Uitgever: Boekerij en Orion Publishing
Pagina’s: 382
Onze waardering: 4,5 ⭐️
Blog

Buddyread: Veronica Henry – Een Recept voor Geluk

Let op! Dit Buddyread verslag kan mogelijk spoilers bevatten.

“Nu haar kinderen het ouderlijk huis hebben verlaten, bereidt Laura Griffin zich voor op het legenestsyndroom. Het idee dat het in Lark Hill nummer 11 stil zal zijn waar het normaal gesproken bubbelt en bruist van het geluid, waar altijd wel vrienden binnen komen vallen en waar de gezellige keuken altijd naar heerlijke gerechten geurt, is bijna ondenkbaar. Toch hoopt Laura dat ze daardoor meer tijd voor zichzelf en voor haar relatie met haar man Dom heeft.

Maar wanneer een oud geheim het huwelijk van Laura en Dom op zijn grondvesten doet schudden, heeft Laura het gevoel dat niet alleen haar heden, maar ook haar verleden op losse schroeven staat. Ze richt zich, totaal verloren, op haar grootste troost: het receptenkistje van haar grootmoeder, dat ze tijdens de Tweede Wereldoorlog vulde met recepten zodat haar gezin ook in moeilijke en angstige tijden samen kon genieten van lekker eten. Laura wordt geΓ―nspireerd door het lef dat haar grootmoeder in de oorlog toonde en krijgt een idee dat haar een nieuw doel geeft. Ze begint vastberaden met het volgen van haar eigen weg. Maar zelfs de dapperste vrouw heeft mensen nodig die van haar houden, en zij hebben haar net zo hard nodig.”


Vooraf

Eline en ik volgen elkaar al een tijd op instragam via onze Bookstagram accounts. Ik weet niet meer precies hoe, maar we raakten aan de praat via de chat en daaruit is echt een super leuke klik ontstaan!
(Naast boeken, houden we ook allebei van pizza en marsepein, en houden we daarnaast niet van vieze voeten, dus ik zeg: β€œwij matchen haha!”)

Omdat Veronica Henry’s ‘Echte Liefde vind je in de Boekhandel’ een van mijn favorieten is heb ik deze met regelmaat gepost op Instagram. Iets wat Eline niet vergeten is!

Toen Eline dan ook voorstelde om samen een buddyread voor dit boek te doen, kon ik ook echt geen nee zeggen!
Ik denk dat we vaak op een lijn liggen qua romans, dus om dit samen te doen is natuurlijk hartstikke leuk!!

Dus hier ben je dan πŸ˜‰ Onze Buddyread van β€˜Een Recept voor Geluk’ door Veronica Henry!

Ik heb er voor gekozen om met deze buddyread het boek in het Engels te lezen en Eline leest het net uitgebrachte Nederlandse boek!

Vooraf hebben we met elkaar wat introductie vragen besproken.


Waarom hebben we gekozen voor Veronica Henry?

Priscilla: Eline stelde voor dat we het nieuwe boek van Veronica Henry zouden lezen. Het genre past ons beide en daarnaast was ik natuurlijk al helemaal verliefd op haar andere boek β€˜Echte Liefde vind je in de Boekhandel’.

Eline: Omdat Priscilla en ik aan de praat zijn geraakt door β€˜Echte Liefde vind je in de Boekhandel’ en wij dat allebei een heel mooi boek vonden. Dat boek heb ik één ruk uitgelezen.

Priscilla: Ja he… *Zwijmel*… wat was dat toch een prachtig boek! Kan er nog van nagenieten!

Eline: Nu wil ik dat andere boek ook nog graag lezen. Het huis van je dromen! ❀️

Priscilla: Ja! Daar ben ik ook echt zo benieuwd naar! Het stond vorig jaar op mijn lijstje bij de bibliotheek, maar ben er eigenlijk nooit aan toe gekomen!


Wat vinden we leuk aan de boeken van Veronica Henry?

Priscilla: Wat mij het meeste aanspreekt in de boeken van Veronica is haar beschrijving van emoties en gevoelens van haar personages en daarnaast de soms zware onderwerpen die zij weet te verwerken in een mooi verhaal!

Eline: Ze schrijft haar boeken heel vlot, waardoor je erdoor heen vliegt. En ze beschrijft de personages waardoor je het idee hebt dat je ze goed kent. En ik hou van feel good!

Priscilla: Mee eens! Feel good it is!


Wat vinden we van de cover?

Priscilla: Ik vind de cover echt een plaatje! Zowel de Engelse variant als de net uitgekomen Nederlandse variant! Ik word hier persoonlijk echt vrolijk van en de cover spreekt mij absoluut aan!

Eline: Ik hou ook echt van de cover. Daardoor ga je nadenken over de titel. Wat is mijn recept voor geluk?
Wat is jouw recept voor geluk, Pris?


Priscilla: Mijn recept voor geluk is toch wel het genieten van alle kleine dingetjes! Gezond zijn en gewoon samen zijn met mijn man en hondenkinders. En familie. Niet onbelangrijk!
En wat is jouw recept voor geluk??


Eline: Mijn recept voor geluk zijn Paul & Ben. En wat je zegt, genieten van de kleine dingetjes (ik word echt blij van deze buddyread!), gezondheid en familie/vrienden. En ik vind het daarnaast ook heel belangrijk om plezier te hebben in mijn werk. ❀️

Priscilla: Ja ik vind dit ook echt ontzettend leuk om te doen! Heerlijk om dit met jou te kunnen delen en te bespreken!


Onze verwachtingen van dit boek voor het lezen?

Priscilla: Mijn verwachting is vooral een mooi verhaal met een boodschap. Een verhaal dat wederom raakt door de onderwerpen die erin zijn verweven!

Eline: Mijn verwachting is een snelle feel good. Die leest, met personages waar je onvoorwaardelijke liefde voelt!

Priscilla: Mooi omschreven Eline! Onvoorwaardelijke liefde! Heerlijk omdat inderdaad terug te lezen en te voelen in een boek!


Het verhaal

Wat vinden we van het verhaal?

Priscilla: Het verhaal heeft mij absoluut geraakt! Het eerste hoofdstuk was even wennen omdat het zich afspeelde in 1942 en ik even niet wist waar we naartoe gingen in het verhaal. Maar als alles samen komt, is het begrijpelijk en een mooie toevoeging!
Ook vond ik de onderwerpen en de gebeurtenissen weer mooi in dit verhaal, evenals de beschrijvingen van de emoties van de personages. Het voelde niet direct aan als een feel good. Maar ik denk dat de boodschap rondom het belang van familie wel duidelijk is overgekomen!


Eline: Ik had niet verwacht dat er een aantal hoofdstukken over het verleden zouden gaan. Dat is ook niet echt gebruikelijk in een feel good, maar wel nodig. Om zo de gehele familie geschiedenis goed te begrijpen.

Priscilla: Het komt inderdaad niet altijd voor nee! Voelde het voor jou direct aan als een feel good? En vond jij dit meer een winters boek? Of maakt het eigenlijk niet uit?

Eline: Oh goede vraag. Ik vind dit toch wel meer een winters boek. Aanrader: storm, dekentje en een kop thee!

Priscilla: Als je het zo zegt kan ik mij daar ook helemaal in vinden! Gelukkig is wat dat betreft het gure weer in aantocht haha!


Personages

Wat vinden we van hoofdpersonage Laura en hoe zij omgaat met haar huwelijk, haar relatie met Dom en het geheim dat zich openbaart?

Priscilla: Ik vond Laura echt een bad-ass. Hoe onzeker ze de afgelopen jaren ook is geweest, vooral door de ziekte van haar jongste dochter, weet ze zich direct staande te houden als het geheim van Dom zich openbaart! Ik heb zitten juichen toen ze er vandoor scheurde met haar auto! Ook de ontwikkeling van haar daarna vond ik heel karaktervol. Je ziet een vrouw die leert omgaan met haar emoties en gevoelens en de tijd neemt alles een op een rijtje te zetten voor zichzelf. Ik vind persoonlijk dat zij dit op een goede manier doet. Inspirerend!

Eline: Ik ben ook echt een fan van Laura. Soms denk ik dat ik zelf mijn bed in zou duiken en de eerste weken er niet uit zou komen. Maar een applaus voor Laura.
Zoals Priscilla zei dat ze stond te juichen voor Laura toen ze Dom liet staan. Hahaha, 100 punten voor Laura!
Verder is ze terug gegaan naar Dom, maar in mijn beleving is vreemdgaan echt fout en zou het voor mij echt over zijn. Ongeacht de situatie. Hoe zit dat met jou Pris?


Priscilla: Dat ben ik ook helemaal met je eens. Wat mij betreft zou het ook meteen over zijn. Daar is het gat van de deur. Toch kan ik mij enigszins in haar verplaatsen wat de situatie betreft. Alhoewel voor zijn gedrag echt geen excuus is te verzinnen. Als iedereen die zich onbegrepen voelt vreemdgaat, waar zouden we dan zijn in de wereld?

Eline: Ja dat is natuurlijk zo. En daarbij heb ik ook niet in haar schoenen gestaan. Dus zou ik ook niet weten hoe ik zou reageren als ik het zelf zou meemaken.

Priscilla: Het is inderdaad toch een huwelijk wat op het spel staat. En ook vele jaren van geluk en het hebben van een gezin. Lastig!


Wat vinden we van de overige personages? Heb je een favoriet? En waarom?

Priscilla: Ik vind alle personages een passende rol hebben in het verhaal! Qua mannen werd ik direct verliefd op Herbie zodra hij in beeld kwam. Mijn favoriete personage is Jilly (Kanga)! Wow! Wat een onwijs sterke vrouw is dit met alles wat zij heeft meegemaakt in haar leven!

Eline: En ik ben ook fan van Kanga!
Inderdaad een sterk personage maar ook de liefde die zij heeft, zo’n groot hart! Daar kunnen nog veel mensen van leren.
En ik vind Sadie & Gino een goede match! ❀️


Priscilla: Helemaal met je eens! Een onwijs groot hart! Ik ben stiekem wel benieuwd hoe het met haar en β€œHarry” is afgelopen! πŸ˜‰
Ja he!!! Die zijn ZO leuk samen! Haha!


Eline: Ja, inderdaad! Zou een leuke epiloog geweest zijn. Kanga & Harry.

Priscilla: Ik zeg: β€œspin-off!” Haha!


Schrijfstijl

Wat vinden wij van de manier waarop Veronica Henry bepaalde onderwerpen in haar verhaal verwerkt?

Priscilla: Voor mij kwamen de thema’s β€˜familie’ en β€˜rouw’ het nadrukkelijkst naar voren en wat mij betreft heeft Veronica Henry deze onderwerpen weer heel liefdevol in het verhaal verwerkt. Er is ruimte voor een lach en een traan. Iets wat ik absoluut kan waarderen in haar schrijfstijl. Op de een of andere manier erkent het mijn eigen verdriet en verzacht het soms ook!

Eline: Zoals Priscilla al zegt, kwamen de thema’s familie en rouw goed naar voren.
En doordat ze vrij luchtig schrijft, heb je niet in de gaten dat de thema’s vrij zwaar zijn…
Heel realistisch, alsof het jezelf is overkomen of de buurvrouw het heeft meegemaakt.


Priscilla: Daar sluit ik mij inderdaad bij aan. Voelde inderdaad erg realistisch! Hou ik wel van! Niet alles hoeft altijd maar rozengeur en maneschijn te zijn natuurlijk!


Wat vinden wij van haar schrijfstijl in het algemeen?

Priscilla: Ik ben echt absoluut fan van haar schrijfstijl! Het is vlot, leest daardoor lekker weg, ondanks de onderwerpen. Haar woorden raken mij gewoon!! Daarnaast heb ik ook niet het idee dat er nog losse eindjes aan het verhaal zitten dus voor mijn gevoel is het ook een afgerond verhaal.

Eline: Ik zat er niet zo lekker in, maar geen idee of dat aan mij of aan het boek lag.
Het einde heb ik verslonden want ik was benieuwd hoe het zou eindigen. En bij een bepaalde gebeurtenis heb ik nog bijna moeten huilen. πŸ˜‰


Priscilla: Ik denk dat het ook wel wat te maken heeft gehad met het begin van het boek en de terugblikken naar het verleden. Alhoewel ik ze persoonlijk een toevoeging vond maakte het wel dat het wat minder lekker weg las denk ik.
Ja! Ik weet wat je bedoeld! Dat brak mijn hart ook wel echt even hoor!!


Onze conclusie en ons eindoordeel

Zijn onze verwachtingen waargemaakt?

Priscilla: Mijn verwachtingen zijn absoluut waargemaakt wat dit boek betreft! Ik las ergens een recensie van iemand die 3 sterren had gegeven omdat ze het verhaal depressief vond. Dit heb ik zelf absoluut niet zo ervaren!

Eline: Mijn verwachtingen waren misschien wat hoog, maar dat ligt niet aan het boek.
Ik vond het wennen dat het verleden met het heden vervlochten was. Depressief was het zeker niet, want Laura is vanaf het begin zeer positief geweest!


Priscilla: Mee eens! Geen depressiviteit te vinden!


Welke waardering geven wij dit boek?

Priscilla: Ik heb het boek 5 sterren gegeven, voor het verhaal, maar zeer zeker ook voor de wijze van schrijven en het gevoel dat het boek mij gaf na het lezen! Als ik een boek dichtdoe met een gelukzalige zucht ben ik vaak zeer tevreden!

Eline: Ik heb het boek 4 sterren gegeven, omdat ik het wel heel leuk vond. Maar toch iets miste.
β€˜Echte Liefde vind je in de Boekhandel’ had ik in een dag uit. Hier heb ik wat langer over gedaan. ❀️


Priscilla: Heb je kunnen ontdekken wat datgene was dat je mistte?

Eline: Misschien toch meer dat feel good gehalte. Kan ook te maken hebben met dat dit boek ook wat serieuzer was dan β€˜Echte Liefde vind je in de Boekhandel’. Maar al met al, was dit een geslaagde BuddyRead. Denk ik zo? ❀️

Priscilla: Daar zou je wel eens helemaal gelijk in kunnen hebben! Dat boek was wat luchtiger inderdaad! En ja ik vind dit inderdaad een geslaagde buddyread! πŸ˜€


Ons eindoordeel!
Priscilla gaf het boek 5 sterren en Eline 4.
Dit maakt ons gemiddelde een waardering van 4,5 sterren voor het nieuwe boek van Veronica Henry en samen kunnen we wel zeggen dat het zeker een aanrader is om het boek te lezen!

Wat is jouw recept voor geluk? Laat het ons weten in de reacties!


Wil jij meer weten over Eline en de boeken die zij graag leest? Volg haar dan zeker weten via haar Bookstagram account: @Elinewildelezen


Wil je het boek aanschaffen? Check ze via mijn persoonlijke linkjes hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze tekst zit copyright!