Auteur: Fariha Roisin
Uitgever: MusCreatief (BBNC)
Vertaald door: Nikki Greveling
Pagina's: 144
Prijs: €14,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
In the spotlight

In the spotlight: Love je lijf!

‘Een journal voor self-love & body positivity.’

Hou jij van je eigen lijf? Je lichaam met eventuele flaws, love handles, littekens of andere dingen?

Ik ben een zeer kritisch persoon als het om mijn eigen lijf gaat en dat is eigenlijk erger geworden sinds ik kanker heb gehad en na mijn operatie tien kilo ben aangekomen (die er niet meer af willen).

In mijn achterhoofd weet ik dat ik ondanks die kilo’s nog steeds een prachtige vrouw ben.

Maar ondanks dat en daarnaast een gigantisch litteken, ben ik onzeker en wil ik meer van mijn lijf gaan houden.

Via Mus creatief kwam ik in aanraking met het dagboek ‘Love je lijf’, en in deze blog neem ik je mee dit dagboek in en vertel ik je meer over body-positivity.


“Love je lijf is het allereerste journal dat zich volledig wijdt aan self-love en body-positivity, oftewel het hebben van een positief lichaamsbeeld. Auteur Fariha Roisín spoort je aan om een andere denkwijze aan te nemen over je fysieke zelf. Dit unieke journal bevat originele opdrachten, quotes van diverse schrijvers, dichters en kunstenaars die body positivity aan het licht brengen, en prachtige illustraties van de hand van Monica Ramos.”


‘Love je lijf’

Body positivity is niet nieuw.

De afgelopen jaren is er een grote verandering gaande die startte binnen de modellen wereld. De modellen waren “te” dun en veel mensen, vooral vrouwen, konden zich niet met hen identificeren.

Het plusmodel ontstond. De ‘gewone’ vrouw kreeg meer podium in die wereld.

Deze trend werd (gelukkig) doorgezet en zo vind je nu in reclames, zowel op tv als in folders, modellen in alle soorten en maten.

Ik ben daar heel blij mee. Want op die slanke modellen lijken gaat voor mij niet op en eigenlijk wil ik dat ook niet.

Nog steeds zijn veel mensen onzeker over hun lijf. Vooral bij vrouwen is dit een blijvend onderwerp van gesprek. Maar eigenlijk zijn we allemaal prachtig. Allemaal op onze eigen unieke manier.

Toch is het soms heel moeilijk om van ons eigen lijf te houden.

Tijd om daar verandering in te brengen. Want houden van je eigen lijf, brengt nog veel meer voordelen met zich mee behalve dat het mentaal goed voor je is!

Self-love is wanneer je in de spiegel kijkt en besluit dat je prachtig bent en het verdient om goed behandeld te worden, ondanks het beeld dat de maatschappij creëert over hoe het perfecte lichaam eruit moet zien.

Body positivity is wanneer je actief tegen dat beeld in gaat door het feit te accepteren dat er mensen in de wereld zijn voor wie het leven niet makkelijk is, simpelweg door het lichaam dat ze hebben, maar ook dat er mensen zijn die juist een bevoorrecht leven leiden dankzij hun lichaam.’


Het ‘Love je lijf‘ dagboek begint met uitleg over de begrippen ‘Self-love’ en ‘body positivity’ en nog enkele andere begrippen die te maken hebben met hoe wij naar onszelf kijken.

Na de uitleg volgt meteen een prettige opdracht die je aan het denken zet over de veranderingen die jouw lichaam heeft doorgemaakt.

Wat ik persoonlijk ontzettend fijn vind, zijn de positieve vibes die dit dagboek je geeft.

Er is niet alleen uitleg, maar door middel van quotes en stukjes tekst, voel je je meteen gesteund bij alles waar je onzeker over bent, maar niet hoeft te zijn.

Tussen de tekstjes door ga je actief aan de slag met korte opdrachten waarbij je nadenkt over een bepaalde vraag.

Zelf ben ik absoluut fan van dagboekjes met vragen die mij aan het denken zetten.

Juist door over vragen na te denken, gericht op het thema van zelf liefde en het houden van je lijf, ontdek je steeds meer positieve punten die je wellicht eerder niet zag.

Eigenlijk is het natuurlijk een soort van cognitieve gedragstherapie.

Je bent op een effectieve manier bezig om negatieve gedachten om te buigen naar positieve.

Love je lijf’ inspireert echt met de quotes die er in staan en de opdrachtjes om te doen en bij te houden.

Het is absoluut prachtig vormgegeven en nodigt je ook echt uit tot invullen!

Het ombuigen van negatieve gedachten naar positieve, is een belangrijk onderdeel binnen de positieve psychologie. Want hoe positiever we kunnen denken, des te meer kunnen we als mens ook weer aan.

Daarnaast is het houden van je lijf niet alleen belangrijk voor je mentale gezondheid, maar ook kun je lichamelijk veel meer aan en bereiken als je van je lijf houdt!


Conclusie

Love je lijf’ was voor mij echt een eyeopener. Zeker de quotes en de informatie hebben mij geïnspireerd om aan de slag te gaan met dit dagboek en om meer van mijn eigen lijf te gaan houden.

Natuurlijk is het bijhouden van een dagboek geen wondermiddel. Maar veranderingen beginnen met je mindset en dit dagboek zet je absoluut aan tot nadenken over jezelf en de manier waarop je naar jezelf kijkt.

Het veranderen van je mindset is een begin, en met ‘Love je lijf’ kun je dit begin absoluut maken!


Over de auteur

Fariha Roisín is een Australisch-Canadees schrijver uit Brooklyn. Ze heeft geschreven voor Al Jazeera, The Guardian, Vice, Fusion, The Village Voice, Teen Vogue, BuzzFeed en Medium. Ook heeft ze een blog over selfcare geschreven door The Hairpin en is ze de auteur van de poëziebundel How to Cure a Ghost. Neem ook eens een kijkje op haar Twitteraccount @fariharoisin en Instagramaccount @fariha_roisin.

(Bron: Uitgeverij en foto Instagram)Ben je benieuwd geworden naar ‘Love je lijf‘ en wil je zelf ook aan de slag met body positivity? Bekijk het boek dan via mijn persoonlijke link hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!