Blog

Een kijkje in mijn leven als Bookstagrammer/blogger

Toen ik een jaar geleden op Instagram mijn Bookstagram account begon, had ik nooit bedacht dat ik daarnaast een blogger zou worden en ook nog eens boeken zou gaan recenseren voor uitgeverijen!

Laten we eerlijk wezen, ik ben best onwijs trots op mijzelf! Ik ben trots en blij met mijn Bookstagram account, mijn eigen website en de boeken en andere dingen die ik met jullie mag en kan delen! Voor mij zijn dit beide ook echte lichtpunten in mijn leven!

Wat ik van te voren ook niet bedacht had, is dat het eigenlijk ook heel hard werken is en dat er een hoop tijd en energie in gaat zitten maar daarnaast ook een hele hoop liefde natuurlijk!

Ik wilde jullie graag eens mee nemen in het dagelijks leven van mij als Bookstagrammer en blogger!


Boeken

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg, is de vraag: ‘Krijg je dan gratis boeken?‘.

Het antwoord daarop is ‘Ja’. Soms vraag ik boeken aan, soms wordt ik benaderd met de vraag een boek te recenseren.
Ik doe dit echter niet voor gratis boeken!
Ik verdien er helemaal niets aan, maar maak wel reclame voor een auteur en een uitgeverij.

Ik probeer zo veelzijdig mogelijk te lezen zodat ik mijn volgers kan inspireren tot het oppakken van boeken die zij misschien niet zo snel gelezen zouden hebben.

Alhoewel ik lezen onwijs leuk vind en het echt mijn grootste hobby is, is het lezen van recensie exemplaren echter ook heel hard werken.

Je leest vaak ook boeken buiten je comfortzone (meestal heb ik mazzel omdat mijn interesse heel breed is), daarnaast moet je kritisch kunnen lezen en ook nog een goede recensie kunnen schrijven waar over het algemeen een hoop werk in zit.

Een recensie van een paar zinnen telt echt niet en dat kun je wat mij betreft ook niet maken tegenover een uitgeverij.

Eén van de irritatiepuntjes hierbij kan zijn, dat wanneer je keihard hebt gewerkt aan je recensie, er iemand met jouw recensie vandoor kan gaan.
Iemand vind jouw recensie zo goed, dat hij of zij hem enigszins aanpast en hem op een eigen website gebruikt of zelfs naar dezelfde uitgeverij stuurt. Dit kan wat mij betreft echt niet. Maar helaas gebeurt het wel.
Je harde werk lijkt dan soms echt voor niets te zijn!

Naast het lezen van een boek en het schrijven van een recensie, probeer ik op mijn Bookstagram minstens 2 maal een post over het boek te plaatsen.

Ook werken een aantal uitgeverijen met deadlines en dan kan het dus voorkomen dat recensie exemplaren voorgaan op eigen keus boeken.
Dit betekent dus dat ik bijvoorbeeld vaker een vastgestelde TBR heb liggen.

Met of zonder deadline, recensie exemplaren worden door mij altijd met veel liefde behandeld. Het zijn pareltjes en over het algemeen ben ik over de meeste zeer enthousiast!

Ook een vraag die ik vaak krijg: ‘Schrijf je dan altijd een positieve recensie over een exemplaar dat je gratis ontvangt?’

Het antwoord hierop is absoluut ‘nee’. Ik ben een eerlijke lezer en soms blijkt een boek toch niet mijn ding te zijn. En kan het zelfs zijn dat ik het boek maar 3 sterren geef.
Dit wil absoluut niet zeggen dat een boek dan slecht is! Andere mensen lezen anders en kunnen het juist een heel gaaf boek vinden.

Ik probeer in mijn recensies altijd zo goed mogelijk uit te leggen wat ik wel en niet goed vond. Het is aan een andere lezer zelf om te beoordelen of ze het hier wel of niet mee eens zijn.

Naast het ontvangen, recenseren en posten van de boeken op mijn blog en instagram, onderhoud ik ook zoveel mogelijk contact met uitgeverijen. Met een aantal heb ik erg fijn contact en kun je ook zelf eventuele vragen neerleggen voor blogideetjes.
Het voelt soms als werk, maar wat mij betreft ook heel leuk werk.
Ik hou van netwerken en iets voor een ander kunnen betekenen!


Bookstagrammer

Via bookstagram op instagram deel ik uiteraard de foto’s van mijn gelezen boeken. Zowel eigen als recensie exemplaren.
Bij recensie exemplaren tag ik altijd de uitgeverij en de auteur in de foto.
Ik ben namelijk onwijs dankbaar voor deze kans en laat dit dan ook graag zien!
Daarnaast plaats ik bij het laatste bericht een review en een extra verwijzing naar mijn website.

De foto’s die ik maak, maak ik allemaal zelf en ook hier zit enorm veel tijd in. Zeker als ze net niet helemaal zijn wat ik ervan verwacht had en gewoon weer opnieuw begin.

Helaas zijn er op Instagram ook bookstagrammers die zonder jouw toestemming en/of zonder vermelding van jouw naam (de eigenaar van de foto) jouw foto’s “pikken” en gebruiken.

Ik denk dat we hier nooit helemaal van af zullen komen. Maar hopelijk kunnen we dat zoveel mogelijk beperken. Ik plaats tegenwoordig maar kleine watermerkjes op mijn foto’s.
Het is een schande voor de Bookstagram community om zonder toestemming foto’s van anderen te gebruiken en te plaatsen alsof het jouw foto’s zijn.

Naast mijn blog en mijn recensies van boeken is mijn Bookstagram account een belangrijke factor.
Uiteraard deel je daar je gelezen boeken en andere bookish zaken, maar hier laat je ook zien aan anderen wat je van een boek vond. We inspireren elkaar en zijn in gesprek over boeken.

Uitgeverijen vinden dit ook belangrijk. Maar meer nog dan het delen van mooie foto’s, is het in contact zijn met je volgers.
Ik probeer zoveel mogelijk in contact te zijn met mijn volgers, maar ook ik heb hiernaast een leven buiten instagram en wil ook nog graag mijn boeken blijven lezen ;). Soms komt het dan ook wel eens voor dat ik iets minder actief ben.


Bloggen

Naast het lezen van de boeken, schrijven van recensies, plaatsen van foto’s op bookstagram en alles weer terug mailen naar de uitgeverij, probeer ik ook nog mijn blog bij te houden.

Ik wilde namelijk niet alleen maar een website waar je recensies kunt vinden. Ik wilde absoluut meer als dat.
Daarvoor heb ik ook heel erg nagedacht over de doelen in mijn leven.
Eén daarvan is dat ik graag mensen inspireer. En zo zijn mijn ‘In the spotlight‘ blogs tot stand gekomen.

Daarnaast vind ik het leuk om mijn creativiteit aan jullie te laten zien d.m.v. mijn shopje en plaats ik graag blogs over boekgerelateerde onderwerpen.

Omdat de boekblog community eigenlijk onwijs groot is, is het van belang om zoveel mogelijk uniek en zichtbaar te zijn. Soms is dat echt onwijs lastig. Daarnaast is het voor lezers soms lastig om dat kleine visje in de zee te ontdekken tussen al die anderen.

Ondanks dat ik een rasechte perfectionist ben, heb ik mijzelf vooral als doel gesteld ervan te genieten. Van deze reis, maar bovenal van datgene dat op mijn pad komt!
Ik zie het wel! Zo lang ik maar trots ben en blijf op wat ik doe en achter hetgeen sta wat ik deel! Dat is het allerbelangrijkste!


En dit was even een klein kijkje in mijn leven als bookstagrammer/blogger. Het is kei leuk en de nieuwe contacten zijn echt super tof! Daarnaast is het een goed gevoel als een uitgeverij vertrouwen in je heeft.

Maar het is absoluut ook hard werken soms. Je wilt alle boeken dezelfde aandacht geven.

6 reacties

 • Emily

  Leuk om zo te zien hoe je te werk gaat! Het is aan je foto’s te zien dat je er veel werk in stopt.
  Zelf blog ik al een aantal jaar, maar ik ben vorige week begonnen met recensies van boeken te plaatsen op mijn blog. Heel leuk om te doen. Meteen een bookstagram account aangemaakt, gezellig wereldje.

  • Priscilla

   Hay Emily!
   Dankjewel voor je reactie! Ik weet zeker dat een hoop zich er in zullen herkennen!
   Wat super om te horen! Ik ga zo meteen op je blog kijken! Hartstikke leuk!
   Ja ik vind de bookstagram community ook echt super leuk! Ik heb al zoveel mee mogen maken en mensen leren kennen!
   Het is soms lastig bijhouden, maar het geeft ook absoluut een hoop voldoening en gezelligheid!

   Liefs

  • Priscilla

   Hay! Super bedankt voor de reactie en hartstikke leuk!
   Ja ik geniet er enorm van! Het is toch wel iets wat mij persoonlijk ook een hoop goed doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze tekst zit copyright!