Uitgever: Paper Life
Auteur: Anne Verhagen
Pagina's: 176
Prijs: €16,99
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
In the spotlight

In the spotlight: Hoe was je dag?

Hoe was jouw dag vandaag? Heb je wat moois beleefd? Is er iets fijns gebeurd? Wat heeft je laten lachen vandaag? Of juist niet?

Wie staat nog echt even stil bij de dag die je hebt gehad? Eerlijk? Ik meestal niet. In de avond een diepe zucht: ‘Deze dag is weer voorbij, welterusten’.

Maar wist je dat het bewust stilstaan bij je dag, rust in je hoofd creëert en zorgt voor veel meer ontspanning?

In deze nieuwe ‘In the spotlight’ blog laat ik je meer zien van het dagboek ‘Hoe was je dag?‘.

(Van Paper Life mocht ik dit dagboek voor mijn blog ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening)


“Jouw journal voor een bewuster leven

We besteden vaak veel aandacht aan studie of werk, aan thuis, aan ons sociale leven en houden zo meerdere ballen hoog. We willen onszelf nuttig maken, vooruitgang boeken en er zijn voor de mensen om ons heen. Familie, vrienden en collega’s zijn belangrijk. Maar: jij bent dat ook!

Neem je tijdens of na een lange, drukke dag weleens bewust tijd voor jezelf? Pak je écht rust, een moment om stil te staan? Bij de dag, bij jezelf en misschien zelfs bij je leven?

Dit journal, zonder ingewikkelde opdrachten, helpt je daarbij. Je leert wat de voordelen zijn van schrijven en reflecteren. Je denkt na over je dag, schrijft van je af wat je dwars zit, en legt positieve momenten vast.

‘Schrijven: grip op je dagen en rust in je hoofd.”


‘Hoe was je dag?’

Het is tijd voor een kijkje in het prachtige dagboek ‘Hoe was je dag?‘.

Auteur Anne Verhagen neemt ons in het voorwoord mee naar het ‘waarom’ van dit dagboek. Vanuit persoonlijke ervaring vertelt zij ons wat het schrijven in een dagboek haar heeft gebracht.

Zelf vond ik dit onwijs fijn om te lezen. Want hoe vaak hoor je wel niet mensen zeggen: ‘Een dagboek? Dat is niets voor mij. Ik vergeet dat bij te houden en uiteindelijk schrijf ik helemaal niet’.

Herkenbaar? Voor mij wel. Want ik ben ook zo iemand. Ik heb een verslaving voor mooie notitieboekjes en dagboeken, maar het volhouden is de volgende stap.

Dit dagboek bevat niet alleen pagina’s die je vol kunt schrijven. Zoals je kunt zien in de inhoudsopgave, geeft Anne ons een introductie over het schrijven en geeft ze ons inspiratie mee.

Het inspiratiedeel in dit dagboek vond ik persoonlijk heel erg fijn!

Vaak merk ik, dat ik het moeilijk vind om te beginnen. Ik bedoel, wat moet ik nu opschrijven?

Op de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat je dit voor jezelf doet.

Mijn hoofd is vaak ontzettend vol voor het slapen gaan. En ik weet dat dingen opschrijven heel fijn kan helpen om dingen los te laten.

Je hoeft in een dagboek ook niet perse hele verhalen te schrijven. Het kunnen ook woorden zijn of korte zinnen. Flarden van gedachten die je wilt noteren zodat je hoofd wat leger is.

In het hoofdstuk inspiratie laat Anne enkele pagina’s uit haar eigen dagboek zien. Zo heb je een voorbeeld van hoe zij haar dagboek invult.

Daarnaast heeft ze allerlei vragen genoteerd die je jezelf kunt stellen, wanneer je het dagboek er aan het einde van de dag bij pakt. Vind je het dus moeilijk om te beginnen in een dagboek? Pik er eens een vraag uit en beantwoord die.

Een dagboek is geen “moetje”. Je doet dit voor jezelf en al eeuwenlang is bekend dat schrijven heilzaam is.

Het is niet voor niets dat psychologen vaak zeggen: ‘Houd een dagboekje bij en schrijf van je af.’

En dat van je af schrijven? Dat kan op verschillende manieren zoals Anne je laat zien!

De pagina’s zelf waar je kunt beginnen met schrijven zijn simpel, maar wat mij betreft prachtig. Het straalt rust uit en op de een of andere manier motiveert mij dat al direct om de pagina’s vol te schrijven.

Misschien heb je echt geen zin om te schrijven. Misschien heb je wel zin om even iets te schetsen of te doodlen. Ook dat kan. Het is namelijk jouw dagboek. Niets moet, alles mag.

Dat is ook de reden dat ik denk dat ik zo fan ben van dagboeken.

Vaak staat een dagboek mensen tegen, omdat ze denken dat het een verplichting is. Maar dat is het niet. Het maakt niet uit wanneer je schrijft. Doe je dit het liefst één keer per week, dan is dat ook helemaal prima!

Schrijven helpt veel mensen om bewuster te leven. En in een wereld waarin alles maar op topsnelheid doorgaat, is het zeker belangrijk om je van jezelf bewust te zijn en dat wat er gebeurt.

‘Woorden zijn een vorm van handelen, in staat verandering te beïnvloeden.’

Ingrid Bengis, schrijver

Conclusie

‘Mijn dagboek helpt me meer zelfinzicht te ontwikkelen, meer ontspanning te ervaren, beter te reflecteren, de boel op een rijtje te krijgen en rust in m’n hoofd te ontwikkelen.’

Jelle Hermus, schrijver

Ik ben officieel fan van dit dagboek! Vooral de ‘Inspiratie’ pagina’s vind ik, naast de prachtige vormgeving, echt een mega pluspunt!

Zeker dus omdat ik het soms lastig vind om iets op te schrijven.

De inspiratie motiveert zeker om te gaan schrijven en om dit daarnaast ook te proberen vol te houden.

Ik ben het absoluut eens met het feit dat schrijven helpt om je beter te voelen.

De persoonlijke woorden van Anne maken dit dagboek extra fijn. Ik vind het persoonlijk erg fijn om de ervaringen van anderen te lezen.


Over de auteur

Anne Verhagen (1986, Breda) is als fysiotherapeut dagelijks bezig met het begeleiden en motiveren van anderen. Om voor anderen te kunnen zorgen, zorgt ze ook goed voor zichzelf. Al schrijvend reflecteren op en stilstaan bij de dag helpt haar daarbij. Van jongs af aan schrijft ze gevoelens en gebeurtenissen van zich af. Haar positieve ervaring met het schrijven wil ze graag met anderen delen en zo ontstond het idee voor het boek ‘Hoe was je dag?.


Ben je benieuwd geworden naar dit prachtige dagboek? Bekijk het dan eens via mijn persoonlijke link hieronder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!