Blog

In the spotlight: Mijn favoriete boekhandel!

Als je een dagje naar Den Bosch toe gaat (of beter; het prachtige ‘s-Hertogenbosch) vergeet dan absoluut niet een bezoekje te brengen aan wat mij betreft de mooiste en leukste boekhandel van Nederland:

Boekhandel Adr. Heinen!


Boekhandel Adr. Heinen is te vinden aan de Kerkstraat 27 te Den Bosch in een heerlijke zijstraat vanaf de markt!

Ik ben al 5 jaar getrouwd met een echte Bosschenaar. Toen ik hem 10 jaar geleden leerde kennen, leerde ik ook voor het eerst in mijn leven een stad kennen die mij geen gevoel van benauwdheid gaf.
Den Bosch is namelijk een prachtige stad met een geweldig mooi marktplein en met vele karakteristieke zijstraatjes vol heerlijke winkels.

Voor mij heeft het absoluut iets magisch om door deze prachtige stad te slenteren en te genieten van de omgeving. Den Bosch is absoluut een stad met een prachtige geschiedenis die je door de gehele stad heen terug ziet.

In het begin van onze relatie hebben we veel heen en weer gependeld tussen onze verschillende woonplaatsen, zelf kom ik namelijk uit Zuid-Holland, maar het grootste gedeelte van de tijd waren we in Den Bosch en bezochten we toch wel met regelmaat de binnenstad.

Tijdens onze eerste dwalingen in de stad nam mijn man mij mee naar Adr. Heinen. Een nog echt authentieke boekhandel die op het moment steeds schaarser worden. Hij wist hoeveel ik hield van lezen en boeken en ondanks mijn waarschuwingen dat ik in boekenwinkels kan verdwalen, nam hij mij mee naar deze prachtige winkel die uiteindelijk een van mijn favorieten zou worden.

Afgelopen woensdag waren we wederom in Den Bosch te vinden, ditmaal om samen met mijn schoonouders een rondvaart te maken door de Binnendieze. We zijn al zo lang samen en hadden dit in al die jaren nog steeds niet gedaan! (Echt een aanrader overigens als je de stad eens op een hele andere manier wilt bekijken!)

Een bezoekje aan de boekhandel kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan, en aangezien ik er graag eens een blog over wilde schrijven, de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik foto’s mocht maken van de winkel!


Adr. Heinen is met recht een boekhandel waarin je kunt verdwalen. Je komt binnen op de beneden verdieping waar je direct de prachtig nieuwe romans tegen het lijf loopt.

De winkel bestaat uit verschillende lagen welke te bereiken zijn door heerlijk krakende trapjes, die het prachtige karakter van de winkel laten zien.

Via trapjes op en af dwaal je door de verschillende genres en de ruime keuze aan boeken die deze winkel rijk is. Voor mij is dit altijd een geweldige ervaring, omdat alles overzichtelijk is ingedeeld en daarnaast heeft elk genre genoeg ruimte om heerlijk te snuffelen. Ik moet in deze winkel gewoon ook altijd alle verdiepingen bezoeken!


Op de eerste verdieping na de begane grond, vind je thrillers, fantasy en Nederlandse YA boeken. In één oogopslag vind je de nieuwe boeken, de boeken die momenteel gerankt zijn en door het grote aanbod bevind je je als boekenliefhebber gewoon in een walhalla! (En dan te bedenken dat je de rest van de winkel nog niet gehad hebt!!!)

De bewegwijzering in de winkel laat je gelukkig overal in de winkel zien waar je wat kunt vinden. Mocht je net als ik echt verdwalen, kun je altijd de weg terug vinden!


Mijn meest favoriete afdeling van deze winkel is op het moment de afdeling in het hoogste puntje van de winkel; de Engelse boeken! Voorheen sloeg ik deze afdeling na een snelle blik over, maar sinds ik Engelse boeken lees, kom ik hier het liefst! Adr. Heinen heeft namelijk een onwijs ruim aanbod aan Engelse boeken! En hier jawel… vergeet ik absoluut de tijd.
Ook hier heeft alles een eigen kast (Thrillers, Romans, Fantasy, YA etc.). En daarnaast kun je er ook heerlijk zitten, wat ik persoonlijk heerlijk vind in een boekhandel! Je kunt op je gemak tussen de boeken kijken, achterzijdes lezen, zonder dat iemand meteen boven op je lip staat met de vraag of je het kunt vinden. (Begrijp mij niet verkeerd, maar boekenliefhebbers willen soms gewoon dwalen haha! Daarmee ontdekken we vaker iets wat ons anders niet zou zijn opgevallen! πŸ˜‰ ).


Ook aan de allerkleinsten en de jongere generatie boekenliefhebbers is gedacht! En ik kan alleen maar zeggen dat Adr. Heinen hier echt geweldig over nagedacht heeft! Wie wil nu niet door een speciale deur, alleen voor jou gemaakt, een boekenwinkel ontdekken vol boeken met de prachtigste verhalen over sprookjes, ridders, prinsessen, draken en ga zo maar door?

(Zelfs volwassenen kunnen het niet laten zich weer even een kind te willen voelen en achter hun eigen kinderen aan al gebukt naar binnen te glippen!)

Als we het dan toch hebben over het stimuleren van lezen…. ik zou willen dat ik als kind zo’n mooie eigen ingang had gehad!
Ook wat kinderen en jeugd- boeken betreft ook hier een onwijs ruime keuze!

Adriaan is de kinderboekenafdeling van Adr. Heinen!

Al met al concluderend; Adr. Heinen in Den Bosch is gewoon een boekhandel die je niet kunt en eigenlijk gewoon niet mag overslaan als je in de stad bent! Of je nu een dagje de stad aan doet, of dat je er in de buurt woont, deze boekhandel is het gewoon waard!

Daarnaast zijn alle medewerkers vriendelijk en behulpzaam, bij vragen of tips staan zij altijd klaar EN als je echt echt geen tijd hebt om de boekhandel te bezoeken hebben ze ook een fantastische website met online winkel waar hun aanbod ook te vinden is! ( Boekbestellingen gratis thuis bezorgd vanaf 15,- !)

Geen “Bol”, maar gewoon lekker bij de boekhandel zelf! Zolang we de boekhandels blijven bezoeken of online bij de boekhandel zelf bestellen, blijven dit soort geweldige boekhandels bestaan! Want boekhandel Adr. Heinen wil ik echt echt niet meer missen in mijn leven!

Webwinkel Adr. Heinen

2 reacties

 • Lindsey

  Ooh, ik vind Den Bosch ook echt een heerlijke stad!
  Ik ben er nog niet zo vaak geweest, maar elke keer wordt ik er een beetje meer verliefd op.
  Volgende keer ga ik zeker die boekenwinkel is binnengaan! β™₯

  • Priscilla

   Ja he!!! Het is echt zo’n heerlijke stad en het heeft ook echt een geweldige geschiedenis! <3
   Dat raad ik absoluut aan haha! Het is echt een prachtige winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze tekst zit copyright!