CreaChick Bullet Journal
Uitgever: Muscreatief
Pagina's: 208
Prijs: €19,99
Waardering:⭐️⭐️⭐️⭐️
Blog

Booklovers & Bullet Journals

Booklovers zijn gek op papier en lijstjes! Heel veel lezers zie je dan ook wel gebruik maken van Bullet Journals!

Vandaar een speciale blog, waarin ik je mee neem in mijn zoektocht naar een fijne BUJO die aan mijn wensen voldoet!
Als er iets is, waar ik echt van houd, dan zijn het lijstjes maken.

Je kunt je dus vast voorstellen hoe gek ik ben op Bullet Journaling en het maken van mijn eigen agenda en trackers.

(Voor de mensen die nog niet weten wat Bullet Journaling is, klik hier)

De afgelopen drie jaar, heb ik verschillende Bullet Journals in mijn handen gehad en uitgeprobeerd. Steeds weer kocht ik een nieuwe, omdat mijn huidige het toch net niet was. Omdat hij niet voldeed aan de eisen die ik stelde aan een notitieboekje.

Uiteindelijk kwam ik uit bij de Leuchtturm1917 A5 medium dotted Notitieboek. Het was mijn eerste notitieboekje dat ik mooi plat kon neerleggen en waarin ik voldoende ruimte had om mijn gang te gaan.

Toch had ik ook hier het een en ander aan minpunten gevonden.

Toen ik van Muscreatief een Bullet Journal van CreaChick mocht ontvangen, maakte mijn hart een sprongetje. Ik had deze prachtige exemplaren ook al wel voorbij zien komen, maar had het eerder nog niet aangedurfd om weer een overstap te maken.

Vol goede moed ging ik aan de slag in mijn nieuwe BUJO en of ik tevreden ben? Je leest het hier!


Oké. Als bookaddict ben ik gek op boekenlijstjes. Alhoewel je op Hebban of Goodreads digitaal je reading challenge kunt bijhouden en de boeken die je dus hebt gelezen, ben ik echt een liefhebber van papier..

Ik vind het heerlijk om zelf lijstjes te maken om in te vullen en met pen alles bij te houden en met potlood heerlijk te kunnen kleuren.

Toen ik dus een aantal jaar geleden kennismaakte met Bullet Journaling, ging ik dan ook met veel plezier aan het werk.

Een aantal jaar geleden gebruikte ik mijn Bullet Journal vooral als agenda en maakte ik allerlei mogelijke pagina’s die ik als voorbeeld vond op Pinterest.

Pagina’s die er steeds beter uit begonnen te zien, maar waarvan ik mijn zelfgemaakte lijstjes niet invulde. Verspilde ruimte dus!

Na een aantal jaar van proberen en kijken wat werkt voor mij, kwam ik erachter dat ik een functionele Bullet Journal gebruiker ben.

Ik gebruik hem vooral als agenda, notitieboek voor onderweg en mijn leesstatistieken.

Inmiddels heb ik een fijn systeem voor mijzelf gevonden in mijn eigen Bullet Journal, waarover later meer.CreaChick BUJO

In mijn zoektocht naar een Bullet Journal die mij de ruimte geeft voor mijn eigen creativiteit, daarnaast goed plat open kan liggen en ook nog eens zo min mogelijk last heeft van ghosting (dat de inkt van je pennen door de pagina heen komen), kwam ik dankzij Muscreatief in aanraking met de Bullet Journal van CreaChick.

Laat ik je meteen vertellen dat ik ontzettend blij werd van de mooie cover van deze Bullet Journals!

Waar mijn Leuchtturm1917 alleen uit gekleurde covers bestaat, is de BUJO van CreaChick prachtig vormgegeven met mooie en verschillende designs.

Daarnaast voel je direct dat je een BUJO in handen hebt van kwaliteit. De cover voelt bijna als imitatieleer en voelt stevig in je handen. Direct iets waar ik als notitieboekjes verslaafde heel gelukkig van werd.

Toch blijf het spannend of ook de inhoud voldoet aan je verwachtingen en mijn handen jeukten om te beginnen en aan de slag te gaan.Aan de slag in mijn nieuwe Bullet Journal!

Om de verschillen tussen mijn BUJO van CreaChick en mijn Leuchtturm1917 zo helder mogelijk te krijgen, heb ik tijdens het werken aan mijn nieuwe BUJO de boekjes steeds naast elkaar gehad.

Er zijn natuurlijk verschillen tussen de boekjes en over alles is wat van te vinden en te zeggen. Het is natuurlijk ook maar net waarnaar je opzoek bent en waar je van houdt.

Beide BUJO’s kun je plat neerleggen zodat het heel prettig werken is wanneer je bijvoorbeeld een maandoverzicht wilt maken op twee pagina’s.

(Dat is iets waar ik persoonlijk als eerste naar kijk!)

Anders dan de Leuchtturm1917, heeft de CreaChick BUJO geen inhoudsopgave en paginanummers. De Leuchtturm1917 heeft dit er al in afgedrukt staan.

Omdat ik mijn inhoudsopgave in mijn huidige BUJO wel ingevuld heb staan, maar eigenlijk helemaal niet gebruik, voelde het als zinloze ruimte. Het is voor mij dan ook absoluut geen gemis in de BUJO van CreaChick.

En mocht ik alsnog willen werken met een inhoudsopgave, dan kan ik deze zelf maken en zelf de pagina nummers toevoegen.

Beide BUJO’s hebben achterin een envelop vak zitten waar je papiertjes en andere zaken in kunt bewaren.

Zelf was ik heel blij dat deze in mijn Leuchtturm1917 zat, dus ik ben ook heel blij dat deze terug te vinden is in de CreaChick BUJO!

Het volgende pluspunt van de CreaChick BUJO is dat er aan de zijkant een elastieken ‘houder’ voor je pen zit.

Dit was de eerste keer dat ik dit tegen kwam bij een BUJO, en ik ben hier nu al fan van!

(Ik ben dus namelijk ALTIJD mijn pennen kwijt in mijn tas!)

Wanneer ik in mijn BUJO begin, plak ik eerst altijd overal post-its, zodat ik weet waar ik wat ongeveer wil hebben. Ik ben absoluut een structuurjunkie.

Ik wil vanaf 2021 in mijn nieuwe BUJO gaan beginnen en ik begin dan ook altijd met het maken van mijn maandoverzichten, welke ik als mijn agenda gebruik.

Ik gebruik de website Kalender 365 om de juiste jaarkalender te vinden en deze over te nemen in mijn BUJO.

Meteen viel mij op dat de pagina’s van de CreaChick BUJO stevig en dik zijn en dat ghosting dus bijna niet aanwezig is! Woop woop!!!

Na mijn maandoverzichten, ga ik altijd aan de slag met mijn reading challenge en lees- trackers.

Ik vind het heerlijk om met de hand bij te houden wat ik lees, hoelang ik over een boek doe en hoeveel ik per maand lees.

Voor komend jaar heb ik besloten dat ik ook feitjes over boeken wil gaan bijhouden.

Zoals: hoeveel boeken ik in welk genre lees, hoeveel Engelse en Nederlandse boeken, Nederlandse auteurs of buitenlandse auteurs, en ga zo maar door.

Ik heb inmiddels al mijn lijstjes al in mijn BUJO staan en heb nu al zin in 2021.Conclusie

Ik ben een zeer kritisch persoon waar het gaat om mijn BUJO en waarvoor ik een BUJO gebruik. Ondanks de quote ‘Niet perfect is ook goed’, stel ik hoge eisen aan een product waarmee ik dagelijks werk.

Alhoewel ik absoluut tevreden was met mijn Leuchtturm1917, ben ik stiekem nog veel blijer met deze BUJO van CreaChick!

Het enige verschil, wat je als nadeel zou kunnen zien, is de al geprinte inhoudsopgave en de pagina nummers in de Leuchtturm1917. Die heeft de CreaChick BUJO niet.

Ik mis dat persoonlijk dus niet, maar ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn die dit heel prettig vinden.

Verder zijn er voor mij alleen maar voordelen.

Leeslintjes, een vakje achterin, alles zelf kunnen invullen, genoeg ruimte, covers vind ik mooier, papier is dikker dus weinig ghosting, boekje kan echt plat liggen, elastiek om de BUJO dicht te houden en een elastiekje voor je pen.

Zo te lezen heb ik absoluut mijn nieuwe favoriet gevonden!

Gebruik jij ook een BUJO? En wat mag er echt nooit ontbreken in jouw BUJO? Laat het mij weten in de comments onder deze blog!Over CreaChick

Wil je weten wie CreaChick is en wil je weten wat voor gaafs ze allemaal nog meer doet?

Ga dan snel naar haar website!

CreaChickBen je zelf ook opzoek naar een Bullet Journal en heb je zin om er mee aan de slag te gaan? Bekijk de verschillende exemplaren via mijn persoonlijke link hier onder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!