Auteur: Caroline Kelso Zook
Uitgever: MUS Creatief (Imprint BBNC)
Pagina's: 208
Prijs: €14,99
In the spotlight

In the spotlight: De beste versie van jezelf

Het is inmiddels tijd voor mijn tweede ‘In the spotlight’ blog, en deze blog staat helemaal in het teken van ‘De beste versie van jezelf’ van Caroline Kelso Zook!

‘De beste versie van jezelf’ is een creatief journal. In het kader van de donkere dagen en de zelfontwikkeling, sprak dit kleurrijke boekje mij direct aan!
Dankzij Mus Creatief en BBNC mag ik dit boekje en de inhoud met jullie delen en hoop ik jullie te inspireren!


“Vind voldoening en geluk in alle aspecten van je leven.

Dit levendige, kleurrijke journal helpt om je ware zelf terug te vinden, je talenten te ontdekken, persoonlijke doelen waar te maken, succes te bereiken en je leven vreugdevoller te maken op jouw eigen manier.

‘De beste versie van jezelf’ staat vol inspirerende schrijfopdrachten die je aan het denken zetten en interactieve oefeningen die creativiteit, zelfzorg en mindfulness stimuleren – verpakt in een jasje vol prachtig artwork en motiverende, handgeletterde quotes. Dit boek is je vrolijke metgezel op het pad naar de beste versie van jezelf!”


Toen ik kanker kreeg op mijn 27e, stortte mijn wereld in. Niet alleen omdat je een ziekte hebt die nog steeds vele slachtoffers eist, maar ook omdat de gevolgen van de kanker enorm zijn.
In mijn geval betekende het dat mijn grootste angst werkelijkheid werd; ik zou nooit moeder kunnen worden van een kindje van ons. Het moederschap, iets waar ik als klein meisje naar verlangde, werd mij afgenomen. Ik had op dat moment geen keus en het enige dat telde was mijn eigen leven. Tot op de dag van vandaag raakt mij dit nog steeds enorm.
Voor mij betekende de kanker ook dat mijn toekomst niet de toekomst zou zijn die ik voor ogen had en waar ik naartoe had geleefd.
Het leven leek ineens zinloos.

Ik werkte daarnaast als ambulant hulpverlener in de zorg. Omdat de herstelperiode van mijn operatie een lange weg was en ik uiteraard een hoop te verduren had op geestelijk gebied, kon ik mijn werk niet meer uitvoeren zoals ik altijd heb gedaan.
Klanten die depressief waren omdat ze geen geld genoeg hadden of hun kinderen mishandelde of zeurden om hun zere teen. Het werd mij te veel en maakte mij boos.

Uiteindelijk belandde ik in de ziektewet en dit zette mij aan het denken over mijn toekomst. Wat wil ik, wat kan ik, wat is goed en wat niet? Wat is belangrijk voor mij en hoe vind ik de zin van mijn leven weer?

Kanker gaat gepaard met verschillende klachten. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor soort kanker of behandeling je hebt of hebt gehad, maar de moeheid blijft, je immuunsysteem is zwak en je veranderd als persoon.

Ik ben moe, emotioneler geworden en de angst voor de kanker is continu aanwezig.

Ik ben inmiddels 31 en werk elke dag met kleine stapjes aan mijn herstel.
Ik ben nog steeds moe, en moet mijn activiteiten en spanningen goed verdelen. Wel ben ik egoistischer geworden.
Iets wat ik de afgelopen jaren geleerd heb, is dat ik beter voor mijzelf moet zorgen en vaker nee moet zeggen zonder mij hier schuldig over te voelen. Dit gaat met vallen en opstaan.

Omdat ik mijn leven en toekomst weer opnieuw vorm moet gaan geven, ontvang ik de nodige hulp en ben ik zelf ook met regelmaat op zoek naar middelen die mij hierbij kunnen helpen.


‘De beste versie van jezelf’ is een boekje geschreven door Caroline Kelso Zook. Ook zij heeft de nodige dingen meegemaakt en kwam tot de conclusie dat ze meer stil moest gaan staan bij haar leven en datgene dat er toe doet.
We leven allemaal vaak naar bepaalde verwachtingen en vele zaken en gebeurtenissen zijn bijna gewoon voor ons geworden. Hierbij vergeten we onszelf vaak en vergeten we te kijken naar wie we echt zijn en wat we echt willen.

Volgens Caroline helpt dit boekje om wat handvatten te krijgen om te ontdekken wie we zijn en wat we willen. Dit doe je door de creativiteit binnen in jezelf aan te spreken. (Ja, ook als je denkt niet creatief te zijn, want daar gaat het niet om!)

Ik wil dat je het overweldigende geluk ervaart dat voortkomt uit een leven waarin je je innerlijke licht volledig en onbeschaamd kunt laten schijnen.
Ik wil dat je de grauwsluiers weghaalt die mogelijk je heldere potentieel hebben gedimd. Werp ze weg totdat je niets anders overhoudt dan pure, ongebreidelde levendigheid.

Omdat ik in de afgelopen jaren heb ontdekt dat creatief bezig zijn een bijdrage levert aan mijn herstel, probeer ik van alles uit en te doen wat ik leuk vind! (Mijn booksleeves zijn hier een voorbeeld van!)

Dit creatieve journal sprak mij dan ook meteen aan! De kleuren en de handlettering zowel voorop als in het boekje spraken mij aan en geven mij een blij gevoel!


“Dit boek neemt je mee op reis door zeven delen, elk met een essentiële stap in de zoektocht naar jouw mooiste leven.”

In dit journal zijn vier soorten pagina’s, elk met een ander doel en verschillende toepassingsmogelijkheden.

In dit journal vind je kunstpagina’s, verhalen, creatieve oefeningen en ook nog ruimte voor notities! Er zit geen druk achter, je hoeft het niet op datum in te vullen zoals een dagboek, maar gewoon lekker op je eigen tijd en zoals je dat zelf wilt! En nogmaals, je hoeft niet creatief te zijn!

Naast tekst en uitleg, staan er heerlijke quotes in! Er is gelukkig ook humor in het journal verweven. Zelf hou ik erg van humor. Het helpt mij te relativeren!

Ik denk dat dit hoofdstuk voor mij een goede gaat zijn. Het leuke is dat je de hoofdstukken kunt behandelen in je eigen volgorde! Je hoeft dus niet alles achter elkaar te doen, maar gewoon starten waar jij wilt!


Zelfvertrouwen is denk ik iets waar veel mensen vandaag de dag tegenaan lopen. Zelfs de mensen die lijken te blaken van het zelfvertrouwen kunnen diep van binnen toch nog heel onzeker over zichzelf zijn.
Persoonlijk vind ik het doen van kleine opdrachtjes waar het gaat om zelfvertrouwen zeer inspirerend! Ik kijk er dan ook naar uit om er mee aan de slag te gaan!

Ik houd enorm van inspirerende quotes en ik kan mijn geluk niet op met dit kleine journal!


De komende maand ga ik aan de slag in dit creatieve journal en ik laat jullie natuurlijk weten hoe mij dit is bevallen!

Ik blijf er bij, dat hoe moeilijk je het soms ook vind, dat het over jezelf nadenken en over je leven heel verhelderend kan zijn!
En dit boekje geeft mij absoluut het gevoel dat ik er mee aan de slag wil!


Denk jij dat dit boekje ook iets voor jou is? Laat het me weten! Misschien kunnen we onze ervaringen samen delen! Lijkt mij ontzettend leuk want behalve van jezelf, leer je ook enorm veel van anderen!

Of ken je iemand voor wie dit het perfecte cadeau zou zijn?


Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van MUS Creatief (een imprint van BBNC uitgevers) in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!