker niet liggen en ga samen met mij deze uitdaging aan!

‘Take a Break’ is verkrijgbaar vanaf 14 november!Over de auteurs

Sam Loman werkt als illustrator en grafisch vormgever. Omdat Sam een bijnierziekte heeft die haar gevoelig maakt voor stress, is ze een pro geworden in het bewaken van haar balans.

(Bron: Thema)

Jolanda Bouman is burn-out coach, mental coach en relatiecoach. Daarnaast schrijft ze boeken en blogs over stress en vitaliteit.

(Bron: Thema)

2 reacties

 • Dionne

  Leuk idee! Ik denk dat de kaartjes voor je gevoel ook een soort van toestemming geven om eindelijk weer eens tijd voor jezelf te nemen. Hopelijk zien mensen dan weer in hoe belangrijk het is en hoe goed dat voelt zodat ze dat blijven doen.

  • Priscilla

   Thanks!
   En dat is helemaal waar! Ik heb mijzelf express voorgenomen ze niet van tevoren te lezen haha! Gewoon een kaart trekken en dan zien wat mij te wachten staat! ❀️

   En dat had ik niet beter kunnen zeggen! Dat is exact wat ik hoop! ❀️
   Het is tijd dat we weer beter voor onszelf gaan zorgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze tekst zit copyright!