In the spotlight

Bijzondere boekjes

De herfst is officieel begonnen en de dagen worden weer sneller donker.
Het weer is onstuimig, af en toe de zon, maar vaker regen en wind.

Als boeken liefhebber ook ideaal weer om lekker binnen op de bank onder een dekentje met je neus in een goed boek te duiken.

Maar wat als je concentratie niet goed genoeg is om een boek te lezen? Of als een boek lezen je energie kost?
Energie die je niet hebt omdat je niet lekker in je vel zit, of de dingen om je heen somber ziet.

Voor veel mensen is de overgang van de zomer naar de herfst een natuurlijk proces, iets waar ze eigenlijk niet echt bij stil staan. Behalve als het veel regent om er over te kunnen roepen of het alstublieft weer zomer kan worden.

Toch, zijn er een hele hoop mensen voor wie deze overgang niet zoals vanzelfsprekend is. Mensen die opzien tegen de dagen die donkerder worden omdat het minder lang licht is, of dat het veel regent en het zonnetje ver weg verstopt lijkt te zijn.

Vanuit mijn eigen ervaringen in het leven, maar daarnaast ook mijn ervaringen als hulpverlener, ben ik stil gaan staan bij wat de ‘donkere dagen’ kunnen betekenen voor mensen.

Ik merk dat met de komst van deze dagen men meer behoefte heeft aan boekjes die ondersteunend kunnen zijn of een bijdrage leveren aan persoonlijke ontwikkeling.
In deze donkere maanden lijkt men veel meer na te denken over zichzelf en het leven an sich.

Ik ben zelf grote fan van dit soort boekjes en omdat ik vind dat deze boekjes nogal eens op de achtergrond verdwijnen, wil ik jullie de komende tijd mee nemen in een aantal blogs over dit soort boekjes.

Dit ter inspiratie, positiviteit, stimulans tot persoonlijke ontwikkeling wellicht, maar bovenal leren genieten van de kleine dingen in het leven!

Deze blogs zullen ‘In de spotlight’ worden genoemd en naast dat ik jullie kennis laat maken met deze leuke boekjes, leer ik jullie ook kennis maken met mijzelf.
Er is voor mij namelijk een reden om dit te doen en dat wil ik graag met jullie delen!Onder “bijzondere boekjes” verstaan we:
Dagboeken, soms grappige boekjes, invulboekjes, leesboeken of iets anders vergelijkbaars. Alles wat maar net even anders is als een gebruikelijk boek en een achterliggend doel heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze tekst zit copyright!